reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ja mam termin na 10.04...ale zobaczymy kiedy nasz mały człowiek zdecyduje zawitać na świecie

My teraz byliśmy na urlopie w pl ( wczoraj wrocilismy) i moi rodzice i rodzice męża wiedzą, jedna siostra męża i moja przyjaciolka...kazalismy narazie milczeć.. Ale czuje że i tak się dalej samo rozniesie

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Iwona - no własnie ja też tylko częściowy remont, bo jeszcze trzeba by było zrobić całą łazienkę i chcę zmienić układ całego domu - kuchnie z góry przenieść na dół i zburzyć jedną scianę żeby miec większą jadalnię... alw to juz mega remont nie na teraz, sama łazienka 10 tys, nie mowiąc o kuchni...

Nio kurcze tak jest. My chcemy gładzie (chyba jednak kartongipsy-ściany krzywe,ani jednego kąta nie trzymają),poprawić wylewki plus podłogi, meble, może schody. Szczerze to chyba w totka musimy pograć...

Widzę że u was grubsze remonty...u nas tylko lekką kosmetyka , będziemy malować salon bo w środę ma przyjść nową sofa, trochę przebeblowania zrobimy u nas w sypialni...trzeba zrobić miejsce na łóżeczko, no i pomalować pokoik dla dziecka Ale to już później jak męża wena najdzie może w marcu[emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe mamusie :)

Dziewczyny z uk czy gp sprawdzala Wam serduszko stetoskopem? Bo bardzo bym chciala ale nie wiem czy sprawdza?

Ja póki co chodzę do prywatnej polskiej kliniki i w GP jeszcze nie zgłaszałam...

A jak u was z wagą i aplikacjami? Ja wpisuje sobie co kilka dni do aplikacji i ona mi truje du*e za przeproszeniem, że mam niedowagę i mam się skonsultować z ginekologiem bo powinnam ważyć wg niej więcej już. Jem sporo i wcale się nie oszczędzam i co mam zrobić że nie tyję? Na siłe smalec wpierdzielać i kijem popychać?:D

Aplikacji żadnej nie używam, ale spadłam 4kg z wagi i ważę 46kg :/
Jutro mam wizytę u ginekologa i poproszę o przedłużenie zwolnienia, bo jak wrócę do tej mojej stresującej pracy to na bank nie odzyskam tych kg...

Mój mąż paskudnie przeziębiony i ciągle się zamartwia, żebym nic nie złapała... cały zeszły tydzień faszerowałam się cytryną, sokiem z żurawiny i imbirem, więc powinno być ok.

reklama
To możemy się umówić, że to ja będę przecierać szlaki;) mam termin na 29.03 - 01.04 święta i mam nadzieję że albo zdążę urodzić albo przenoszę do 02.04:rofl2: znając życie to nasze bobasy same zdecydują a my sobie możemy planować i planować:-p

A co to za aplikacja? Mi niestety waga szybko zaczęła rosnąć - aż mnie to przeraża:baffled:

U mnie już wiedzą wszyscy - to znaczy wszyscy najbliżsi i przyjaciele, w pracy też - natomiast dalszymi krewnymi w ogóle się nie przejmuję;)

Chyba chodzi o cholestazę ciążową która jest groźna. Objawia się m.in uporczywym swędzeniem - chyba głównie dłoni. Trzeba byłoby o tym więcej poczytać bo ja aż tak się nie orientuję:)

U okulisty ok. - moge rodzić naturalnie:D

Weszłam właśnie na kompa od niepamiętnych czasów i widzę Wasze suwaczki :rolleyes: piękne są - szkoda że w tel nie widać:unsure:

No właśnie z tymi terminami to ja też teoretycznie 01.04 ale co lekarz to inaczej. Generalnie od 29.03 do 02.04 . Nie wiem jak oni to wyznaczaja,zawsze patrza w te sciagi suwaczkami ale co innego im wychodzi

Do góry