reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Heej.Potrzebuje spawdzonego termometu bezdotykowego, inhalatora? :)
Polecam termometr Microlife. Można kupić w aptece koszt niemały, ale jestem z niego zadowolona. Używam go tylko w nocy, kiedy dziecko śpi, żeby skontrolować, czy gorączka jest, czy jej nie ma, czy spada po podaniu leku. Do dokładniejszych pomiarów proponuję jednak klasyczny termometr rtęciowy. O wiele dokładniejszy, co jest bardzo ważne w przypadku maluszków, bo 2 kreski w jedną czy drugą stronę to ogromna różnica. Można je jeszcze kupić na Allegro, za grosze.

I pytanie z innej beczki. Czy któras z Was jest szczęśliwą posiadaczką (bądź nie) kuchni Ikea??? Przymierzam się do projektu, ale osobiście to tylko jeden znajomy posiada. Ktoś coś?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kolezanka dzisiaj mi podpowiedziala ze tylko I wylacznie Laktator elektryczny EasyStart ;) ok 200zl
Dzięki. Ceny tych laktatorów to kosmos poprostu! Nie wiem, czy nie kupię używanego. Ale to dopiero jak się okaże naprawdę potrzebny.

Polecam termometr Microlife. Można kupić w aptece koszt niemały, ale jestem z niego zadowolona. Używam go tylko w nocy, kiedy dziecko śpi, żeby skontrolować, czy gorączka jest, czy jej nie ma, czy spada po podaniu leku. Do dokładniejszych pomiarów proponuję jednak klasyczny termometr rtęciowy. O wiele dokładniejszy, co jest bardzo ważne w przypadku maluszków, bo 2 kreski w jedną czy drugą stronę to ogromna różnica. Można je jeszcze kupić na Allegro, za grosze.

I pytanie z innej beczki. Czy któras z Was jest szczęśliwą posiadaczką (bądź nie) kuchni Ikea??? Przymierzam się do projektu, ale osobiście to tylko jeden znajomy posiada. Ktoś coś?

Ja niestety z kuchnią też nie mam..z innymi meblami owszem i powiem szczerze jeszcze nie mogę nic złego powiedzieć. Nigdy nic mi się nie zepsuło..
Moja szwagierka ma kuchnie z Ikea okolo 3 lat ( może to jeszcze za mało) Ale tez jeszcze nie narzeka.
Wydaje mi się że Ikea poprawiła się jakościowo..

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

@Gina86 Też szykuję projekt kuchni, ale raczej zdecyduję się na firmę robiącą meble na zamówienie. Z meblami Ikea nie mam żadnego doświadczenia

oar8vfxmpxgly37m.png

chyba mam jedną koleżankę która ma blat kuchenny z IKEA, taki drewniany. bo szafki to chyba nie ma z ikea.
I po kilku latach zaczął jej się rozwarstwiać. Jesli blat drewniany to tylko z litego drewna, lub z innego materiału (np. laminatu), a nie z takiej "drewnianej mozaiki".
o, coś takiego ma:
Link do: KARLBY Blat - 186x3.8 cm - IKEA
używa 10 lat I naprawdę bardzo brzydko teraz wyglada. nawet nie dałoby się teraz naprawic - wyszlifiwać czy pomalować. jest odbarwiony, I w wielu miejscach się "zawija" do gory.

Cześć!
Pogoda wariacka dzisiaj- najpierw depresyjnie, potem ulewa a teraz pełne słońce.:laugh2:
Z tego wynika ze 3,6i 9 miesiąc trwa 5tyg[emoji19]

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Bo generalnie miesiąc to ma 4.5 tygodnia wiec gdzieś trzeba nadrobić.

Ja nie, ale znajoma ma kuchnie ikea- jest ich fanką. Najpierw w mieszkaniu- tam mieli jakiś problem z okleina ze im szybko zaczęła odchodzic- ale reklamowali i było już potem ok. Teraz przeprowadzili się do domu i znów jest ikea- wiec raczej muszą być zadowoleni.
Osobiście mam z Ikei fotel lekko bujany i komodę dla dzieciaków. Może komoda nie ma super wyglądu drewna ale ma 6 lat i jest ok.
Żeby było śmieszniej na meble do salonu wydaliśmy kupę kasy i niby okleina drewniana a bardziej widać po nich zniszczenie niż po tej z Ikei :crazy:

Hej. Też niestety nie pomogę bo dopiero przymierzamy się do kupna mieszkania. Najpierw mialo być mieszkanie potem ślub i dzidziuś a jest zupełnie od tyłu... najpierw będzie dzidziuś, potem ślub i pewnie kupimy własne gniazdko.bjak tam u Was samopoczucie dziewczyny? U mnie dzisiaj od rana Maluch jest mega aktywny, do tej pory sporadycznie coś poczułam a dzisiaj jest bardzo ciekawie. Cały czas czuję z lewej strony, chyba gdzieś tam się usadowiło to moje maleństwo. Pozdrawiam Was

Dzięki za informacje. Raczej będzie ta Ikea, bo nic innego mi się nie podoba. Jeśli chodzi o meble na zamówienie, to też miałam taki plan, ale to się nie opłaca w moim przypadku. Prawda jest taka, że to firmy korzystają tylko z gotowych frontów i korpusów i nic ponad to. To tylko kwestia pogrzebania i dopasowania no i złożenia. A od tego jest mój mąż, więc kilka stówek w kieszeni.

Moje chłopaki na basenie, obiad gotowy (placek po węgiersku), więc zaparzyłam herbatkę i standardowo lekturka. Dzieć w brzuchu też coraz bardziej daje o sobie znać. Miłego dnia dziewczyny!

reklama
Hej dziewczyny:)
U mnie pogoda przepiękna, byłam na bardzo króciutkim spacerku...od 3 dni znowu pobolewa mnie brzuch i dzisiaj zostaje już raczej w łóżku

Gina86 a co do kuchni ż Ikei my mamy już ponad 6 lat i jeszcze nic się nawet minimalnie nie obluzowalo, wszystko się trzyma bardzo stabilnie i nic się nie zepsuło tak ze jak na taki standard i cenę to jestem zadowolona

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry