nukame
Fanka BB :)
Wygooglałam i nie mam żadnego z objawów Tam mają stopy i dłonie swędzieć a nie cycki i brzuch Uffff
Swedza bo rosna
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wygooglałam i nie mam żadnego z objawów Tam mają stopy i dłonie swędzieć a nie cycki i brzuch Uffff
Someone - jak skóra swędzi w ciąży to jest podejrzenie cholestazy, ciężarne są bardziej narażone, i lekarz wtedy zleca próby wątrobowe.
Tylko wtedy ciągle swędzi skóra, nie przechodzi.
Nukame - usg to koszt ok 200-300 zl, a pappa 250, wiec nie tak zle. Tylko na wyniki pappa czeka sie chyba 2 tygodnie.
Ja dziś pospałam rano z synkiem, bo jakoś spać w nocy nie mogłam.
Zabieramy sie za remont, bo mamy teraz 2 sypialnie, a bedziemy miec 4 + pokój dzienny, juz sie mega nie mieścimy a jakos zebrać się nie migliśmy i ciąża troche nas mobilizuje, póki jeszcze mam siłe wzielam sie dzis za pakowanie, w piatek tesc przyjezdza i ma pomóc jeden pokój robić, bo tam troche jest przeróbek z którymi on sobie da radę. Pozostałe 2 trzeba tapety zerwać, wygładzić i pomalować to może wezmiemy kogoś do pomocy.
Oj tak. Wiem o tym doskonale. Tylko nie chce byc znowu pierwsza jak na styczniowkach 2016 termin na 3.01 a po ciazy bylam juz 12.11
A jak u was z wagą i aplikacjami? Ja wpisuje sobie co kilka dni do aplikacji i ona mi truje du*e za przeproszeniem, że mam niedowagę i mam się skonsultować z ginekologiem bo powinnam ważyć wg niej więcej już. Jem sporo i wcale się nie oszczędzam i co mam zrobić że nie tyję? Na siłe smalec wpierdzielać i kijem popychać?
Super, dzieki!!!
Tak z innej beczki, czy u Was juz wszyscy wiedza o ciazy? Bo ja juz 12 tydzien, a rodzice ani tesciowe dalej nie wiedza.. Co prawda mieszkam w UK wiec niby latwiej "ukryc", ale i tak juz bylam dwa razy w Polsce bedac w ciazy, a w przyszly wtorek znowu lece i to na slub siostry, wiec raczej nie da sie ukryc. Oczywiscie chcialabym sie podzielic ze wszystkimi ta wiadomoscia, ale ciagle mam z tylu glowy, ze cos moze byc nie tak z dzidziusiem (mam 36 lat) i wiem, ze byloby to ogromnie stresujace dla moich Rodzicow (pierwszy wnuk/wnuczka), a teraz jeszcze ta jazda z prenatalnymi, ktorych prawdobobnie polozna nie zabukowala, mimo ze zaznaczalam, ze bede wyjezdzala.. Bede sie jeszcze starala to odkrecac.. Czy ktoras z Was robila prenatalne w Polsce prywatnie? Jaki jest mniej wiecej koszt? Chodzi mi o genetyczne USG i test PAPPA.
Tutaj w UK mowia ,ze jak skora swedzi w ciazy to szybko do lekarza. W sumie to nie wiem dlaczego
"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"
Ja to w domu może nie tak dużo.. ale nawet płotu nie mam.. nie mówiąc już o schodach które są zrobione z bloczków i z których spadłam A to wszystko musimy zdążyć przed przymrozkami bo się potem nie da betonu lać :/
To możemy się umówić, że to ja będę przecierać szlaki mam termin na 29.03 - 01.04 święta i mam nadzieję że albo zdążę urodzić albo przenoszę do 02.04 znając życie to nasze bobasy same zdecydują a my sobie możemy planować i planować
Ja mam termin niby na 01.04 ale co lekarz to po swojemu coś wyznacza. Od 29.03 do 02.04. Niby każdy patrzy w te same ściągawki z suwaczkami ale skąd oni to biorą to tego nie wiem.
A co to za aplikacja? Mi niestety waga szybko zaczęła rosnąć - aż mnie to przeraża
U mnie już wiedzą wszyscy - to znaczy wszyscy najbliżsi i przyjaciele, w pracy też - natomiast dalszymi krewnymi w ogóle się nie przejmuję
Chyba chodzi o cholestazę ciążową która jest groźna. Objawia się m.in uporczywym swędzeniem - chyba głównie dłoni. Trzeba byłoby o tym więcej poczytać bo ja aż tak się nie orientuję
U okulisty ok. - moge rodzić naturalnie
Weszłam właśnie na kompa od niepamiętnych czasów i widzę Wasze suwaczki piękne są - szkoda że w tel nie widać