reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Zostałam wywołała w sprawie imion :D

No więc tak. Dla dziewczynki zawsze chciałam Lilianne, mało popularne tutaj w przeciwieństwie do Lily. Moja najlepsza koleżanka z Polski rodzi dwa miesiące wczesniej i będzie miała córeczkę i to też jest jej typ, wiec raczej odpada. Poza tym to imię za jakiś czas bedzie na liście top 3 w Polsce patrząc jak się pnie do góry a ja nie chciałabym aż takiego popularnego imienia.
Dla chłopca nie mieliśmy problemu. Ja chciałam Theo, mąż mówi ze to skrót od Theodor (wcale nie) i ze jemu się podoba, wiec przyklepane. Będzie Theodor a ja pewnie będę wołać Theo ;)
Dla dziewczynki był większy problem. Bardzo podoba nam sie Sophie, ale jest w top 3, wiec odrzucilam. Troche szukalam, ale w końcu się udało i będzie Rosalie :) oboje jesteśmy zgodni i w sumie nie mamy innych typów

Theo, albo z polskiego- Teo, super :) od razu mi się kojarzy z książkowym detektywem Szackim.
A Rosalie to chyba nasza Rozalia :)

My mamy męskie wybrane (ale nie zdradzam) a nad dziewczęcym trzeba się będzie pozastanawiać.

Pytanie do dziewczyn na duphastonie- kiedy odstawiacie? U mnie zaczyna sie 13 tydzien i lekarz mówi ze to ostatni blister- mam teraz z 2 zejść do 1 dziennie na 15 dni a potem po pół tabletki przez 10 dni.

Kurde ciezko z tymi imionami, ja jakos w ogole nie mam pomyslu, a jeszcze maz mnie wkurza i do mojego brzucha mowi per Beatka... nie chce nikogo obrazac, ale no kurde nie pasuje mi to imie do mojego dziecka, a ponoc jak juz sie czlowiek przyzwyczai to potem ciezko zmienic. Jedyna nadzieja, ze bedzie chlopak...

A tak teraz mysle i chyba najbardziej podobaja mi sie takie proste ponadczasowe imiona jak Ania, Ola, Ewa...

Pytanie do dziewczyn na duphastonie- kiedy odstawiacie? U mnie zaczyna sie 13 tydzien i lekarz mówi ze to ostatni blister- mam teraz z 2 zejść do 1 dziennie na 15 dni a potem po pół tabletki przez 10 dni.

Czyli jeszcze 25 dni lykania przed Toba? Mi lekarz powiedział, żebym skończyła na 13 i 6 dni i tydzień wcześniej zmniejszyła stopniowo dawke. Co lekarz to inna teoria widzę.

Oj tak znam kilka Zosieniek i wszystkie są od cholery, jedna w wieku mojej Wiki (sąsiadka) potrafi uciekać z domu, serio, inna znowu chowa się rodzicom gdzie popadnie i potrafi przez spory czas nie wychodzić (a ma 7lat). Chociaż powiem wam że w szkole moich dziewczyn są dwie Wiktorie i moja to jest bardzo odważna, co myśli to mówi. A ta druga poszła do szkoły chyba wieku 8 lat tak była zamknięta w sobie i praktycznie cały czas siedziała w koncie i płakała za mama.

p19ucsqvyg9mlpha.png

O widzisz znam kilka Wiktorii w wieku 10 - 15 lat. Jak pomyślę o nich to właśnie nie dałabym tak na imię ;) problemów z nimi bez liku, a im starsze tym gorzej. Zosie i Marysie też łobuzice. No ale moja na razie jeszcze 3 lat nie ma więc wszystko przede mną ;)

Kurde ciezko z tymi imionami, ja jakos w ogole nie mam pomyslu, a jeszcze maz mnie wkurza i do mojego brzucha mowi per Beatka... nie chce nikogo obrazac, ale no kurde nie pasuje mi to imie do mojego dziecka, a ponoc jak juz sie czlowiek przyzwyczai to potem ciezko zmienic. Jedyna nadzieja, ze bedzie chlopak...

A tak teraz mysle i chyba najbardziej podobaja mi sie takie proste ponadczasowe imiona jak Ania, Ola, Ewa...
Miło mi [emoji3] Ania jestem [emoji6]

Ale córce chciałam dać Maria Anna bo prababcia jest Marianna

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A tak w ogóle to się nastawiam na dziewczynkę, nie wiem co na to dr kredka.. Chociaż obserwując panujący na forum trend to pewnie będzie jednak chłopak [emoji6]

Do góry