reklama
Odnośnie tematów mdłości, częstych wizyt w toalecie to powiem Wam szczerze, że to moja pierwsza ciąża, i wogole nie mam mdłości, dużo jem i pije. Trochę mnie to niepokoiło, że pierwsza ciąża i czuję się świetnie. Nie mam humorów, wszytsko jest ok, jestem szczęśliwa.. W nocy wstaje po 5 razy bo co chwilę chce mi się sikać. Narazie to jeden z tych negatywnych objawów. Dżinsów już nie noszę bo wszystkie mnie cisna i jest strasznie niewygodnie...zakładam rajstopy i ciepłe sukienki z długim rękawem w domu oczywiście dresy i legginsy. Dzisiaj pozwoliłam sobie kupić pierwsze ciuszki...nie wierzę w zabobony. Płci jeszcze nie znamy...ale kupiłam kilka w kolorze bieli, błękitu i bieli z wzorkiem lub wzorkami. Takie unisex jak to się mówi ps. Mam cichą nadzieję że będzie to chłopczyk, zawsze chciałam mieć pierwszego synka w każdym razie będę zadowolona gdy dzidziuś będzie zdrowy, bo to najważniejsze a reszta sama się ułoży u mnie 12w4d. Następna wizytę mam 30 października. Będzie to już 17 tydzień myślicie że lekarz powie nam jaka płeć???
Dominika81
Fanka BB :)
To rzeczywiście gruntownie.... u nas ściany ok i podłogi b ładne drewniane mamy, tylko cyklinować będziemy na 1 piętrze, bo na 2 były cyklinowane 10 lat temu i są ok.Nio kurcze tak jest. My chcemy gładzie (chyba jednak kartongipsy-ściany krzywe,ani jednego kąta nie trzymają),poprawić wylewki plus podłogi, meble, może schody. Szczerze to chyba w totka musimy pograć...
Kuchnia mi się wydawała taka super jak jąrobiłam a teraz dzieci podrosły, same coś robią i stwierdzam że mam za mało blatów roboczych. spokojnie by mi sie zmieścił jeszcze jeden rząd szafek pod oknem.
Bloodykiss
My w sumie nie mieliśmy nic mówić rodzicom, tylko pokazać się w grudniu jak przylecimy do Polski... ale niestety sprawa się rypła i wszystko się wydało. Rodzice i teściowie szczęśliwi tak samo jak rodzeństwo. Dalsza rodzina nie wie nic. No i dla moich rodziców to będzie pierwszy wnuk, więc są mega podjarani
Nas czeka zrobienie kuchni... mam nadzieję, że w 10 k się zmieścimy... no i musimy auto kupić... plus całą wyprawkę dla malucha, bo nie mamy nic
Jak zawsze przesypiałam noc tak teraz 2-3 razy wstaję do toalety... o mdłościach już nic nawet nie mówię... nie pamiętam jak to jest kiedy się ich nie ma
Nas czeka zrobienie kuchni... mam nadzieję, że w 10 k się zmieścimy... no i musimy auto kupić... plus całą wyprawkę dla malucha, bo nie mamy nic
Jak zawsze przesypiałam noc tak teraz 2-3 razy wstaję do toalety... o mdłościach już nic nawet nie mówię... nie pamiętam jak to jest kiedy się ich nie ma
Ja aktualnie ważę 49 z groszami46kg?! To waga piórkowa!
Blackberry
No to podobnie mamy! z OM 24.04, ale owu wcześniej i gin wychodzi 21.04, ale pierwszego synka urodziłam tydzień po terminie i tylko dlatego, że mi wywoływali.O to ja jestem przed Tobą 21.04 [emoji16]
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja spotkalam sie z teoria ze aby obliczyc termin porodu z OM to do daty ostatniej @ dodaja 9msc i 7dni.. Zgadza sie to komus? Bo mi takNo właśnie z tymi terminami to ja też teoretycznie 01.04 ale co lekarz to inaczej. Generalnie od 29.03 do 02.04 . Nie wiem jak oni to wyznaczaja,zawsze patrza w te sciagi suwaczkami ale co innego im wychodzi
Co do ubran to ja swoich jeansow nie moge juz nosic bo cisną bardzo
kredka82
W koncu Was nadrobilam...
Ja po wizycie u gp. Mocz oddalam i bicie serduszka sprawdzila i bylo slychac wiec jak zwykle czuje sie spokojniejsza. Ppza tym sie dowiedzialam ze na pierwszej wizycie w szpitalu usg nie robia tylko ok 20tyg dopiero...
Dobrze ze chodze prywatnie bo bym oszalala.
Getry z lidla super! Polecam. Tyle ze ja ta czesc na brzuch odwijam w polowie bo jeszcze mam je luzne.
Mi juz mdlosci prawie minely wiec mam nadzieje ze Wam tez mina szybko
Ja jestem miesozerca i uwielbiam mieso tyle ze teraz nie jem kurczaka bo jakos mnie odrzucilo ale swinke i krowke jak najbardziej[emoji16]
Ja mam pierwsza wiz w szpitalu w 14tym tyg i nie bede moec wtedy usg tylko dopiero ok 20tyg.
Ja niestety tez... juz 4.5kg na plusie. Ale mam to gdzies
Ja po wizycie u gp. Mocz oddalam i bicie serduszka sprawdzila i bylo slychac wiec jak zwykle czuje sie spokojniejsza. Ppza tym sie dowiedzialam ze na pierwszej wizycie w szpitalu usg nie robia tylko ok 20tyg dopiero...
Dobrze ze chodze prywatnie bo bym oszalala.
Mi lekarka po zbadaniu powiedziala ze to przeziebienie i trzeba przetrwac i domowe sposobyHej. U mnie przeziębienie i źle samopoczucie. Chyba mi hormony szaleją bo płacze non stop z byle powodu... nawet przy reklamach.
Co do wózka to nie mam nic upatrzonego. Wcześniej miałam jakiś zwykły 3 w1 Ale nie koniecznie byłam zadowolona ze spacerówki. Kupilam wreszcie inna. Lżejsza. Firmy babydesigne.
5.10 idę na usg genetyczne. Mam tez skierowanie na test pappa Ale raczej odpuszczę...
Mam ostatnio dziwne sny... Aż się martwię czy wszytsko z maluchem ok.
Nawet zaczęłam się przyglądać mojemu brzuchowi...ze jakoś maly itd...ale może sobie wymyślam...
Dziś w Lidlu jakieś ciuszki dla małych aż mnie kusi Ale mam jeszcze czas. [emoji16]
A Wy już kupujecie ubranka???
Czy któraś z Was wybiera się na poród w IMiD-zie???(wawa)
Może podpowiecie gdzie kupię fajne jeansy ciążowe [emoji3]
Hej dziewczyny, wracam po weekendzie, wczoraj byliśmy na zakupach, bo w sobotę wesele, kupiłam sobie sukienkę i moim dziewczynkom no i P kupił zestaw na poprawiny. Zostały jeszcze buty ale to już w sobotę bo mój P dziś w delegacje na tydzień pojechał.
Wózek mi się podoba, tylko kolor nie mój, dzisiaj w Lidlu maja być legginsy, t-shirty ciążowe po 30 zł jak się nie mylę. Te ubranka też mnie korca ale jeszcze czekam, może do końca października. Wczoraj patrzyłam na jeansy ciążowe ale cena mnie powala, 120-140 zł. Wolę chyba kupić jeansy w gumkę, ja z tych co nie lubią za dużo kasy na ubrania wydawać, zresztą poprzednie ciążę przeżyłam bez ciążowek, teraz też dam radę.
U mnie o dziwo emocje są takie jak powinny, może nawet bardziej opanowana jestem, nie raz coś palnełam bez namysłu jak mnie P zdenerwował a teraz gryze się w język.
Witam nowe mamusie, im nas więcej tym lepiej. Ja jeszcze 11 dni i zobaczę naszego maluszka, a tak na serio mam takie silne uczucie że to chłopiec (i już nie chodzi o to że chcemy syna) że zaczęłam mówić że rośnie tam mały Rafałek, jak mnie instynkt zawodzi to mnie córka zlinczuje chyba [emoji23]
Getry z lidla super! Polecam. Tyle ze ja ta czesc na brzuch odwijam w polowie bo jeszcze mam je luzne.
Ja się budzę w nocy na siku tak czy siak, ale bywa i tak, ze kolo 23 jak nie gryzne czegoś to obudze się z mdłościami o tej 2-3 w nocy. Powoli mija i nie każda noc jest taka ale uciążliwe to. No cóż dla dzidziusia wszystko ^^ Jakoś dam rade hehe a może w końcu minie ten etap mdłości
Mi juz mdlosci prawie minely wiec mam nadzieje ze Wam tez mina szybko
Ja jem mięso, ale rzadko, wędliny uwielbiam, ale żeby tak całkowicie zrezygnować to chyba nie. Mój P musi mieć na obiad mięso, inaczej dla niego to nie obiad, ja uwielbiam zupy jakiekolwiek i moje dziewczynki też więc nieraz jest tak że gotuję na całym kurczaku żeby on się najadł (nieraz gotuję dla niego osobno obiad). Co do ubranek to ja na początek miałam wszystkie na 56 i starczyły na ok. miesiąc. Urodziły się 55 i 56cm a i tak toneły w tych ubrankach. Ja też zamierzam kupować używane, nie raz świetne perełki można wynalezć.
Ja jestem miesozerca i uwielbiam mieso tyle ze teraz nie jem kurczaka bo jakos mnie odrzucilo ale swinke i krowke jak najbardziej[emoji16]
Piszesz ,ze skonczylas 12tc wiec masz jeszcze prawie 2 tygodnie bo ten scan robia do 13 tygodnia 6 dnia. Pomimo tego wydaje mi sie, ze juz powinnas dostac list z umowiona wizyta i to tydzien temu. Mi list przyszedl kilka dni po wizycie z midwife .
"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"
Ja mam pierwsza wiz w szpitalu w 14tym tyg i nie bede moec wtedy usg tylko dopiero ok 20tyg.
No ja na szczęście nie wymiotujw... waga duża bo przytulam przez wakacje mam znakomitą tendencję do tego [emoji21]
Ja niestety tez... juz 4.5kg na plusie. Ale mam to gdzies
A nie mozesz isc prywatnie f2o polskiego gina na prenatalne?Super, dzieki!!!
Tak z innej beczki, czy u Was juz wszyscy wiedza o ciazy? Bo ja juz 12 tydzien, a rodzice ani tesciowe dalej nie wiedza.. Co prawda mieszkam w UK wiec niby latwiej "ukryc", ale i tak juz bylam dwa razy w Polsce bedac w ciazy, a w przyszly wtorek znowu lece i to na slub siostry, wiec raczej nie da sie ukryc. Oczywiscie chcialabym sie podzielic ze wszystkimi ta wiadomoscia, ale ciagle mam z tylu glowy, ze cos moze byc nie tak z dzidziusiem (mam 36 lat) i wiem, ze byloby to ogromnie stresujace dla moich Rodzicow (pierwszy wnuk/wnuczka), a teraz jeszcze ta jazda z prenatalnymi, ktorych prawdobobnie polozna nie zabukowala, mimo ze zaznaczalam, ze bede wyjezdzala.. Bede sie jeszcze starala to odkrecac.. Czy ktoras z Was robila prenatalne w Polsce prywatnie? Jaki jest mniej wiecej koszt? Chodzi mi o genetyczne USG i test PAPPA.
reklama