reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
14 września mam pierwszy scan w UK [emoji16] zabrali mocz i 4 fiolki krwi [emoji33] i wywiad zebrali no i to by było na tyle [emoji23]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
wow to wczesnie prawie miesiac przede mna to ktory tydzien bedziesz 14.9???

Dziewczyny dziekuje Wam za to że miło mnie przyjęłyście i wspierałyście. Niestety musze sie z Wami pożegnać po dzisiejszym usg lekarz stwierdził ze ciąża obumarła i zaczyna stanowić zagrożenie dla mojego życia. Jutro z rana mam zabieg. To dla mnie straszne mam dopiero 21lat a juz takie nieszczęście mnie spotkało.

Moje kochane za Was bardzo mocno trzymam kciuki, za wasze skarby rowniez. Trzymajcie sie ciepło i dbajcie o siebie i maleństwa. W kwietniu bede o Was myślała i wpadnę Wam pogratulować Waszych pociech [emoji9]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
ojejku....strasznie mi przykro... trzymaj sie jutro. Jesli bedziesz sie chciala wygadac to wpadaj do nas :)

Dziewczyny , dzis bylam pierwszy dzien w pracy po wakacjach ( pracuje w szkole jako caretaker) i powiedzialam mojej menager i dyrektorce o ciazy. Przyjely to super [emoji3] dyrektorka zabronila mi czego kolwiek podnosic ciezkiego . Do konca tygodnia mamy zrobil risk assessment i da mi dokumenty odnosnie maternity leave. Ciesze sie bardzo, ze wszystko jest ok, bo szczerze mowiac troszke mnie ta sytuacja stresowala.

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
super :) ja w pracy tez mam luzy :) jest to jednak komfort psychiczny :)

Dziewczyny czy Wasze drugie polowki tez was do szalu doprowadzaja w ciazy???? no wszystko absolutnie wszystko mnie wkurza....i nic nie jest dobrze zrobione nawet jak jest dobrzewchodze do domu i krzycze....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny dziekuje Wam za to że miło mnie przyjęłyście i wspierałyście. Niestety musze sie z Wami pożegnać po dzisiejszym usg lekarz stwierdził ze ciąża obumarła i zaczyna stanowić zagrożenie dla mojego życia. Jutro z rana mam zabieg. To dla mnie straszne mam dopiero 21lat a juz takie nieszczęście mnie spotkało.

Moje kochane za Was bardzo mocno trzymam kciuki, za wasze skarby rowniez. Trzymajcie sie ciepło i dbajcie o siebie i maleństwa. W kwietniu bede o Was myślała i wpadnę Wam pogratulować Waszych pociech [emoji9]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Bardzo mi przykro[emoji17] mam nadZieję że Twój Aniołek szybko do Ciebie wróci[emoji17]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Igafiga bardzo mi przykro[emoji45] bardzo to niesprawiedliwe! Mam nadzieje ze Twoj aniolek bedzie nad Toba czuwal i juz za niedlugo bedziesz w zdrowej ciazy!
Jezeli tylko potrzebujesz to my tu jestesmy

wow to wczesnie prawie miesiac przede mna to ktory tydzien bedziesz 14.9???
No też się zdziwiłam... Dziś jej wyszło z Om 10 tydz + 3 , ale na USG w pl ciąża wyszła tydzień młodsza , więc ja nie wiem czy to już nawet 11 tydz będzie ? Z synem miałam prawie w 14 tyg pierwszy scan

Dziewczyny czy Wasze drugie polowki tez was do szalu doprowadzaja w ciazy???? no wszystko absolutnie wszystko mnie wkurza....i nic nie jest dobrze zrobione nawet jak jest dobrzewchodze do domu i krzycze....
Moj sie bardzo stara i wszystko robi w domu jak przychodzi z pracy ([emoji6]no prawie wszystko) i to od razu sam ze on bedzie sprzatal, robil zmywarke, pranie itd. Lekkie zakupy robie sama ale po konkretniejsze albo cos ciezszego to albo razem albo sam jedzie. No i glownie ja gotuje ale m pomaga albo jak sie zle czuje to on. Ja sie smieje ze bardzo mi to pasuje a m sie smieje ze tez chcialby byc w ciazy [emoji23][emoji23][emoji23]

U mnie to różnie ale mój chyba zaczyna rozumieć co to są hormony :D [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] pomaga mi dużo, ale też staram sama robić bo wiadomo że jak się przywyczaje to potem ciężko mi się będzie zebrać przy dziecku [emoji14]

Ja bym chciala wiecej robic ale skoro musze troche w ciagu dnia popracowac a lekarz kazal sie bardzo oszczedzac to z reszty m mnie wyrecza.

No też się zdziwiłam... Dziś jej wyszło z Om 10 tydz + 3 , ale na USG w pl ciąża wyszła tydzień młodsza , więc ja nie wiem czy to już nawet 11 tydz będzie ? Z synem miałam prawie w 14 tyg pierwszy scan

wow:) hmmm no pewnie bedziesz tak 10 t 6d wg usg ale fakt oni leca wg OM -ja bede 13 ty 2d wg usg ale dla nicc 12t 5d. kurcze w pierwszej ciazy mialam duuzzzzzo wczesniej bo 11t2d ...a w yej ciazy wczesniej sie zglosilam i od tazu zabookowali scan...ale wlasnie z taka data...:(

Moj sie bardzo stara i wszystko robi w domu jak przychodzi z pracy ([emoji6]no prawie wszystko) i to od razu sam ze on bedzie sprzatal, robil zmywarke, pranie itd. Lekkie zakupy robie sama ale po konkretniejsze albo cos ciezszego to albo razem albo sam jedzie. No i glownie ja gotuje ale m pomaga albo jak sie zle czuje to on. Ja sie smieje ze bardzo mi to pasuje a m sie smieje ze tez chcialby byc w ciazy [emoji23][emoji23][emoji23]
ha ha. no moj tez lata jak w zegarku a mimo to mnie wkurza !!!! bo np zrobil nalesniki - ja lubie owoce na wierzchu a on wsadzil do srodka...wiec awantura!!! ;) no jakbym alergii na faceta dostala

U mnie to różnie ale mój chyba zaczyna rozumieć co to są hormony :D [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] pomaga mi dużo, ale też staram sama robić bo wiadomo że jak się przywyczaje to potem ciężko mi się będzie zebrać przy dziecku [emoji14]
nie nie Ty sie teraz oszczedzaj i go przyzwyczajaj bo i przy dziecku pomoc sie przyda a bedzie nauczony to bedzie mu latwiej

Hey dziewczyny.

z ta druga polwka to mi chodzi bardziej o takie irracjonalne czepianie sie....ale ja tez mam trudny charakter wiec moze sie to poprostu nasililo?!
w pierwszej ciazy bylam owieczka teraz...bulterier ...i to nie szczepiony ;)

kurcze ja juz widze brzuszek i nosze bluzki luzne ...nie utrzymam w tajemnicy do tego pieprzonego( sorry ale jestem zla ze tak pozno !!!!) usg w pazdzierniku...chyba zadzwonie i troche nasciemniam ze moze akurat wyjezdzam na pare tygodnii i bedzie za pozno i moze mnie wczesniej zabookuja....szanse marne ale desperacja dyza wiec sprobuje;)

ano i dodam ze nie o prace chodzi ale bardziej o ciotke/mame ... ja mam urodziny za 2 tyg i zawsze robilam male party w domu znaczy ciotka z mezem i moi znajomi 2 pary...ale mi sie raz nie chce w tym roku poza tym bez mojego M.zrobic? niby da sie bo on weekendy pracuje...a jak powiem ze M.tez bedzie to ciotka strzeli focha ;) moze to i dobrze....???
chyba nic w tym roku nie zrobie....macie jskis pomysl?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Zadzwoń , może się uda przesunąć chociaż o tydzień wcześniej [emoji16]

Powiedz że wyjeżdżacie na Twoje urodziny [emoji16]

Czy wy też puchniecie ? W nocy pierścionka ściągnąć nie mogłam a paluch aż mnie bolał , tak mi palce popuchly [emoji33] no i po spaniu miałam .. [emoji33]

Do góry