reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dokładnie, też ciągle biegam do toalety. Ale kłucie/pieczenie/ból odczuwałam jedynie przy zapaleniu.
To nawet nie kłucie. Nie umiem tego opisać heh. Wyczytałam gdzieś że jak macica umiejscowi się na pęcherz to gdy najmniejsza ilość moczu się w nim pojawi to jak się wysikam to ona się tak szybko rozkurcza i to Jest to uczucie. Wypilam butelke wody. Porządnie się wysikalam i jakby przeszło... Ale mocz zbadam i w razie czego pojadę na izbę przyjec ( u nas na dyżurze siedzi taki młodziutka internista i jakoś mu nie ufam hehe)

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

To nawet nie kłucie. Nie umiem tego opisać heh. Wyczytałam gdzieś że jak macica umiejscowi się na pęcherz to gdy najmniejsza ilość moczu się w nim pojawi to jak się wysikam to ona się tak szybko rozkurcza i to Jest to uczucie. Wypilam butelke wody. Porządnie się wysikalam i jakby przeszło... Ale mocz zbadam i w razie czego pojadę na izbę przyjec ( u nas na dyżurze siedzi taki młodziutka internista i jakoś mu nie ufam hehe)

Ps: w aptece bali się cokolwiek dac. W klinice nie odbierają a prywatnego numeru od lekarki nie mam bo to siostra zakonna i ciągle na mszy albo coś;) Ale oni oddzwonia jak zobaczą tyle połączeń...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja kiedyś miałam przewlekłe zapalenia pęcherza co miesiąc i to z krwiomoczem. Ostatni krwiomocz miałam w poprzedniej ciąży w 20 tyg. Oczywiście wyladowalam w szpitalu i brałam antybiotyk.
Od tamtej pory jak tylko poczuje częste parcie na pęcherz i kłucie o jakim piszecie. Ściskam sok z kilku cytryn, mieszam z wodą przygotowana zimna i pije do upadłego nawet 3 litry siedząc na sedesie[emoji6]. Zakwaszam mocz[emoji6] 3 godz i już nic nie ma. Żurawina też dobra ale najlepsza taka prawdziwa suszona, a nie ta co można dostać w markecie.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem weteran [emoji85] furaginum nie jest dozwolone chyba w 1 trymestrze.
Mam też w domu. I w razie W biorę razem z tabletka przeciwbolowa. W moim przypadku inaczej nie da się funkcjonować.

Ja kiedyś miałam przewlekłe zapalenia pęcherza co miesiąc i to z krwiomoczem. Ostatni krwiomocz miałam w poprzedniej ciąży w 20 tyg. Oczywiście wyladowalam w szpitalu i brałam antybiotyk.
Od tamtej pory jak tylko poczuje częste parcie na pęcherz i kłucie o jakim piszecie. Ściskam sok z kilku cytryn, mieszam z wodą przygotowana zimna i pije do upadłego nawet 3 litry siedząc na sedesie[emoji6]. Zakwaszam mocz[emoji6] 3 godz i już nic nie ma. Żurawina też dobra ale najlepsza taka prawdziwa suszona, a nie ta co można dostać w markecie.

Oooo i to jest jakiś plan. Lecę po cytrynę! Kochane jesteście wszystkie!

Damagi współczuję - mam nadzieję że szybko się z tym uporasz i do końca ciąży będzie już ok.[emoji5]
Dzień dobry[emoji5] kurcze zostały mi dwa dni urlopu i wracam do pracy - a tak mi się nie chce. Do tego nie chciałabym nikomu mówić o ciąży a język mnie tak świeżbi że masakra[emoji12] chce chociaż wytrzymać do tego 8 i wtedy powiem najlepszej kumpeli[emoji5]
Ja jestem spod Poznania[emoji5]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobry dziewczyny . Nic mi się nie chce od rana .
Niestety ja też jestem poddatna na wszystkie infekcje moczowe , i walczę od młodych lat z kamieniami i piaskiem na nerkach

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w Polsce jestem ż województwa świętokrzyskiego ż pogranicza ż łódzkim

A ja w Pl mieszkam między Krakowem a Katowicami [emoji16]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Damagi współczuję - mam nadzieję że szybko się z tym uporasz i do końca ciąży będzie już ok.[emoji5]
Dzień dobry[emoji5] kurcze zostały mi dwa dni urlopu i wracam do pracy - a tak mi się nie chce. Do tego nie chciałabym nikomu mówić o ciąży a język mnie tak świeżbi że masakra[emoji12] chce chociaż wytrzymać do tego 8 i wtedy powiem najlepszej kumpeli[emoji5]
Ja jestem spod Poznania[emoji5]

Ja mam urlop do konca miesiąca,wiec powinnam niby byc w 10 tyg jak wroce do pracy....ale nie wiem kiedy powiemy rodzinie(boje się ze względu na poronienie powiedziec za szybko) , a w moim przypadku rodzice muszą wiedzieć wcześniej niz w pracy... ogólnie to zglupialam, bo nie wiem kiedy konczy mi sie 1trymestr - wg moich obliczen to w połowie września, a internet pokazuje mi październik....

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Ja już jestem na l4 że względu na stratę.. Ale ja w pracy dzwigam dużo nawet 100kg pacjentów bo jestem pielęgniarka.. u mnie rodzice już wiedzą i teściowa bo akurat jest na wczasach u nas. W pracy wiedza że l4 od ginekologa więc pewnie się domyślaja... Ale stwierdziłam że cokolwiek się stanie to to nie jest żaden wstyd...

reklama
Ja mam urlop do konca miesiąca,wiec powinnam niby byc w 10 tyg jak wroce do pracy....ale nie wiem kiedy powiemy rodzinie(boje się ze względu na poronienie powiedziec za szybko) , a w moim przypadku rodzice muszą wiedzieć wcześniej niz w pracy... ogólnie to zglupialam, bo nie wiem kiedy konczy mi sie 1trymestr - wg moich obliczen to w połowie września, a internet pokazuje mi październik....

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Forum BabyBoom mobile app
No właśnie mi tak samo - jak sama liczyłam to połowa września wypada mi 12tc ale jak wpisuje w kalkulator ciąży to pokazuje 29.09 [emoji50] zobaczymy jak mi lekarz wyliczy[emoji2] u nas w pracy zdążyło się że koleżanka powiedziała o ciąży jak była w 10tc - niesamowicie się cieszyła, a w następny weekend niestety porobiła[emoji17] pamiętam jak strasznie jej wspolczulam i obiecałam sobie wtedy że ja poczekam do 12tc.

Ja już jestem na l4 że względu na stratę.. Ale ja w pracy dzwigam dużo nawet 100kg pacjentów bo jestem pielęgniarka.. u mnie rodzice już wiedzą i teściowa bo akurat jest na wczasach u nas. W pracy wiedza że l4 od ginekologa więc pewnie się domyślaja... Ale stwierdziłam że cokolwiek się stanie to to nie jest żaden wstyd...

Nie dziwię się że jesteś na l4, moja mama jest pielęgniarka i kiedy jeszcze pracowała w szpitalu pamiętam jaka zmęczona wracała z dyżuru. My rodzicom powiemy po pierwszej wizycie u gin jak zobaczymy serduszko[emoji2]

Do góry