reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Czesc dziewczyny ,witam tez nowe mamusie i gratuluje [emoji4]
U mnie w pracy dzis rozpoczecie roku szkolnego wiec wczoraj wszyscy latali jakby ich cos pogryzlo [emoji16] zeby przygotowac klasy na czas ,no to ja tez nie chcialam odstawac wiec latalam i ja [emoji6] noi sie przeforsowalam odrobine. Wrocilam z pracy, wykapalam sie i padlam jak pies pluto [emoji14]
Wczoraj podczas kapieli czulam takie jakby stawianie sie macicy tzn taki jakby skurcz czy cos. Pamietam z poprzednich ciazy ,takie uczucie, ale w pozniejszym czasie ciazy robila mi sie taka kulka z jednej strony brzucha. Troche za wczesnie tmi sie zdaje

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeśli chodzi o witaminy to moja położna poleciła mi witaminy dla planujących ciąże Prenatale. Mają dobry skład i wszelkie składniki, które są niezbędne dla przyszłej mamusi. Dodatkowo mają dobrą cenę :)

Witam nowe dziewczyny i gratulacje:-) ja się dopiero co z pracy do domu doczalgalam i od razu kanapa... po pracy jestem tak padnieta że nie mam na nic siły, wszystkie obowiązki spadły na mojego m, ale myślę że już niedługo minie mi to zmęczenie i mdłości...co do witamin to moja gin kazała brać elevit - mają dobry skład. A co do ciuszkow, mebli, wózków, itd to oglądam nieustannie ,Ale narazie nic jeszcze nie zamawiam,jeszcze wolę odczekać.. . to będzie nasze pierwsze dziecko więc będzie sporo do kupienia i sporo radochy przy tym[emoji4]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam przeczucie że będzie dziewczyna...zobaczymy czy mi dobrze instynkt podpowiada

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc dziewczyny ,witam tez nowe mamusie i gratuluje [emoji4]
U mnie w pracy dzis rozpoczecie roku szkolnego wiec wczoraj wszyscy latali jakby ich cos pogryzlo [emoji16] zeby przygotowac klasy na czas ,no to ja tez nie chcialam odstawac wiec latalam i ja [emoji6] noi sie przeforsowalam odrobine. Wrocilam z pracy, wykapalam sie i padlam jak pies pluto [emoji14]
Wczoraj podczas kapieli czulam takie jakby stawianie sie macicy tzn taki jakby skurcz czy cos. Pamietam z poprzednich ciazy ,takie uczucie, ale w pozniejszym czasie ciazy robila mi sie taka kulka z jednej strony brzucha. Troche za wczesnie tmi sie zdaje

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
ja tez cos takiego pamietam ale to byl jakis 15-17 tydzien...

Mam przeczucie że będzie dziewczyna...zobaczymy czy mi dobrze instynkt podpowiada

To zycze dziewczynki I Tobie i Sobie :)

Witam nowe dziewczyny i gratulacje:-) ja się dopiero co z pracy do domu doczalgalam i od razu kanapa... po pracy jestem tak padnieta że nie mam na nic siły, wszystkie obowiązki spadły na mojego m, ale myślę że już niedługo minie mi to zmęczenie i mdłości...co do witamin to moja gin kazała brać elevit - mają dobry skład. A co do ciuszkow, mebli, wózków, itd to oglądam nieustannie ,Ale narazie nic jeszcze nie zamawiam,jeszcze wolę odczekać.. . to będzie nasze pierwsze dziecko więc będzie sporo do kupienia i sporo radochy przy tym[emoji4]

Nio ...ja tez patrze patzre ...I nie kupuje na razie...wozek/kolyska/lozeczko zakladam ze kupie dopiero po 30tygodniu...

ano I gadalam sobie z kumpela o tym moim bolu plecow I ona mowi ze bol mamy jest stresem dla fasolki :( coraz mocniej rozwazam zwolnienei na pare tygodnii....

Dzięki IsabellaSimon:) też życzę Ci dziewczynki!:) Mam jeszcze takie pytanie: bylyscie może szczepione na krztusiec??? Bo wczoraj na wizycie zostałam o to zapytana i zrobilam trochę wielkie oczy... wszystkie szczepienia miałam przy sobie ( ostatnio przywiozłem ż pl swoją książeczkę zdrowia Ale o krztusccu Ani slowa) mam zaszczepić się pi 12 tyg i mąż tez

ja nie wiem ale "stara"jestem i kiedys wiecej szczepien bylo obowiazkowych.

Dzięki IsabellaSimon:) też życzę Ci dziewczynki!:) Mam jeszcze takie pytanie: bylyscie może szczepione na krztusiec??? Bo wczoraj na wizycie zostałam o to zapytana i zrobilam trochę wielkie oczy... wszystkie szczepienia miałam przy sobie ( ostatnio przywiozłem ż pl swoją książeczkę zdrowia Ale o krztusccu Ani slowa) mam zaszczepić się pi 12 tyg i mąż tez

Ja mam podobne podejście. Nic nie kupuję bo co jeśli... Mam jakiegoś krwiaka więc różnie to może być. Lekarz nawet do pracy zabronił wracać (praca z małymi dziećmi) to mnie trochę wystraszyło. Może się trochę odważę po prenatalnych ( za 2 tyg) bo gin powiedział, że wtedy to już będzie tylko 1% na poronienie.

Ja sie chyba w 16 tyg mam szczepic. Pytalam lekarki bo kilka lat temu razem z m przeszlismy krztusca i nikomu nie zycze... kilka tyg wyjete z zycia.. a potem dlugie miesiace kaszlu... kosznar

A ten krwiak Ci rośnie? Mi cały czas dlatego się boję

Mnie lekarza nawet o to nie pytał. .....

reklama
A czy wy też macie takie bóle głowy? ?????
ja miałam na początku, jakiś 6-7 tydzień...

Wózki tez juz oglądam ,ale podobno nie można kupować wcześniej.Slyszalyscie o tym.przesądzie?
kiedyś trzeba kupić.. po porodzie pewnie nie będzie siły I czasu o tym myśleć.

Ja w przesady nie wierzę , ale póki co noc nie kupuje
ja też nie wierze...

Roni - też się zastanawiałam gdzie się podziewasz ;)
u mnie też już proza życia.. wstawanie o 6 żeby wyszykowac dzieci do szkoły I wychodzimy 6:50 z domu.....
a tak nie mam siły, potem cały dzień chodzę jak śnięta. może się przyzwyczaję...

Do góry