reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ja jakoś z bólem głowy byłam ok... Do dzisiaj, czuje sie jakby oko miało mi wyskoczyć.. Okropna migrena. Wymieniliśmy z mężem materac na taki niby ortopedyczny, czułam sie jakbym spala na poduszce, cały kręgosłup mnie boli. Rankiem przerzucil mąż go na druga stronę ( wazy 31 kg i sama bym rady nie dala...:/) i był trochę twardszy ale mimo wszystko czuje sie jakby mnie coś w nocy skopalo.. Chyba trzeba czasu by sie przyzwyczaić:/
Jesli chodzi o wage to niestety nieublaganie rośnie :/ mam zachcianki na wszystko co przed ciążą ograniczalam - słodycze i chrupki , paluszki etc. Ehh chyba po narodzinach zamiast chodzic bede sie toczyć.
Zaczęłam od 67kg a juz jest 71kg.. Wiec 4kg :/.
Pocieszam sie ze Maz rośnie razem ze mna hehe :p

Iwonawaw - nie stresuj sie!!

Ja juz macham ręką na wagę...
Nie mam na to wpływu...
W 1 ciąży przytyłam ponad 30 kg, startowałam z 68 a dobiłam do setki... a byłam pół ciąży na diecie bezcukrowej, niskoweglowodanowej.
W 2 i 3 przytyłam po ok 12-15. I porzadny brzuszek dopiero w 5-6 m-cu było widać... a teraz czuje że już mi brzuch wywala... każda ciąża inna.
Pocieszam się że zazwyczaj dobrze mi karmienie idzie i po porodzie bez diety wracam do swojej wagi w ciągu 6-8 miesiecy. Najlepiej sie czuje przy 68kg, fajnie wtedy wygladam, chociaż teraz wróciłam tylko do 72.
Miałam właśnie przechodzić na jakąś dietę ;) ale na razie trzeba odpuścić.

Iwonawaw - nie stresuj sie!!

Ja juz macham ręką na wagę...
Nie mam na to wpływu...
W 1 ciąży przytyłam ponad 30 kg, startowałam z 68 a dobiłam do setki... a byłam pół ciąży na diecie bezcukrowej, niskoweglowodanowej.
W 2 i 3 przytyłam po ok 12-15. I porzadny brzuszek dopiero w 5-6 m-cu było widać... a teraz czuje że już mi brzuch wywala... każda ciąża inna.
Pocieszam się że zazwyczaj dobrze mi karmienie idzie i po porodzie bez diety wracam do swojej wagi w ciągu 6-8 miesiecy. Najlepiej sie czuje przy 68kg, fajnie wtedy wygladam, chociaż teraz wróciłam tylko do 72.
Miałam właśnie przechodzić na jakąś dietę ;) ale na razie trzeba odpuścić.

Juz zaczęłam szukać ciuchów ciążliwych, bo tak jak tobie brzuszek najbardziej mi wybilo i ledwo do moich spodni sie mieszcze.. :/

Na ból glowy na razie nie biorę paracetamolu.. chodź jak mnie przycisnie to pewnie sie nie obedzie... :(
Kupiłam cos w sztyfcie do użytku zewnętrznego, niby jest bezpieczne w ciazy i daje efekt chodzenia. Na razie trochę pomogło. Nazywa sie 4head dla dziewczyn z bólem glowy w UK.

Cześć dziewczyn, przepraszam, że jestem taka mało aktywna ale jak tylko mogę to czytam i bardzo bardzo gratuluję wszystkim szczęśliwych wizyt i mocno trzymam kciuki że te najbliższe!
Ja Dzisiaj zaczynam 8 tydzień i dolegliwości przyszły i do mnie ;) w zeszłym tygodniu miałam jeszcze jelitówke! Myślałam że umrę... Mąż już spakował mi torbę do szpitala ale całe szczeście przeszło po 1,5 doby... Mój synek tylko 2 razy wymiotował na szczęśliwe ale straszne się martwiłam. Od kilku dni boli mnie głowa, mam trochę mdłości i jestem zmęczona w sumie to się cieszę bo trochę bardziej czuję że jestem w ciąży ;) ja mam pierwszą wizytę dopiero w piątek... I to o 21 a znając życie wejdę o 22 ale tyle wytrzymałam, to już cierpliwie poczekam. Mój 2 latek chyba coś czuję bo jest ostatnio moim cieniem... Ciągle mama i płacz, mam nadzieję że to etap przejściowy ;)
Ja pierwszą ciąże zaczynałam z wagą 62 i przytylam 11kg, a teraz miałam 57 ale już 1,5 na + Ale w ogóle o tym nie myślę, synek na początku tak nam dawał w kość i tyle mleczka pił, że po pół roku ważyłam 50kg i wyglądała strasznie...
Dobra wracam do pracy i obiecuję bardziej się udzielać ;) Miłego dnia i szczęśliwych wizyt!

Juz zaczęłam szukać ciuchów ciążliwych, bo tak jak tobie brzuszek najbardziej mi wybilo i ledwo do moich spodni sie mieszcze.. :/
Ja musiałam juz zrezygnować z dżinsów na rzecz materiałowych rozciagliwych spodni. Jeszcze się w dżiny mieszczę ale pod koniec dnia wszystko się na brzuchu odciska. Luźne kiecki ot co albo tuniki trzeba zacząć nosić; )

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

ja już w poprzedniej ciąży prawie nie miałam ciuchów ciążowych. spodnie materiałowe na gumkę można teraz bez problem w sklepie znaleźć,a często chodziłam po domu w leginsach. też można znaleźć takie spodnie typu alldynki, długie lub krótkie, z szeroką luźną gumką.
w ub ciąży kupiłam też sobie spodenki w sklepie sportowym typowe na zumbę :-D one mają szeroką luźną gumkę w pasie :-D chociaż oczywiście nigdy nie ćwiczyłam zumby :-) :)
mam ciążowych 2 pary spodni dżinsowych z poprzednich ciąż. chociaż fakt, ze w lato łatwiej o takie ciuchy na gumkę I luźniejsze bluzki I w tych spodnaich dżinsowych typowo ciążowych I tak nie chodziłam (poprzednio rodziłam w sierpniu).
a jeśli chodzi o bluzki to w poprz ciązy kupowałam w zwykłych sklepach: HM, Camaieu, CA, Kapphal itd... po prostu brałam fason dłuższy, albo tuniki, albo typu over-size, czasami ale rzadko musiałam wziąć rozmiar większy niż noszę, teraz jest mnóstwo takich ciuchów do wyboru.
I potem po ciąży też chodze w tych samych ciuchach.
niektóre bluzki nie bawełniane owszem, już w 8-9 m-cu nie wchodziły, to wybór był mniejszy, ale to raptem pare tygodni.
także szczerze polecam zaopatrywać się w zwykłych sklepach....
w sukienkach swoich zwykłych, tylko fason rozszerzany a nie bardzo wąskie też się mieściłam do 5-6 miesiąca.

reklama
Hej dziewczyny.
Na wstępie to trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty [emoji4]
U mnie mdłości dziś mniejsze i głowa prawie nie boli, więc zamierzam wykorzystać dobre samopoczucie i wybieram się z córcią na shopping ;)
W pierwszej ciąży startowałam z wagą 54 kg -> 68 kg, teraz 56 kg i jak narazie 0 na +, chociaż niektóre spodnie już cisną w pasie [emoji6]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry