reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Kurczę no właśnie też mi to chodzi po głowie. Co zrobić? Badanie moczu? Coś brać na To?

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja brałam furagine w pierwszym dniu 4 razy dziennie po 2 tabletki a pozniej 3 razy dziennie. Dodatkowo witamina C do zakwaszenia moczu. I brałam to wszystko będąc w ciąży a nie wiedziałam o tym. Powiedziałam to pozniej lekarzowi to powiedział ze nie zaszkodziłam tymi lekami na tym etapie ciąży

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę no właśnie też mi to chodzi po głowie. Co zrobić? Badanie moczu? Coś brać na To?

Dzień dobry, nic na własną rękę. Możesz zrobić badanie moczu. Tam wszystko wyjdzie. Ale z wynikami do internisty. Musi zadecydować co można podać w ciąży. Miałam kiedyś w połowie ciąży zapalenie pęcherza. Dostałam antybiotyk - mniejsze zło. Wydaje mi się ze jeśli masz skłonności do zapaleń to możesz jeść żurawine ew. brać żuravit ale to profilaktycznie a nie teraz i tez upewnij się u lekarza czy w Twoim przypadku to zadziała.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)
Na zapalenie pęcherza lekarz przepisał mi furaginę ale to był II trymestr - w pierwszym chyba nie można (aczkolwiek 100% pewności nie mam). Najlepiej wybierz się do lekarza. To. niestety taka dolegliwość, która sama nie przejdzie.

Ja miałam zapalenie pęcherza w lipcu. Bałam leki, ale nie sa dozwolone w ciąży...aż dziw ze zaszłam w tym cyklu [emoji23]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Ja w zeszłym miesiącu wyladowałam w szpitalu z podejrzeniem wyrostka. Okazało się ze to zapalenie układu moczowego. Nie miałam żadnych typowych objawów! Dostałam mnóstwo silnych leków. Pomogło. 3 tygodnie później "zaskoczyłam" [emoji2]

Dzień dobry, nic na własną rękę. Możesz zrobić badanie moczu. Tam wszystko wyjdzie. Ale z wynikami do internisty. Musi zadecydować co można podać w ciąży. Miałam kiedyś w połowie ciąży zapalenie pęcherza. Dostałam antybiotyk - mniejsze zło. Wydaje mi się ze jeśli masz skłonności do zapaleń to możesz jeść żurawine ew. brać żuravit ale to profilaktycznie a nie teraz i tez upewnij się u lekarza czy w Twoim przypadku to zadziała.

Właśnie zapalenie pęcherza miałam może raz w życiu. Czuje ciągle parcie na pęcherz a przy oddawaniu moczu na koniec lekkie kłucie. Mąż zawiózł mi mocz do badań i kupił żurawinę. Dużo pije. Jak nie pomoże to po południu jadę do internisty... pociesza się tym że moja siostra w pierwszym trymestrze też czule ciągle parcie na pęcherz a w podbrzuszu ja ciągle kulo...

Właśnie zapalenie pęcherza miałam może raz w życiu. Czuje ciągle parcie na pęcherz a przy oddawaniu moczu na koniec lekkie kłucie. Mąż zawiózł mi mocz do badań i kupił żurawinę. Dużo pije. Jak nie pomoże to po południu jadę do internisty... pociesza się tym że moja siostra w pierwszym trymestrze też czule ciągle parcie na pęcherz a w podbrzuszu ja ciągle kulo...

Niepokojące jest tylko to lekkie klucie na końcu. Może wskazywać zapalenie pęcherza. Ciągłe parcie i wizyty w toalecie oraz klucie w podbrzuszu to przypadłości ciążowe [emoji4]

reklama
Niepokojące jest tylko to lekkie klucie na końcu. Może wskazywać zapalenie pęcherza. Ciągłe parcie i wizyty w toalecie oraz klucie w podbrzuszu to przypadłości ciążowe [emoji4]

Dokładnie, też ciągle biegam do toalety. Ale kłucie/pieczenie/ból odczuwałam jedynie przy zapaleniu.

Do góry