Ja tak jak w pierwszej ciąży łykam "mamę DHA".Dziewczyny jakie witaminy planujecie brać po 12 tc?
Dziewczyny mam takie pytanie - jecie może wędzonego łososia? Kurcze tak mnie naszła ochota i zastanawiam się czy można... w necie różne informacje, raz że nie można raz że należy uważać i sama już nie wiem. Ja myślę o plasterku na kanapce... no może więcej niż jednej kanapce
Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom
Lucky jeżeli jesteś pewna źródła z którego produkt pochodzi a przede wszystkim o świeżości ryby to jedz
Ja też bym wzięła nie zaszkodzi. Ale nie stresuj się mialam podobny ból i moja gin wyjasnila mi ze to normalny objaw bo w tym.miejscu znajdują się więzadła.Hej dziewczyny dzisiaj zauważyłam dziwny objaw. Czuje się dobrze, rano miałam w prawym boku jakby jajniku lub wyrostku ostry kilku sekundowy ból i przeszedł. A teraz w toalecie na papierze toaletowym zauwazylam ze mam taki bialawy sluz z lekko rozowa wydzielina. Mam duphaston moze wziac na wszelki wypadek i w poniedzialek do lekarki sie zglosic?
Z internetu:
"Bóle więzadeł to bóle odczuwane w dolnej części brzucha i tułowia. Zwykle występują wtedy, gdy intensywnie rośnie brzuch, czyli w drugim i trzecim trymestrze. Ból więzadeł zwykle mają postać swoistego kłucia w podbrzuszu. Więzadła łączące przednią część macicy i pachwiny rozciągają się i wywołują dolegliwości bólowe w tych okolicach. Mamy opisują je zwykle jako ostre kłucie w brzuchu, plecach lub nawet w pęcherzu. Co ciekawe, bóle występują nie tylko w pierwszej ciąży, ale także w kolejnych."