reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ja mam termin na 10.04...ale zobaczymy kiedy nasz mały człowiek zdecyduje zawitać na świecie

My teraz byliśmy na urlopie w pl ( wczoraj wrocilismy) i moi rodzice i rodzice męża wiedzą, jedna siostra męża i moja przyjaciolka...kazalismy narazie milczeć.. Ale czuje że i tak się dalej samo rozniesie

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Iwona - no własnie ja też tylko częściowy remont, bo jeszcze trzeba by było zrobić całą łazienkę i chcę zmienić układ całego domu - kuchnie z góry przenieść na dół i zburzyć jedną scianę żeby miec większą jadalnię... alw to juz mega remont nie na teraz, sama łazienka 10 tys, nie mowiąc o kuchni...

Nio kurcze tak jest. My chcemy gładzie (chyba jednak kartongipsy-ściany krzywe,ani jednego kąta nie trzymają),poprawić wylewki plus podłogi, meble, może schody. Szczerze to chyba w totka musimy pograć...

Widzę że u was grubsze remonty...u nas tylko lekką kosmetyka , będziemy malować salon bo w środę ma przyjść nową sofa, trochę przebeblowania zrobimy u nas w sypialni...trzeba zrobić miejsce na łóżeczko, no i pomalować pokoik dla dziecka Ale to już później jak męża wena najdzie może w marcu[emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe mamusie :)

Dziewczyny z uk czy gp sprawdzala Wam serduszko stetoskopem? Bo bardzo bym chciala ale nie wiem czy sprawdza?

Ja póki co chodzę do prywatnej polskiej kliniki i w GP jeszcze nie zgłaszałam...

A jak u was z wagą i aplikacjami? Ja wpisuje sobie co kilka dni do aplikacji i ona mi truje du*e za przeproszeniem, że mam niedowagę i mam się skonsultować z ginekologiem bo powinnam ważyć wg niej więcej już. Jem sporo i wcale się nie oszczędzam i co mam zrobić że nie tyję? Na siłe smalec wpierdzielać i kijem popychać?:D

Aplikacji żadnej nie używam, ale spadłam 4kg z wagi i ważę 46kg :/
Jutro mam wizytę u ginekologa i poproszę o przedłużenie zwolnienia, bo jak wrócę do tej mojej stresującej pracy to na bank nie odzyskam tych kg...

Mój mąż paskudnie przeziębiony i ciągle się zamartwia, żebym nic nie złapała... cały zeszły tydzień faszerowałam się cytryną, sokiem z żurawiny i imbirem, więc powinno być ok.

reklama
To możemy się umówić, że to ja będę przecierać szlaki;) mam termin na 29.03 - 01.04 święta i mam nadzieję że albo zdążę urodzić albo przenoszę do 02.04:rofl2: znając życie to nasze bobasy same zdecydują a my sobie możemy planować i planować:-p

A co to za aplikacja? Mi niestety waga szybko zaczęła rosnąć - aż mnie to przeraża:baffled:

U mnie już wiedzą wszyscy - to znaczy wszyscy najbliżsi i przyjaciele, w pracy też - natomiast dalszymi krewnymi w ogóle się nie przejmuję;)

Chyba chodzi o cholestazę ciążową która jest groźna. Objawia się m.in uporczywym swędzeniem - chyba głównie dłoni. Trzeba byłoby o tym więcej poczytać bo ja aż tak się nie orientuję:)

U okulisty ok. - moge rodzić naturalnie:D

Weszłam właśnie na kompa od niepamiętnych czasów i widzę Wasze suwaczki :rolleyes: piękne są - szkoda że w tel nie widać:unsure:

No właśnie z tymi terminami to ja też teoretycznie 01.04 ale co lekarz to inaczej. Generalnie od 29.03 do 02.04 . Nie wiem jak oni to wyznaczaja,zawsze patrza w te sciagi suwaczkami ale co innego im wychodzi

Do góry