reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Hej dziewczyny, byłam wczoraj u gina, ale w sumie dostałam tylko skierowanie na badania. No i właśnie dzisiaj rano robiłam a teraz sprawdzałam wyniki w necie i może któraś z Was mi podpowie. Bo na toxo miałam robione badania i wyszło mi IgG 309,90 a IgM 0,218. W necie ciężko coś doczytać.

p19ucsqvyg9mlpha.png

reklama
Ja dopiero zaczęłam i także od "w oczekiwaniu na dziecko" świetna dużo odpowiedzi na pytania i "40 tygodni - przewodnik dla ciężarnych" <- z biblioteki jakieś stare wydanie, czytam co tydzień co nowego. Przeczytałam też "Dzieci w Paryżu nie grymaszą" ale tak z dystansem się do tej książki odnoszę może dlatego ze jeszcze w ciąży nie bylam :)

Hej dziewczyny, byłam wczoraj u gina, ale w sumie dostałam tylko skierowanie na badania. No i właśnie dzisiaj rano robiłam a teraz sprawdzałam wyniki w necie i może któraś z Was mi podpowie. Bo na toxo miałam robione badania i wyszło mi IgG 309,90 a IgM 0,218. W necie ciężko coś doczytać.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Oznacza to że w niedawnym czasie przechodzilas lub obecnie przechodzisz toxo. Najlepiej spytaj gp lub rodzinnego

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

p19ucsqvyg9mlpha.png
Prawdopodobnie przechodziłaś toxoplazmozę. Potrzebne będzie chyba jeszcze jedno badanie - awidność. Przechodziłam koszmar z badaniami na toxo w pierwszej ciąży - IgG miałam ponad 1000. Kosztowało mnie to dużo nerwów i okazało się błędem laboratorium. Kolejne IgG oraz awidność pokazały, że to stare zakażenie i są przeciwciała. Jeśli ktoś jest w trakcie lub niedawno po zakażeniu konieczne jest przyjmowanie antybiotyku.

Brazowooka nie martw się wszystko będzie dobrze, tylko spokojnie , unikamy stresu, trzymaj się ciepło

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny chyba większość z was już się pochwaliła rodzinie? Ja jeszcze nie powiedziałam ani w pracy ani nikomu ż rodziny... mam od następnego tygodnia urlop i chcieliśmy pojechać do pl i wtedy powiedzieć rodzicom...tylko cały czas się zastanawiam czy jechać.. .czy lepiej sobie jeszcze odpuścić.. .ż drugiej strony potem już nie będzie takiej okazji żeby podzielić się nowina osobiście.. .A przez telefon nie chcialabym

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie powiedzialam mamie ciotce i babci jeszcze bo to bedzie przykra rozmowa :( no moze nie babcia ale one obie zaraz ja zakrzycza plus jak powiem Babci to ona poda dalej ;)

a to Twoje pierwsze dziecko? to lec pochwal sie..napewno sie wszyscy uciesza:)

Prawdopodobnie przechodziłaś toxoplazmozę. Potrzebne będzie chyba jeszcze jedno badanie - awidność. Przechodziłam koszmar z badaniami na toxo w pierwszej ciąży - IgG miałam ponad 1000. Kosztowało mnie to dużo nerwów i okazało się błędem laboratorium. Kolejne IgG oraz awidność pokazały, że to stare zakażenie i są przeciwciała. Jeśli ktoś jest w trakcie lub niedawno po zakażeniu konieczne jest przyjmowanie antybiotyku.
ja juz nie pamietam czy to igm czy igg ale ktores z nich moei o przebytej w przeszlosci chorobie...ale fakt chyba i tak trzeba leczyc bo samo nie zniknie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry