reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Moja jest Gabriela Maria (po tesciowej) i Wiktoria Anna (po mojej mamie, chociaż tak naprawdę ma Bożena ale na drugie ma Anna i tak na nią zawsze mówili). A synek chce żeby na drugie miał Andrzej po moim zmarłym tacie.

p19ucsqvyg9mlpha.png

reklama
Zostałam wywołała w sprawie imion :D

No więc tak. Dla dziewczynki zawsze chciałam Lilianne, mało popularne tutaj w przeciwieństwie do Lily. Moja najlepsza koleżanka z Polski rodzi dwa miesiące wczesniej i będzie miała córeczkę i to też jest jej typ, wiec raczej odpada. Poza tym to imię za jakiś czas bedzie na liście top 3 w Polsce patrząc jak się pnie do góry a ja nie chciałabym aż takiego popularnego imienia.
Dla chłopca nie mieliśmy problemu. Ja chciałam Theo, mąż mówi ze to skrót od Theodor (wcale nie) i ze jemu się podoba, wiec przyklepane. Będzie Theodor a ja pewnie będę wołać Theo ;)
Dla dziewczynki był większy problem. Bardzo podoba nam sie Sophie, ale jest w top 3, wiec odrzucilam. Troche szukalam, ale w końcu się udało i będzie Rosalie :) oboje jesteśmy zgodni i w sumie nie mamy innych typów

Teodor piękne imię :) podoba mi się bardzo od dawna, niestety mój mąż nie zgadza się na Teo...

@endles1 i @SOMEONE gratuluje udanych wizyt super czytac takie wiadomosci :) @Brazowooka mnie dzis tez boli z tylu glowa ale to chyba z cisnienia mialam dzis nerwowy dzien bo zas wyladowalam z synkiem u lekarza pani doktor zmienila antybiotyk i teraz powinno byc juz oki ale noc byla nieciekawa i teraz chyba ten stres odbija mi sie w bolu glowy:( u mnie dzis pomidorowa i gotowany filecik ale tez chodzi za mna galaretka drobiowa ;)

Wam zdradziłam imiona natomiast nikomu nie mówimy. Nikomu.
Kiedyś, jakies 2l temu w luźnej rozmowie powiedziałam teściowej, że jak kiedyś bede w ciazy z synem to chce mu dać na imię Bruno. Trzy miesiące później nowy czlonek rodziny - pies. I jakie ma imię? Bruno :/
Niby juz tak miał jak go wzięli. Hyhy
Teraz jej mąż powiedział, że się dowie przy porodzie a jak będzie fikac to przy chrzcie hahaha

Hej kobietki ostatnio pochwaliłam się, że nie mam dokuczliwych objawów... więc od wczoraj tak bola mnie dziąsła że masakra, a przy tym gardło i uszy albo mam takie wrażenie. Chyba zaparze szałwię i trochę poplucze. U mnie 15 tc i wszystko coraz bardziej ukrwione, ale żeby aż tak mnie bolały... cieszę się bardzo z waszych wizyt i pozytywnych wiadomości ja odliczam dni do następnej...
Teraz zadam pytanie z innej beczki czy któraś z was przechodziła konflikt serologiczny? Ja mam rh- a narzeczony ma rh+....lekarz wspominał o szczepionce w 28 tc...co możecie powiedzieć ? Poradzić...

Anioł ;) poważnie bardzo spokojny, mądry, empatyczny chłopiec :)
To mnie przekonuje[emoji6]

Ja też niby nie wierzę w to że imię generuje charakter ale jednak coś w tym jest...[emoji6] ja mam w domu Emilcie i jest moja mała przytulanka [emoji177] [emoji7] aczkolwiek charakterku łatwego nie ma[emoji12]

@Paulina_Austria niezła historia z tym psem i trochę też przykra skoro wiedziała że to imię Ci się podoba...

U nas konfliktu serologicznego nie ma bo oboje mamy rh+ ale tak teraz myślę że nawet mnie lekarka o to nie zapytała a chyba powinna nie?[emoji53]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kobietki ostatnio pochwaliłam się, że nie mam dokuczliwych objawów... więc od wczoraj tak bola mnie dziąsła że masakra, a przy tym gardło i uszy albo mam takie wrażenie. Chyba zaparze szałwię i trochę poplucze. U mnie 15 tc i wszystko coraz bardziej ukrwione, ale żeby aż tak mnie bolały... cieszę się bardzo z waszych wizyt i pozytywnych wiadomości ja odliczam dni do następnej...
Teraz zadam pytanie z innej beczki czy któraś z was przechodziła konflikt serologiczny? Ja mam rh- a narzeczony ma rh+....lekarz wspominał o szczepionce w 28 tc...co możecie powiedzieć ? Poradzić...
Ja niestety wiem tylko ze po porodzie się dostaje jakis lek żeby w kolejnej ciąży nie było problemów, bo przy pierwszej chyba nic się nie dzieje. Tylko sprawdzają te przeciwciała w ciąży czy sa- ale przynajmniej w pl standardowo wszystkim.

To mnie przekonuje[emoji6]

Ja też niby nie wierzę w to że imię generuje charakter ale jednak coś w tym jest...[emoji6] ja mam w domu Emilcie i jest moja mała przytulanka [emoji177] [emoji7] aczkolwiek charakterku łatwego nie ma[emoji12]

@Paulina_Austria niezła historia z tym psem i trochę też przykra skoro wiedziała że to imię Ci się podoba...

U nas konfliktu serologicznego nie ma bo oboje mamy rh+ ale tak teraz myślę że nawet mnie lekarka o to nie zapytała a chyba powinna nie?[emoji53]

A nie miałaś przy pierwszych badaniach robionej grupy krwi?

@endles1 i @SOMEONE gratuluje udanych wizyt super czytac takie wiadomosci :) @Brazowooka mnie dzis tez boli z tylu glowa ale to chyba z cisnienia mialam dzis nerwowy dzien bo zas wyladowalam z synkiem u lekarza pani doktor zmienila antybiotyk i teraz powinno byc juz oki ale noc byla nieciekawa i teraz chyba ten stres odbija mi sie w bolu glowy:( u mnie dzis pomidorowa i gotowany filecik ale tez chodzi za mna galaretka drobiowa ;)

Dziewczyny jaka mi pyszna galaretka wyszła... synuś wsysnal 2porcje hihi. Zapraszam do mnie ;-)

Wam zdradziłam imiona natomiast nikomu nie mówimy. Nikomu.
Kiedyś, jakies 2l temu w luźnej rozmowie powiedziałam teściowej, że jak kiedyś bede w ciazy z synem to chce mu dać na imię Bruno. Trzy miesiące później nowy czlonek rodziny - pies. I jakie ma imię? Bruno :/
Niby juz tak miał jak go wzięli. Hyhy
Teraz jej mąż powiedział, że się dowie przy porodzie a jak będzie fikac to przy chrzcie hahaha

Dobre dobre. Niech mamusia poczeka ;-)

reklama
Ja niestety wiem tylko ze po porodzie się dostaje jakis lek żeby w kolejnej ciąży nie było problemów, bo przy pierwszej chyba nic się nie dzieje. Tylko sprawdzają te przeciwciała w ciąży czy sa- ale przynajmniej w pl standardowo wszystkim.

A nie miałaś przy pierwszych badaniach robionej grupy krwi?
Miałam - a to z tych badań wynika czy jest ten konflikt tak? Kurcze ja w tym względzie zielona[emoji32]

Do góry