reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dziewczyny ja kompletnie nie wiem co sie ze mna dzieje -normalnie mam panic attacks chyba??? -serce mi wali , robie sie czerwona i nie moge oddechu normalnego zlapac...i do tego rycze i rycze ...ale glownie rano?! spac nie moge budze sie i wnocy i wczesnie rano ...jesc tez nic a nic mi sie nie chce -zjdam na sile dla dzidzi...Kompletny obrot o 180 stopni w porownaniu z pierwsza ciaza -gdzie sie wyciszylam i jadlam za troje i nawet do 6 tyg nie wiedzilam ze jestem....;)
a wczoraj wieczorem starsznie mnie jajnik ciaganal /pobolewal az sie polozylam - stad te moje pytanie o no spe?

Natomiast po weekendzie gdzie probowalam odgracic chalupe przed powrotem synka z wakacji -juz wiem ze to nie dla mnie:-( :(kregoslup( Luszcycowe zpalenie stawow) mi siada przy naprawde niewielkich pracah domowych typu przebieranie zabawek lub ciuchow w szafie...nie na darmo bylam przez 5 lat na Tramadolu i Bu trans w plastrach...teraz GP powiedziala ze moge bezpiecznie dla dziecka jedynie Codeine uzywac i to tez nie do samego konca ciazy...
Nie chcialabym nic uzywac bo tak by bylo najbezpieczniej ale nie wiem czy dam rade -moze te dobre hormony ciazowe w koncu kopna i przestanie bolec?! dodam ze w pierwszej ciazy czulam sie rewelacyjnie...
Myślę że powinnaś iść do Gp i wszystko powiedzieć . Odstawialas stopniowo Tramadol ? Czy z dnia na dzień ?

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny ja kompletnie nie wiem co sie ze mna dzieje -normalnie mam panic attacks chyba??? -serce mi wali , robie sie czerwona i nie moge oddechu normalnego zlapac...i do tego rycze i rycze ...ale glownie rano?! spac nie moge budze sie i wnocy i wczesnie rano ...jesc tez nic a nic mi sie nie chce -zjdam na sile dla dzidzi...Kompletny obrot o 180 stopni w porownaniu z pierwsza ciaza -gdzie sie wyciszylam i jadlam za troje i nawet do 6 tyg nie wiedzilam ze jestem....;)
a wczoraj wieczorem starsznie mnie jajnik ciaganal /pobolewal az sie polozylam - stad te moje pytanie o no spe?

Natomiast po weekendzie gdzie probowalam odgracic chalupe przed powrotem synka z wakacji -juz wiem ze to nie dla mnie:-( :(kregoslup( Luszcycowe zpalenie stawow) mi siada przy naprawde niewielkich pracah domowych typu przebieranie zabawek lub ciuchow w szafie...nie na darmo bylam przez 5 lat na Tramadolu i Bu trans w plastrach...teraz GP powiedziala ze moge bezpiecznie dla dziecka jedynie Codeine uzywac i to tez nie do samego konca ciazy...
Nie chcialabym nic uzywac bo tak by bylo najbezpieczniej ale nie wiem czy dam rade -moze te dobre hormony ciazowe w koncu kopna i przestanie bolec?! dodam ze w pierwszej ciazy czulam sie rewelacyjnie...
Kodeine w ciąży?! Ja slyszalam ze tak nie bardzo chyba ze doraznie i tylko jesli potencjalne korzysci dla matki przewazaja nad zagrozeniem dla dziecka. Ja bym nie brala w ogole. Ale z tego co piszesz bym brala cos ochronnego na serce idz do gp zapytaj powiedz ze ci serce wali i robisz soe czerwona. Ja biore aspirin cardio ale to ze wzgledu na to ze fibrynogen mialam w maju lekko podwyzszony lekarz w Polsce mi kazal brac jak tylko dowiem sie ze jestem w ciazy.
Nie wiem co Ci IsabellaSimon poradzić ale myślę że powinnaś się troszkę wyciszyć, może zrelaksuj się nerwy w ciąży nie służą chociaż sama się dzisiaj denerwuje bo będę gadała w pracy z moim team leaderem [emoji50] [emoji50] [emoji50] [emoji50]

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom
A ktory tydzien u Ciebie? Ja sie boje pogadac z menagerka bo w marcu mnie dwa tygodnie po.poronieniu nie bylo i tak sie znowu boje mowic ze znowu zagrozona ciaza moze byc. Ale gp mi kazala jak najszybciej powiedziec i duuuzo zwolnic tempo. Ja w pracy jak owsik i bedzie mi ciezko.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kodeine w ciąży?! Ja slyszalam ze tak nie bardzo chyba ze doraznie i tylko jesli potencjalne korzysci dla matki przewazaja nad zagrozeniem dla dziecka. Ja bym nie brala w ogole. Ale z tego co piszesz bym brala cos ochronnego na serce idz do gp zapytaj powiedz ze ci serce wali i robisz soe czerwona. Ja biore aspirin cardio ale to ze wzgledu na to ze fibrynogen mialam w maju lekko podwyzszony lekarz w Polsce mi kazal brac jak tylko dowiem sie ze jestem w ciazy.

A ktory tydzien u Ciebie? Ja sie boje pogadac z menagerka bo w marcu mnie dwa tygodnie po.poronieniu nie bylo i tak sie znowu boje mowic ze znowu zagrozona ciaza moze byc. Ale gp mi kazala jak najszybciej powiedziec i duuuzo zwolnic tempo. Ja w pracy jak owsik i bedzie mi ciezko.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
5 tc ale wtedy czekałam do wizyty i pracowałam ostrożnie ale nie chciałam nic mówi i potem miałam wyrzuty sumienia ze nie powiedziałam od razu i nosiła bo mam prace fizyczna ;/ ja powiem otwarcie ze teraz dziecko dla mnie jest na pierwszym miejscu i niestety ale musze się z tym pogodzić... po poronieniu mnie nie było prawie 3 tyg w pracy i złe mi z tym nie było bo niestety ale życie ważniejsze nie ta praca to inna... są w życiu ważniejsze piorytety niż praca

Ale myślę że niepotrzebnie się boje bo będzie dbał o mnie :) ale swoje się musze nastresowac :D

Cześć dziewczyny, ja też się trochę obawiam jak to przyjmą w pracy, ale trudno co ma być to będzie, ale poczekam jeszcze trochę i po wizycie powiem. Dagi trzymam kciuki :)
Ja nadal nie czuję dolegliwości ciążowych, poza zgagą, poszłam dzisiaj na bete mam nadzieję że będzie wysoka i trochę mnie uspokoi. Bo cycki nadal nic ;)
Dziewczyny, które mają ją dzieci, jak to jest z noszeniem? Ja mam 2latka, 12kg staram się nie nosić, ale podnieść, przenieść, wsadzić itp muszę i martwię się trochę czy nie zaszkodzi to fasolce...

Siedzę w pracy i już mam tak dosyć.. Ale jeszcze tylko środa i urlop :) miłego dnia!

Lawendowamama toretycznie w UK kobieta może nosić do max 8 kg ale wiadomo jak masz małe dziecko to nie unikniesz podnoszenia go, w pracy ktoś pomoże ale w domu jak jesteś sama to ciężko, może tłumacz cały czas ze będzie miał rodzeństwo i mama teraz nie może go podnieść i ograniczyć do minimum

No właśnie też się dziwię. W pierwszej ciąży cokolwiek było widać w połowie 6 miesiąca a i tak do porodu za dużego nie miałam. A teraz dramat. Ściskają mnie już niektóre ciuchu! Czemu tak jest?
Ja też tak mam.. do porodu szłam to spotkałam się z twierdzeniem że wyglądam jakbym się najadla;) a teraz noszę spodnie juz bez paskow[emoji44] jutro zaczynam 6 tydz!

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też tak mam.. do porodu szłam to spotkałam się z twierdzeniem że wyglądam jakbym się najadla;) a teraz noszę spodnie juz bez paskow[emoji44] jutro zaczynam 6 tydz!

Ja pojutrze :D
Też mam zdecydowanie większy apetyt niż w pierwszej ciąży, pewnie dlatego że nie mam mdłości ;) i myślę że przez ten apetyt już mam ciasne jeansy ;p
Poprzednim razem do 4 msc jadłam tylko pomidory, kapustę kiszoną i grapefruity ;) teraz jak myślę o kapuście to aż mi nie dobrze haha może fasolka okaże się moją małą córeczką? Fajnie by było ;) a u Was jak tam zachcianki, są? Ja narazie nie mam

reklama

Ja w 8 miesiącu byłam u fryzjera i jak powiedziałam, że ścinam włosy krócej bo później nie wiem kiedy będę miała czas to nie uwierzyła, że niedlugo poród - a urodziłam tydzień później.
U mnie teoretycznie 8 tydzień ale ciąża na pewno jest młodsza więc nie wiem jak to liczyć.

Do góry