reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ja jutro idę do lekarza na prywatną wizytę aby potwierdzić ciąże i może uda się zobaczyć maluszka. Na serduszko jeszcze nie liczę ale to różnie bywa. według om to mamy 6 tydzień (5+5). Dzisiaj byłam prawie cały dzień z mała na spacerze korzystałyśmy z pogody. Współżyłam z mężem ale jakoś mnie to nie kręciło mam nadzieję, że to się zmieni. Bardziej dokuczają mi zawroty głowy i duszności.

Trzymamy kciuki.Pogoda faktycznie sprzyjała wczoraj na długie spacery.
Ja zdecydowanie w ciąży wolę prysznice.
Jestem już po wizycie jest to 8 tydzień słyszałam wczoraj pierwszy raz serduszko:):) Niestety krwiak rośnie jestem na zwolnieniu do 11.09.Ale dziś musiałam przyjść do pracy przekazać wszystkie sprawy koledze. No i niestety nasłuchałam się " ciekawe kto przyjdzie na Twoje miejsce" A nie wiadomo czy 12 nie wrócę do pracy. Szefowi jeszcze nie mówiłam bo jest na wakacjach wraca w piątek mam zamiar spotkać się z im w sobotę, ale akurat nie mam czego się obawiać bo jest naprawdę w porządku.( Mam nadzieję, że się nie mylę:rolleyes2:) A wy już powiedziałyście swoim pracodawcą?

A co jest nie tak z wątróbką?

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
To ze względu na wysoka ilość witaminy A w watrobach. Kobiety w ciąży nie powinny spożywać zbyt dużej dawki witaminy A bo moze zaszkodzić rozwojowi płodu. To Samo z marchewka - nie w dużej ilości bo tez jest bogata w witamine A ;)

1 (09.30) wanda123 / usg, wiz. kontr. /
31 (12:30) Iwona Waw / gin /
31 (13:30) LMax / midwife /
31 (19:50) igafiga /gin, usg /
Dziewczyny koniecznie napiszcie jak po wizytach

Trzymamy kciuki.Pogoda faktycznie sprzyjała wczoraj na długie spacery.
Ja zdecydowanie w ciąży wolę prysznice.
Jestem już po wizycie jest to 8 tydzień słyszałam wczoraj pierwszy raz serduszko:):) Niestety krwiak rośnie jestem na zwolnieniu do 11.09.Ale dziś musiałam przyjść do pracy przekazać wszystkie sprawy koledze. No i niestety nasłuchałam się " ciekawe kto przyjdzie na Twoje miejsce" A nie wiadomo czy 12 nie wrócę do pracy. Szefowi jeszcze nie mówiłam bo jest na wakacjach wraca w piątek mam zamiar spotkać się z im w sobotę, ale akurat nie mam czego się obawiać bo jest naprawdę w porządku.( Mam nadzieję, że się nie mylę:rolleyes2:) A wy już powiedziałyście swoim pracodawcą?
Ja ciągle się zamierzam powiedzieć pracodawcy, Ale liczę się z negatywnym podejściem do sprawy więc jakoś zwlekam . Mimo iz jest kobietą. [emoji6]
Spodziewam się po tej wiadomosci, że będę musiała szybko uciekać na zwolnienie, że względu na pogorszenie się stosunków między nami. [emoji6]

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Ze względu na pierwsze poronienie powiedziałam od razu, wtedy czekałam do wizyty pracować musiałam w miarę normalnie i nie mówię że przez to ale wyszło jak wyszło... dzisiaj znowu będę dzwonić ze przyjdę max na pół nią bo mam usg płuc ale powiedział mi ze mam się o nic nie martwić wiec mam nadzieje ze to było szczere hehe :)

Jak byłam chyba w 4 tygodniu tez sie zapomnialam i pochlonelam cały ser plesniowy. Nie wiem co mnie opetalo bo z rok chyba nie jadłam a tu taki smak. Pozniej przypomniało mi sie ze kobieta w ciąży nie wolno i bilam sie z myślami. ..
Na szczescie mąż przeczytał w sklepie, ze ten ser jest pasteryzowany, wiec nie powinien zaszkodzić. Ale mimo wszystko strach jest...:/

reklama
Do góry