reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Witajcie dziewczyny ☺.
Widzę, że dr Kredka od rana w pracy.
Lecę szykować śniadanko mam ochotę na surowke z rzodkiewki (mam nadzieję, ze mnie nie zemdli).
Przyjemnego dnia Wam życzę.
Brazowooka baw się dobrze na weselu ☺.

reklama
Uwielbiam dyniowa,kolejny raz w tym tygodniu zrobie :) czy Was też boli czasem brzuch jak na okres? Trochę mnie to martwi bo dziś tak boli a od dawna nie bolał.tło na początku ciąży...
Co ciekawego zauważyłam,w ciąży zniknęła moja nietolerancja laktozy więc jem wszystko co z mlekiem jak oszalał!!tyle lat nie mogłam kakao,serników,leniwych... Cudowne!!!:) w poniedziałek prenatalne.. Liczę że będzie dobrze..wystraszył mnie wpis kilka dni temu w majowych mamach o tym jak dziewczyna bez żadnych objawów poroniła..po prostu na wizycie u gina dowiedziała się ze serce przestało bić :((( nic nie bolało,krwawienia też żadnego :(( smutne to bardzo.. Ech..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Współczuję bólu, mnie póki co od początku brzuch ani razu nie bolał. Trochę jajniki, ale nie jakoś mocno. Za to piersi cały czas dają o sobie znać.

Zawsze zastanawialam sie jak sie robi pulpety. Fakt ,jadlam takie ze sloiczka gotowce, ale nigdy nie robilam. Masz jakis godny polecenia przepis? A ogorkowa robisz na wolowce z jajkiem, czy masz jakis inny sposob?

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"
Pulpety robię tak:
Mięso mielone jakiekolwiek (0,5 kg), do tego jajko i pół bułki namoczonej w rosołku z kostki do tego dodaję bardzo dużo ziół (oregano, prowansalskie, paprykę słodką, czosnek co tylko jest ) i podsmażoną małą cebulkę. Wyrabiam rękami i potem formuję kulki które turlam w mące i znów w ręku kulam żeby się mąką przyczepiła. Potem jak już wszystkie zrobię to na bardzo gorącej patelni je smażę. Obok gotuje się gar z wodą i rosołkiem i przyprawami (tak dużo, że wygląda jak bagno) i wrzucam pulpety jak są usmażone (wszystko się dalej gotuje) i tak aż wszystkie usmażę. Potem ten sos się gotuje tak z 30min (ja zawsze na oko robię to nie wiem teraz). Jeśli sos jest gęsty od tej mąki od pulpetów to zostawiam, a jeśli nie to zabielam wodą z mąką.

Ogórkowa u mnie albo jest na kostce rosołowej albo z sercami drobiowymi. Do tego ziemniaki są gotowane w zupie. Jajka nie daję do ogórkowej tylko do szczawiu :tak:

reklama
Do góry