reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Chcesz się licytować? No to uwaga - poprzednią ciążę zaczynałam z wagą 52 a kończyłam z 70. Wyglądałam jak mastodont. I naprawdę nie jadłam dużo, a teraz zaczynam z wyższą wagą - zachorowałam na niedoczynność i wbiłam 10kg w ciągu kilku miesięcy i pomimo stabilizacji hormonów nie chudnę...to co będzie teraz??? Muszę się mega pilnować. Cały dzień mogę nic nie jeść bo i tak ląduje w muszli, a wieczorem głód! Mój faworyt kanapka z żółtym serem, pomidorem i cebulką
he he wygralam. ja zaczynalam cos kolo 50kg a skpnczylam na 86kg i byl to 38 tydz bo wtedy synek wyskoczyl :)

reklama
Hej. Nadrobie Was później . Szykuje się na usg. Wczoraj myślałam że zejdę. Zaczął mnie boleć żołądek Ale tak dziwnie. Ból promieniaowal na plecy i brzuch. Tak strasznie bolało że prawie straciłam przytomność. Byłam cala mokra. Nie wiem co to było. Karetka nie chciała przyjechać. Mąż dodzwonić się do nocnej pomocy lekarskiej i kazali wziąć paracetamol....z czasem przeszło . Noe wiem co to było! Bolało strasznie.... [emoji21]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
mnie tak czasem wrzody bolaly :( bidna jestes. dobrze ze przeszlo i ze masz wizyte.

Ja niestety nadrobilam to co w 1 trymestrze gubilam w poprzednich dwóch ciążach. Pierwsza skończyłam z 116kg, a druga z 100[emoji24] teraz mam nadzieję że nie będę wyglądać jak wieloryb na brzeg wyrzucony

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
ja w pierwszej tulam od poczatku teraz jeszcze nie ale skoro apetyt wraca to pewnie zaraz zaczne;)

W pierwszej ciazy tez przytylam 18 kg i zaczynalam od 50 kg czulam sie jak behemot yeti gigant [emoji23] na szczescie zrzucilam bardzo szybko. Na pierwszy roczek synka juz mialam wage z przed ciazy [emoji3] . W drugiej przytylam tylko 9 kg [emoji16] . Teraz zaczynam 3 ciaze z waga 59 kg az sie boje...

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Pociesze was. Poprzednia ciąża start 56kg skończyłam z 68 kg.
Teraz zaczynam z 78 !

Ja mam się o co bać! Na szczęście apetytu nie mam. Ale ja tyje po szklance wody... to wszystko się może zdarzyć [emoji21][emoji21][emoji21]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry wszystkim

Powodzenia na wizytach i pieknych widokow zycze [emoji11]
[emoji776] 30.08.17 g.08:20 gin,usg /agniesia569
[emoji776] 30.08.17 g.09:30 usg /Filemona
[emoji776] 30.08.17 g.13:30 midwife /SOMEONE
[emoji776] 30.08.17 g.16:00 gin, usg /Justa34
[emoji776] 30.08.17 g.17:00 gin /StKarolina
[emoji776] 30.08.17 g.17:45 usg /Iwona Waw
tez mam dzis pierwsze usg /gin priv o 12:30:)

tez mam dzis pierwsze usg /gin priv o 12:30:)
Wszystko uaktualnione. Faktycznie dużo Was dzisiaj ma coś w grafiku :) Lista robi się coraz dłuższa. Podpowiedzie czy chcecie zostawić ją taką długą aż przez kolejne kilka miesięcy czy np. jeśli będzie juz po wizycie to będę mogła ten wpis z końcem danego miesiąca usunąć? (mówię tylko o zestawieniu zbiorczym).

I jeszcze prośbą jeśli to nie problem to podajcie również godziny. :)

A propos tycia. Zaczynałam w pierwszej ciąży z poziomu 58 kg. Skończyłam na 76. Jak córka miała 1.5 roku (wtedy skończyłam ją karmić ) ważyłam 56 - nie robiąc ze sobą nic. Teraz startuje z poziomu 64 kg, choć obecnie na liczniku jest 62.5 (brak apetytu i mdłości robią swoje), ale czuję że jeszcze 20 kg in plus przede mną :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Wszystko uaktualnione. Faktycznie dużo Was dzisiaj ma coś w grafiku :) Lista robi się coraz dłuższa. Podpowiedzie czy chcecie zostawić ją taką długą aż przez kolejne kilka miesięcy czy np. jeśli będzie juz po wizycie to będę mogła ten wpis z końcem danego miesiąca usunąć? (mówię tylko o zestawieniu zbiorczym).

I jeszcze prośbą jeśli to nie problem to podajcie również godziny. :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Mysle,ze jesli masz czas to lepiej ja aktualizowac i usuwac te wizyty, ktore juz byly bedzie bardziej przejrzysta [emoji6]

Hej :) co Was nadrobie to przyplata się migrena, wczoraj to samo.... Dziewczyny mieszkające w UK tez tak na Was działa spadające ciśnienie? :( przecież mnie mnie ta migrenę zabije kiedy ;/

Mama blizniakow super, gratuluję tez mi się marzy duży rodzina :* [emoji173]

Witam nowe mamusie, powodzenia! :)

Co do wagi to ja startuje z 71.5 obecnie 71 kg (przy 188cm) ale ja dalej będę tak zjeść jak jem to nie wiem czy daleko dobije, wszystko mi śmierdzi [emoji14] musze spróbować z zupami może będzie lepiej :)

Hej :) co Was nadrobie to przyplata się migrena, wczoraj to samo.... Dziewczyny mieszkające w UK tez tak na Was działa spadające ciśnienie? :( przecież mnie mnie ta migrenę zabije kiedy ;/

Mama blizniakow super, gratuluję tez mi się marzy duży rodzina :* [emoji173]

Witam nowe mamusie, powodzenia! :)

Co do wagi to ja startuje z 71.5 obecnie 71 kg (przy 188cm) ale ja dalej będę tak zjeść jak jem to nie wiem czy daleko dobije, wszystko mi śmierdzi [emoji14] musze spróbować z zupami może będzie lepiej :)
Mnie tez glowa boluje codziennie [emoji21] wczoraj z tego wszystkiego rozplakalam sie [emoji24] bo juz mialam dosc tego zlego samopoczucia [emoji24] mdlosci, bol i zawroty glowy to juz za duzo, ze z lozka podniesc sie nie moge. Moje dzieci to zobaczyly i tak sie przejely, ze kazaly mi z sofki nie wstawac starszy zapazyl mi miete ,a mlodsza przyniosla paracetamol [emoji16] kazaly lezec i odpoczywac [emoji16]

reklama
Mnie tez glowa boluje codziennie [emoji21] wczoraj z tego wszystkiego rozplakalam sie [emoji24] bo juz mialam dosc tego zlego samopoczucia [emoji24] mdlosci, bol i zawroty glowy to juz za duzo, ze z lozka podniesc sie nie moge. Moje dzieci to zobaczyly i tak sie przejely, ze kazaly mi z sofki nie wstawac starszy zapazyl mi miete ,a mlodsza przyniosla paracetamol [emoji16] kazaly lezec i odpoczywac [emoji16]

Gdyby nie ta głową naprawdę była bym mega zadowolona jak przechodzę te pierwsze tygodnie a tak to zamiast się cieszyć to płacze bo ciągle coś :( ciśnienie masakrycznie spada i nie wiem czy wszystko dobrze się u maluszka rozwija :(

Do góry