reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dziewczyny jakie witaminy planujecie brać po 12 tc?
Ja tak jak w pierwszej ciąży łykam "mamę DHA".
Dziewczyny mam takie pytanie - jecie może wędzonego łososia? Kurcze tak mnie naszła ochota i zastanawiam się czy można... w necie różne informacje, raz że nie można raz że należy uważać i sama już nie wiem. Ja myślę o plasterku na kanapce... no może więcej niż jednej kanapce
emoji6.png

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Lucky jeżeli jesteś pewna źródła z którego produkt pochodzi a przede wszystkim o świeżości ryby to jedz
Hej dziewczyny dzisiaj zauważyłam dziwny objaw. Czuje się dobrze, rano miałam w prawym boku jakby jajniku lub wyrostku ostry kilku sekundowy ból i przeszedł. A teraz w toalecie na papierze toaletowym zauwazylam ze mam taki bialawy sluz z lekko rozowa wydzielina. Mam duphaston moze wziac na wszelki wypadek i w poniedzialek do lekarki sie zglosic?

p19ucsqvuw48q4zt.png
Ja też bym wzięła nie zaszkodzi. Ale nie stresuj się mialam podobny ból i moja gin wyjasnila mi ze to normalny objaw bo w tym.miejscu znajdują się więzadła.
Z internetu:
"Bóle więzadeł to bóle odczuwane w dolnej części brzucha i tułowia. Zwykle występują wtedy, gdy intensywnie rośnie brzuch, czyli w drugim i trzecim trymestrze. Ból więzadeł zwykle mają postać swoistego kłucia w podbrzuszu. Więzadła łączące przednią część macicy i pachwiny rozciągają się i wywołują dolegliwości bólowe w tych okolicach. Mamy opisują je zwykle jako ostre kłucie w brzuchu, plecach lub nawet w pęcherzu. Co ciekawe, bóle występują nie tylko w pierwszej ciąży, ale także w kolejnych."

reklama
A cos mnie teraz tchneelo -bo ja na tych prenatalnych mam usg nuchal scan I Pappa test plus krew waga etc. I w zaleznosci od Pappa wyniku robia Harmony ...

a ta gin prywatnie co bylam u niej powiedzial ze z testu harmony juz w 10 tyg mozna sie dowiedziec plci dziecka ;)...fakt faktem £400 to kosztuje ale ja nawet o tym nie wiedzialm...

ano I czy ktoras z Was ma moze cyste na jajniku ? Mi gin powiedzila ze to normalne powinna sie sama wchlonac bo najprawdopodobniej z tego jajnika byla owulacja....???!!! W pierwszej ciazy cysty nie mialam... :(

Tez jestem z UK , wczoraj byłam na prywatnym skanie i z niego wynika , ze jestem w 10 tyg. a z obliczeń 9 tyg i 3 dni, szybko mi ta dzidzia rośnie i trochę wczoraj sie tym martwilam.
Tez wykryto mi czyste na prawym jajniku, 3,7 cm, niby mam sie nie martwic, a jednak myślę o tym :(...
Czy mozesz napisać na czym polegają te badania za £400 i jak sie nazywają, chciałabym o nich poczytać.?

Nie ma sprawy zrobimy zjazd kwietniowych mam :) my uwielbiamy polskie morze :) zresztą Polsce też i strasznie chce juz wracać za dużo chwil mi ucieka tutaj... Jadę właśnie do poloznej, 3 macie kciuki żeby mnie nie pogonila jak się nie dogadamy :D
powodzenia. moja polozna w pierwszek ciazy ledwo moeila po angielsku :(

Tez jestem z UK , wczoraj byłam na prywatnym skanie i z niego wynika , ze jestem w 10 tyg. a z obliczeń 9 tyg i 3 dni, szybko mi ta dzidzia rośnie i trochę wczoraj sie tym martwilam.
Tez wykryto mi czyste na prawym jajniku, 3,7 cm, niby mam sie nie martwic, a jednak myślę o tym :(...
Czy mozesz napisać na czym polegają te badania za £400 i jak sie nazywają, chciałabym o nich poczytać.?
moja cysta ma 2cm i ponoc ma sie sama wchlonac!

te harmony badanie o ktorym ja pisalam za £400 to ma harley street zeby plec dziecka jiz w 10 tyg okreslic.natpmiast lod ta nazwa tezxsa dalsze badanie prenatslne i nie wiem czy robia to prywatnie -robi to Harris Birthright centre przy Kings
z tego co czytam to sprawdzsja z kreo matki dna dziecka na trisomy 21,18 i 13. Natoniast krew odsylaja az do Usa na to badanie i czeka sie na wynik 2 tyg. ale zakladam ze tylko Kings to robi bo w tym kierunku maj reasearch.

W pl tez mozna zrobić nifty i harmony

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
to z tego co doczytalam to nifty /w uk nipt robia wszystkim bo ja mialam rowniez w pierwszej ciazy. a harmony jesli ryzyko z nifty jezt podwyzszone robi moj szpital a reszta zakladam ze robi aminopunkcje/cvs.a w apl za nifty sie placi? nie jest to standard?

Fajnie gratulacje. ale dzidziol nadrobil :) fajnie ze juz 20 wrzesnia...ja sie caly czas nie moge pogodzic z tym 10 pazdziernikiem...wg mnie to za pozno...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
powodzenia. moja polozna w pierwszek ciazy ledwo moeila po angielsku :(
Ja trafiłam na przemiła i sympatyczna angielke :) wyrozumiała ze nie znałam wszystkich chorób i musiała tłumaczyć :) tylko ze zmieni mi się bo odchodzi na macierzyński :( zrobiła mi podstawowe badania krwi moczu i wyniki będą na następnej wizycie z nią :)

Termin porodu mam na 20.04.2018 :) [emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
moja cysta ma 2cm i ponoc ma sie sama wchlonac!

te harmony badanie o ktorym ja pisalam za £400 to ma harley street zeby plec dziecka jiz w 10 tyg okreslic.natpmiast lod ta nazwa tezxsa dalsze badanie prenatslne i nie wiem czy robia to prywatnie -robi to Harris Birthright centre przy Kings
z tego co czytam to sprawdzsja z kreo matki dna dziecka na trisomy 21,18 i 13. Natoniast krew odsylaja az do Usa na to badanie i czeka sie na wynik 2 tyg. ale zakladam ze tylko Kings to robi bo w tym kierunku maj reasearch.

Oki, poczytam o tym, dzieki za odpowiedz:)

Do góry