reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Debata wanienkowa. U mnie będzie sama wanienka, nie kupuję żadnego stelaża, bo nie mam za bardzo gdzie go przechować. Wanienka będzie stawiana na krzesła, albo łóżko. Tak robiłam poprzednio i da się to ogarnąć bez zbędnych pierdół. A jak dzieciątko zacznie siedzieć albo może i wczesniej to do brodzika. Pamiętajcie, że producenci wcisną nam wszystko, jako niezbędne.

I pytanie do kobitek, które używały laktatora elektrycznego. Co polecacie? Miałam ręczny, nawet dwa, ale to była męka i nieporozumienie. Ręka od pompowania odpadała, więc niejednokrotnie robił to mąż.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurde musze u mnie zobaczyc bo chyba mi sie nie oplaca wanienki z pl wysylac... ale sliczna jest

Ja jadę do Polski po te wszystkie rzeczy, wiec w tym przypadku opłaca mi się kupować prawie wszystko przez internet z wysyłka do domu rodzinnego.
Ta sama wanienka + stelaż w Austrii wychodzi 50% drożej.
Jakbym nie miała w planach wyjazdu to bym wszystko kupowała tutaj na miejscu albo tak jak ty wysłałabym tylko te wieksze rzeczy z Polski.

I pytanie do kobitek, które używały laktatora elektrycznego. Co polecacie? Miałam ręczny, nawet dwa, ale to była męka i nieporozumienie. Ręka od pompowania odpadała, więc niejednokrotnie robił to mąż.

Wybieram Lansinoh. Tańszy od Medelii i innych bardziej znanych a opinie ma bardzo dobre. Tylko w moim przypadku to będzie test, tak jak wszystko bo własnej opinii mieć nie mogę :p

A to był mój typ jak cora nieco sztywniej sama trzymała głowę. Do tego czasu klasyczna wanienka.
Z Tummy tub bo o nim mowie można korzystac w zasadzie od urodzenia ale ja miałabym obawy. Przy córce wlewalam niewiele wody a była zakryta prawie po szyję. Używałam chyba nawet do 3 rż.
1509033897-0c2d55ceae878d2b-aaaaaa.jpeg

rfxgyx8d8vh09bmd.png

A to był mój typ jak cora nieco sztywniej sama trzymała głowę. Do tego czasu klasyczna wanienka.
Z Tummy tub bo o nim mowie można korzystac w zasadzie od urodzenia ale ja miałabym obawy. Przy córce wlewalam niewiele wody a była zakryta prawie po szyję. Używałam chyba nawet do 3 rż.

rfxgyx8d8vh09bmd.png
Widzialam to ale dla mnie to jakis mexyk[emoji6] nie dalabym sie przekonac

rfxgyx8d8vh09bmd.png
Bekowo wygląda ten bobas. Rozbawiłaś mnie! Jak w mini beczce. Mój młody uwielbiał kąpiele i chyba zrobiłabym mu krzywdę, gdybym go w takim maleństwie kąpała. I coś w tym było, bo teraz mając 6 lat potrafi nurkować i przepłynąć kilka długości basenu. Może drugie podzieli umiłowanie do wody braciszka.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny nie umie nadrobić ale zobaczyłam foto wiaderka. Moja Polozna przy synu tak zachwalała i postanowiłam spróbować.
Wiecie co najlepsze co może być! Mój syn od urodzenia w tym kąpany. Pierwsza kapiel i płacz!? Nigdy w życiu był taki zadowolony ze siedział w tym wiaderku jak Budda. Mój mąż zachwycony co na początku patrzył się na mnie jak na idiotkę. Dziecko czuje się bezpiecznie ma mało miejsca i taki malec nie ma żadnego stresu związanego z kąpielą. Bardzo relaksujące. Przecież tyle miesięcy był u nas w ciepłym brzuszku zakryty a tu na logikę wanienka troszkę wody i zimno z powietrza.
Dziecko trzyma się za głowę. Na początku się bałam ale ono samo utrzymuje się my tylko lekko podtrzymujemy.
1509041129-1b4e12674cadf8f0-aaaaaa.jpeg

To mój syn podczas kąpieli.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry