reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Oh moglam zaszkodzic dziecku :/ w tamtym tygodniu dosc duzo jadlam tego pasztetu :(

Napisane na SM-T555 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem po wizycie:
Schudłam kilogram
Ciśnienie wysokie- oszczędzając tyb życia zero sportu itp
Cukier w moczu
Dzidzia 13mm serduszko puka pięknie [emoji7]
Dostałam Skierowanie na badania prenatalne do kliniki- na życzenie ( częściowo płatne)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
gratulacje :)
jak wysikie masz cisnienie?

Cześć Dziewczyny

Czytam Was codziennie, ale nie bardzo zgrabnie piszę mi się z komórki, więc nie piszę tak często. A dzisiaj luksusik - laptop w pracy. Wyczekuje wizyty 26 września, w końcu u mojego gina. Na poprzedniej u innego wszystko wyszło w porządku ale ja bede spokojna jak powie to ON :) Poza tym, to będzie 11-12 tydzień więc też zdecydowanie więcej szczegółow.
Na co dzień, ciągłe mdłości. Wymioty... ostatni czytałam artykuł o HG w ciąży (niepohamowane wymioty) i zastanawiam się czy nad sobą. W poprzednich też tak miałałm.
Do końca września nie mogę powiedzieć nikomu w pracy więc tak jakoś no... w samotności zwalczam seność, mdłości łapiąc lekki schiz na temat brzucha. Jutro mamy pracownicze wyjście na piwo... no i sytuacja, że ja samochodem i.t.d nooo trudno mi się kłamie.
Zaczynam ciąże z wagą chyba 51-52 kg, przy 160 cm. Czuję że okolica podbrzusza mi puchnie, wiem, że to wzrost macicy i przesunięcie jelit ale momentami mam lekką obawę czy to jest widoczne.

W tej ciąży wszystko na co mam ochotę jest na ostro i słono. Dużo pieprzu, w zasadzie mam ochotę nawet przyprawić herbatę, imbir i.t.d.
Najgorszą nowością w moim życiu jest smak na mięso, ale jakoś sobie poradzę...
To dziecko to będzie ogień ;) mówię Wam ...:)

Ale mnie dziś kłuję jakby jajnik z lewej strony. Uciążliwe to jest, jakby mnie coś uwierało tam. Tak w ogóle to się zastanawiam czy nie przełożyć u gina tej wizyty z 21.09 bo to według moich obliczeń będzie to 10tyd+4d trochę za wcześnie na to usg na ocenę przezierności, je się wykonuje chyba między 11 a 14 tyg.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Nie słyszałam o pasztetach, ale wcinalam takie w foremkach więc myślę że tam żadnej wątróbki nie ma, chociaż w sumie nie zaszkodzi sprawdzić składu. Ja o tej wątrobce przypomniałam sobie jak że smakiem zjadłam kaszanke i mówię do mojego że o jaka dobra bo dużo wątróbki i dopiero wtedy mi się żarówka zapaliła. W sumie dobrze ze ja wątrobę toleruje właśnie tylko w kaszance.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Ja wczoraj jadlam kaszanke (mamy polskiego rzeznika tu i oni robia swoje kaszanki kielbasy szynki itd) ale nie bylo tam zadnych kawalkow podrobow bo takiej z podrobami nie lubie ale kaszanke ch6ba mozna normalnie?

Też bym zjadła golabka[emoji7] i galaretkę że swinskich nóżek i flaczki[emoji3][emoji16]

A teraz jestem w poczekalni u ginekologa. I czekam na swoją kolej[emoji16]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Oj to chyba masz moje smaki bo ja golabki tydzien temu robilam[emoji16]
Jak juz zalicze galaretke i flaki to robie bigos[emoji4] a potem zurek[emoji16]

Dzień dobry :*

U mnie nadal mdłości jak nie jestem najedzone [emoji14] ale do przeżycia :)
Wczoraj byliśmy na IP bo nie mogłam oddychac, coś chrupalo mi w lewym płucu i niestety musieli zrobić mi rtg pierwsze co się nie zgodziłam ale powiedziała mi ze teraz może życie jest najważniejsze i ona musi walczyć bo jeśli okaże się że to zator płucny to będą musieli mnie zostawić w szpitalu i leczyć a tak to w domu może być różnie.... i chyba dla świętego spokoju będę musiała iść jeszcze raz na wizytę na usg bo do października to oszaleje ;/ i mam lekko podwyższona krzepiwosc krwi wiec będę musiała poinformować położna

Gratuluję pięknych serduszek! :* [emoji173]

duzo zawiera witaminy A/retinol a to powoduje wady rozwojowe u dziecka szczegolnie w pierwszym trymestrze. Natomiast ja mysle ze to by trzeba bylo pare razy w tygodniu jesc zeby osiagnac grozne dla dzidzi stezenie. Watpie zeby jedna porcja mogla zaszkodzic...
W sumie tez tak mysle. To tak samo jak z lubczykiem ze ma wlasciwosci poronne ale przeciez galazka w zupie nic chyba nie zrobi

reklama
Ja na tą chwilę wagą bije wszystkie ale na początek -4kg. Taka tendencja byłaby cudowna. A I tak brzuszysko wywaliło że hej.Bardzo boję się cukrzycy także z jedzeniem nie szaleję... W poprzednich ciążach zakończyłam na plus 8kg.Ale wtedy to byłam szczypiorek...
Tez boje się cukrzycy i raczej staram się jeść z rozwagą.Zakladam, że jeszcze przytyje z 9kg.Raczej więcej wolała bym uniknąć,bo swój nad bagaż mam,a raczej względy zdrowotne ważne.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry