Magdalenams
Fanka BB :)
Długa na 4,4 cm. To dobry wynik ja mam 4,66 cm.A z tą szyjka to pomożecie co u mnie pisze w drugiej linijce? Bo mówiła tylko że długa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Długa na 4,4 cm. To dobry wynik ja mam 4,66 cm.A z tą szyjka to pomożecie co u mnie pisze w drugiej linijce? Bo mówiła tylko że długa
A taka 1000 Wit c ile można? Bo przed ciążą codziennie jedną pilamNa biorę witaminę C tak 3-4 razy w tygodniu I pomaga. Nie mam dyskomfortu I ph prawidlowe
Uff to dobrzeDługa na 4,4 cm. To dobry wynik ja mam 4,66 cm.
Mi ginek miał robić pomiar dopiero na polowkowym ale że mnie bolało to zmierzył teraz. No i w poprzedniej ciąży mi się skracala więc teraz obserwujemy. Myślę ze powinni ci zmierzyć na polowkowym a jak nie to poproś.Słuchajcie a jak to jest z badaniem długości szyjki macicy? Każdy je ma? Na każdej wizycie? Ginekolog je robi czy położna?
Pytam bo w pierwszej ciąży nie miałam takiego badania ani razu i się zastanawiałam czy to tego potrzeba jakichś szczególnych warunków.Mi ginek miał robić pomiar dopiero na polowkowym ale że mnie bolało to zmierzył teraz. No i w poprzedniej ciąży mi się skracala więc teraz obserwujemy. Myślę ze powinni ci zmierzyć na polowkowym a jak nie to poproś.
Ja zbijalam jak sie zbliżało do 39. Niestety moja córka złapała na 2.5 msc. Wirusowe opryszczkowe zapalenie gardla. Temperature kosmicznie wybijało, chlodzenie w wanience nie pomagało, a do chyba 2 dnia temp.,nie hylo objawów w gardelku. No wiaodno, kazda sytuacja innaNie mieli więcej niż 39, więc nie zbijałam. Dla mnie temperatura jest potrzebna w walce z infekcją. Zawsze jak ich coś bierze to po gorączce mam już zdrowe dzieci. Jako niemowlaki mi w ogóle nie gorączkowali. Ale też wszystko zależy od dziecka i jak reaguje na temperaturę.
Z ciekawostek, to przy wirusie polio temperatura około 39 stopni zmniejszała aż o 99,9% szans na powikłania, a najwięcej powikłań było u osób, które sobie temperaturę zbijały.
Oczywiście do wszystkiego trzeba podchodzić ze zdrowym rozsądkiem. Naprawdę wysokie gorączki trzeba zabijać, ale niektórzy to już 38 by zbijali, co jest tragiczne w skutkach.
Ja w tej ciąży ani razu nie mialam badanej, co mnie w sumie ostatnio zdziwilo, bo w poprzedniej chyba to sprawdzał częściej [emoji848] ale moze nie na samym początku.Słuchajcie a jak to jest z badaniem długości szyjki macicy? Każdy je ma? Na każdej wizycie? Ginekolog je robi czy położna?
Biegi trzymam kciuki, dobrze że jesteś w szpitalu, będa cię mieć na oku. Który to tydzień?Z dzidzia wszystko Ok. 250 gram kobitki. Gorzej ze mną. Szyjka skrócona do 2,5 cm. Skierowanie na patologie na obserwacje i nie wiem co dalej. Właśnie się pakuje. Trzymajcie za nas kciuki