reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dziewczyny jakie witaminy planujecie brać po 12 tc?
Ja tak jak w pierwszej ciąży łykam "mamę DHA".
Dziewczyny mam takie pytanie - jecie może wędzonego łososia? Kurcze tak mnie naszła ochota i zastanawiam się czy można... w necie różne informacje, raz że nie można raz że należy uważać i sama już nie wiem. Ja myślę o plasterku na kanapce... no może więcej niż jednej kanapce
emoji6.png

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Lucky jeżeli jesteś pewna źródła z którego produkt pochodzi a przede wszystkim o świeżości ryby to jedz
Hej dziewczyny dzisiaj zauważyłam dziwny objaw. Czuje się dobrze, rano miałam w prawym boku jakby jajniku lub wyrostku ostry kilku sekundowy ból i przeszedł. A teraz w toalecie na papierze toaletowym zauwazylam ze mam taki bialawy sluz z lekko rozowa wydzielina. Mam duphaston moze wziac na wszelki wypadek i w poniedzialek do lekarki sie zglosic?

p19ucsqvuw48q4zt.png
Ja też bym wzięła nie zaszkodzi. Ale nie stresuj się mialam podobny ból i moja gin wyjasnila mi ze to normalny objaw bo w tym.miejscu znajdują się więzadła.
Z internetu:
"Bóle więzadeł to bóle odczuwane w dolnej części brzucha i tułowia. Zwykle występują wtedy, gdy intensywnie rośnie brzuch, czyli w drugim i trzecim trymestrze. Ból więzadeł zwykle mają postać swoistego kłucia w podbrzuszu. Więzadła łączące przednią część macicy i pachwiny rozciągają się i wywołują dolegliwości bólowe w tych okolicach. Mamy opisują je zwykle jako ostre kłucie w brzuchu, plecach lub nawet w pęcherzu. Co ciekawe, bóle występują nie tylko w pierwszej ciąży, ale także w kolejnych."

reklama
A cos mnie teraz tchneelo -bo ja na tych prenatalnych mam usg nuchal scan I Pappa test plus krew waga etc. I w zaleznosci od Pappa wyniku robia Harmony ...

a ta gin prywatnie co bylam u niej powiedzial ze z testu harmony juz w 10 tyg mozna sie dowiedziec plci dziecka ;)...fakt faktem £400 to kosztuje ale ja nawet o tym nie wiedzialm...

ano I czy ktoras z Was ma moze cyste na jajniku ? Mi gin powiedzila ze to normalne powinna sie sama wchlonac bo najprawdopodobniej z tego jajnika byla owulacja....???!!! W pierwszej ciazy cysty nie mialam... :(

Tez jestem z UK , wczoraj byłam na prywatnym skanie i z niego wynika , ze jestem w 10 tyg. a z obliczeń 9 tyg i 3 dni, szybko mi ta dzidzia rośnie i trochę wczoraj sie tym martwilam.
Tez wykryto mi czyste na prawym jajniku, 3,7 cm, niby mam sie nie martwic, a jednak myślę o tym :(...
Czy mozesz napisać na czym polegają te badania za £400 i jak sie nazywają, chciałabym o nich poczytać.?

Nie ma sprawy zrobimy zjazd kwietniowych mam :) my uwielbiamy polskie morze :) zresztą Polsce też i strasznie chce juz wracać za dużo chwil mi ucieka tutaj... Jadę właśnie do poloznej, 3 macie kciuki żeby mnie nie pogonila jak się nie dogadamy :D
powodzenia. moja polozna w pierwszek ciazy ledwo moeila po angielsku :(

Tez jestem z UK , wczoraj byłam na prywatnym skanie i z niego wynika , ze jestem w 10 tyg. a z obliczeń 9 tyg i 3 dni, szybko mi ta dzidzia rośnie i trochę wczoraj sie tym martwilam.
Tez wykryto mi czyste na prawym jajniku, 3,7 cm, niby mam sie nie martwic, a jednak myślę o tym :(...
Czy mozesz napisać na czym polegają te badania za £400 i jak sie nazywają, chciałabym o nich poczytać.?
moja cysta ma 2cm i ponoc ma sie sama wchlonac!

te harmony badanie o ktorym ja pisalam za £400 to ma harley street zeby plec dziecka jiz w 10 tyg okreslic.natpmiast lod ta nazwa tezxsa dalsze badanie prenatslne i nie wiem czy robia to prywatnie -robi to Harris Birthright centre przy Kings
z tego co czytam to sprawdzsja z kreo matki dna dziecka na trisomy 21,18 i 13. Natoniast krew odsylaja az do Usa na to badanie i czeka sie na wynik 2 tyg. ale zakladam ze tylko Kings to robi bo w tym kierunku maj reasearch.

W pl tez mozna zrobić nifty i harmony

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
to z tego co doczytalam to nifty /w uk nipt robia wszystkim bo ja mialam rowniez w pierwszej ciazy. a harmony jesli ryzyko z nifty jezt podwyzszone robi moj szpital a reszta zakladam ze robi aminopunkcje/cvs.a w apl za nifty sie placi? nie jest to standard?

Fajnie gratulacje. ale dzidziol nadrobil :) fajnie ze juz 20 wrzesnia...ja sie caly czas nie moge pogodzic z tym 10 pazdziernikiem...wg mnie to za pozno...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
powodzenia. moja polozna w pierwszek ciazy ledwo moeila po angielsku :(
Ja trafiłam na przemiła i sympatyczna angielke :) wyrozumiała ze nie znałam wszystkich chorób i musiała tłumaczyć :) tylko ze zmieni mi się bo odchodzi na macierzyński :( zrobiła mi podstawowe badania krwi moczu i wyniki będą na następnej wizycie z nią :)

Termin porodu mam na 20.04.2018 :) [emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
moja cysta ma 2cm i ponoc ma sie sama wchlonac!

te harmony badanie o ktorym ja pisalam za £400 to ma harley street zeby plec dziecka jiz w 10 tyg okreslic.natpmiast lod ta nazwa tezxsa dalsze badanie prenatslne i nie wiem czy robia to prywatnie -robi to Harris Birthright centre przy Kings
z tego co czytam to sprawdzsja z kreo matki dna dziecka na trisomy 21,18 i 13. Natoniast krew odsylaja az do Usa na to badanie i czeka sie na wynik 2 tyg. ale zakladam ze tylko Kings to robi bo w tym kierunku maj reasearch.

Oki, poczytam o tym, dzieki za odpowiedz:)

Do góry