reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ja dziś zrobiłam spaghetti i wyszło mi najlepsze w życiu. Były 3 odruchy wymiotne w trakcie początkowej fazy smażenia mielonego ale potem było ok :) Potem powtórka z wczoraj tzn drzemka + zgaga po :) a miałam chałupę sprzątnąć...

Och jakie tu pyszności serwujecie. Ja dzisiaj miałam tak szalone popołudnie że w sumie od 14 nie miała nic w gębie. Masakra (piątek 13) [emoji26] padam z nóg ale z tych wszystkich emocji to zasnąć nie mogę. [emoji52]
Oj narobilyscie mi smaka na spaghetti, @zelaznamaska jak przygotowujesz?

p19ucsqvyg9mlpha.png

Dziś trochę zainteresowałam się tematem wózków. Mieszkam na wsi i większości będę spacerowała po drogach polnych, leśnych i potrzebuję wózek na dużych kołach. Kolega polecił mi wózek firmy Navington. Czy któraś z mam miała z takim do czynienia?

Och jakie tu pyszności serwujecie. Ja dzisiaj miałam tak szalone popołudnie że w sumie od 14 nie miała nic w gębie. Masakra (piątek 13) [emoji26] padam z nóg ale z tych wszystkich emocji to zasnąć nie mogę. [emoji52]
Oj narobilyscie mi smaka na spaghetti, @zelaznamaska jak przygotowujesz?

p19ucsqvyg9mlpha.png
Nie jestem jakąś wybitną kucharką bo trochę korzystam z półproduktów ale bardziej mi smakuje ta wersja niż wersja moja od podstaw;) 30 dag mielonego podsmażam z pieprzem, solą, papryką słodką, pół drobno pokrojonej cebulki z i 5 pieczarek na koniec smażenie wciskam 2 ząbki czosnku sypię oregano i bazylię, następnie wlewam pół butelki przecieru (nie mylić z koncentratem;) pomidorowego z podravki chwilę smażę i wlewam sos gotowy z pudliszek "oryginalny sos do spagetti" zagotowuje a na koniec lekko blenderuję

Ledwo sie najadlam sledzi i marynowanych podgrzybkow, a Wy juz o galaretce... Cale szczescie mam wszystko co potrzebne w domu wiec bede wieczorem robic. Tylko pytanie czy wyjdzie z agarem, bo chcialam kolezanke poczestowac, a ona nie je wieprzowiny..
Dr otker ma zelatyne niewieprzowa bezzapachowa zpbacz czy u Was znajdziesz

Ogolnie z tego co piszecie to bym wszystko zjadla[emoji16]
Mam 4 kulki sera w lodowce bo mialam sernik piec ale narobilyscie mi ochoty na leniwe!

Ja mam 6kg na + juz... wchodzi mi wszystko oprocz niektorych warzyw bo jem na sile. Ale nadrabiam owocami

Uwielbiam dyniowa,kolejny raz w tym tygodniu zrobie :) czy Was też boli czasem brzuch jak na okres? Trochę mnie to martwi bo dziś tak boli a od dawna nie bolał.tło na początku ciąży...
Co ciekawego zauważyłam,w ciąży zniknęła moja nietolerancja laktozy więc jem wszystko co z mlekiem jak oszalał!!tyle lat nie mogłam kakao,serników,leniwych... Cudowne!!!:) w poniedziałek prenatalne.. Liczę że będzie dobrze..wystraszył mnie wpis kilka dni temu w majowych mamach o tym jak dziewczyna bez żadnych objawów poroniła..po prostu na wizycie u gina dowiedziała się ze serce przestało bić :((( nic nie bolało,krwawienia też żadnego :(( smutne to bardzo.. Ech..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wlasnie dzisiaj wieczorem wróciły bóle brzucha, kilka skurczy, ale panika juz znowu jest :(

reklama
Do góry