reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

to z tego co doczytalam to nifty /w uk nipt robia wszystkim bo ja mialam rowniez w pierwszej ciazy. a harmony jesli ryzyko z nifty jezt podwyzszone robi moj szpital a reszta zakladam ze robi aminopunkcje/cvs.a w apl za nifty sie placi? nie jest to standard?
U nas nie jest to standard i kosztuje krocie

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
Dziewczyny a my bylismy wczoraj na badaniu. Przypomne że w tamtym tygodniu dwa razy mialam krwawienie wiec juz nie moglam sie doczekac. Stres straszny. Na szczescie wyglada na to ze wszystko gra. Mój mąż był na badaniu pierwszy raz a juz dojrzal ze cos jest miedzy nozkami oczywiscie na rozpoznanie plci jest troche za wczesnie, ale przy pierwszym synku dowiedzielismy sie juz w 13 tygodniu na 90% ze to chlopiec na badaniach przesiewowych wiec kto wie może 20 września coś dojrzymy. Ja tam sie skupilam na bijacym serduszku ruszajacych sie raczkach i nóżkach. Cudowne uczucie.
Wcześniej jak wyladowalismy na SORze babeczka powiedziala ze plod jest za maly o prawie dwa tygodnie, a wczoraj wyszlo z om 10 t 6 d a malenstwo ma 10 t 4 d z usg, więc wszystko w porządku.

Dziewczyny kto wizytuje rowniez w tym tygodniu zgłaszać się :)
Super ze jest ok :) My na prenatalne jedziemy 25 i też mamy nadzieję coś dojrzeć :eek:;-) ;)

Dopiero wróciłam z wizyty - było "lekkie" opóźnienie[emoji53] ale poza tym wszytko super[emoji2] maluszek ma dwie rączki dwie nóżki i już zarys noska było widać[emoji4] dokładnie 10tc+5d - 20.09 usg prenatalne i krew (specjalistyczne z krwi tylko z wrażenia nie pamiętam jakie bo skierowanie dostanę na t usg)[emoji4] słyszeliśmy serduszko - wspaniały dźwięk[emoji177] mam nadzieję że to dwa tyg do 20 szybko zlecą[emoji6]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny!mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona[emoji6]czytałam forum prawie od samego początku Ale jakaś niepewność i strach powstrzymywal mnie przed wcześniejszym dolaczeniem do was. Jestem już po 2 wizytach, pierwsza miałam 15stego sierpnia - był to 6 tydz i bobas miał 3mm i już zobaczyłam serduszko, dzisiaj miałam kolejna wizytę, której się bardzo obawiałam ( bo w pierwszej ciąży, która straciłam do drugiej wizyty nie doszlo- stąd moja panika przed zapisaniem się wcześniej)Ale na szczęście wszystko jest w porządku , maleństwo ma2,5cm ,serduszko bije i nawet zobaczyłam jak porusza rączkami i nóżkami, aktywny bobas:))Mam na imię Ania ( lat 32) mieszkam w DE, aha mój termin : 10.04 2018

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze mam takie pytanie: będziecie robić badania prenatalne? Ja się cały czas zastanawiam z mężem.. .A czas mnie nagli bo już jestem w 9 tyg

Dopiero wróciłam z wizyty - było "lekkie" opóźnienie[emoji53] ale poza tym wszytko super[emoji2] maluszek ma dwie rączki dwie nóżki i już zarys noska było widać[emoji4] dokładnie 10tc+5d - 20.09 usg prenatalne i krew (specjalistyczne z krwi tylko z wrażenia nie pamiętam jakie bo skierowanie dostanę na t usg)[emoji4] słyszeliśmy serduszko - wspaniały dźwięk[emoji177] mam nadzieję że to dwa tyg do 20 szybko zlecą[emoji6]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom
to fajowo gratulacje :)

Jeszcze mam takie pytanie: będziecie robić badania prenatalne? Ja się cały czas zastanawiam z mężem.. .A czas mnie nagli bo już jestem w 9 tyg

Witaj :) ja jestem w uk wiec u nas i tak robia prenatalne badania-mysle ze mozna odmowic...ale oferuja kazdemu/kazdej ;)

Witaj :) ja jestem w uk wiec u nas i tak robia prenatalne badania-mysle ze mozna odmowic...ale oferuja kazdemu/kazdej ;)
ja bym zrobila. w pierwszej ciazy tez robilam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W DE robia w pakiecie kobietą po 35 roku, tak koszta trzeba przejąć samemu, zresztą mi nie chodzi o kasę tylko o przygotowanie mentalne do tego, raz się skłaniam na tak po czym znowu na nie...sama nie wiem....jakas zakręcona jestem

Ja będę,bo mam 30 lat i to moje pierwsze dziecko.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry