reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Oj biedna Ty... poprzednie 2 ciąże wymiotowałam jak najęta całymi dniami I ciągle szpitale,leki,kroplówki I zastrzyki... nawet wody nie byłam w stanie utrzymać w żołądku.... I tak do 24 tyg.... a teraz mnie cały dzień mdli ale bez wymiotów także szok ale podoba mi się to....miejmy nadzieję że Ci szybko przejdzie
Ja poprzednie ciąże zostań dobrze, trochę wymiotowalam i modliło mnie, ale tak jak dzisiaj to nie było jeszcze...

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
Ja jestem masakrycznie zmęczona, padam a mój kochany na dwie prace dzisiaj więc wróci późno. Przyjechała moja siostra z bratowa na paznokcie, tak strasznie mnie irytowaly że nie wiem, i docinki mojej siostry a to Gabi 6 lat i nie zna cyferek, nie zna literek i wielce ja uczy. Tak mnie to irytuje, czekałam tylko kiedy pojadą. No i poszłam do łazienki i ujrzałam jasno brązowa wydzieline, takie upławy tylko za za barwione. Mam nadzieję że wszystko ok, jak się powtórzy to jutro lecę do gina.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Oj no moze rodzinka dac popalic :( ponoc krwawienia sie zdazaja. Mozs wystarczy odpoczac?
Ja tez krytke pod adresem synka girxej przyjmuje niz na swoj temat.;)

No właśnie da i dlatego przynajmniej do 12 tyg nie chce im nic mówić bo naslucham się co nie miara i może mi to jedynie zaszkodzic . Od męża dostałam nakaz odpoczynku, aby dzieci położyć i z głowy. Książka w rękę i będę leżeć i pachnieć, maleństwo jest teraz najważniejsze.

p19ucsqvyg9mlpha.png

No właśnie da i dlatego przynajmniej do 12 tyg nie chce im nic mówić bo naslucham się co nie miara i może mi to jedynie zaszkodzic . Od męża dostałam nakaz odpoczynku, aby dzieci położyć i z głowy. Książka w rękę i będę leżeć i pachnieć, maleństwo jest teraz najważniejsze.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Zawsze najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy nie powinni nic mówić :/
Też mam alergię na takie docinki. Skąd pomysl, że można się tak wpieprzac :/

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

A najgorsze jest to że ja jestem z natury bardzo spokojnym człowiekiem, ale są sytuacje w których nie kontroluje swoich emocji, i dzisiaj prawie doszłam do takiego momentu, wystarczyło jedno słowo więcej i czara by się przelała. Ale dobrze ze źle się nie skończyło. I teraz mam zamiar ograniczyć nasze kontakty do minimum i skupić się na moich najbliższych i na sobie przede wszystkim, bo poprostu nie raz nie umiem odpuścić. A moje dziecko rozwija się we właściwym tempie, wolniej przyswaja niektóre rzeczy ale jest bardzo mądra. Ona sugeruje się dzieckiem przyjaciółki które w wieku 6 lat potrafi biegle mówić po angielsku i liczyć pod kreska. No szlag mnie trafia.

p19ucsqvyg9mlpha.png

A najgorsze jest to że ja jestem z natury bardzo spokojnym człowiekiem, ale są sytuacje w których nie kontroluje swoich emocji, i dzisiaj prawie doszłam do takiego momentu, wystarczyło jedno słowo więcej i czara by się przelała. Ale dobrze ze źle się nie skończyło. I teraz mam zamiar ograniczyć nasze kontakty do minimum i skupić się na moich najbliższych i na sobie przede wszystkim, bo poprostu nie raz nie umiem odpuścić. A moje dziecko rozwija się we właściwym tempie, wolniej przyswaja niektóre rzeczy ale jest bardzo mądra. Ona sugeruje się dzieckiem przyjaciółki które w wieku 6 lat potrafi biegle mówić po angielsku i liczyć pod kreska. No szlag mnie trafia.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Moja średnia córka jest bardzo fajna, bystra dziewczynka. Nauczyła się ładnie czytać dopiero w połowie trzeciej klasy. Żyje i ma się dobrze ;) zajęło jej to więcej czasu, ale się nauczyla :) a porównywanie dzieci do siebie jest conajmniej słabe. A potem się dziwią, że świat dzieli się na grubych, chudych, madrych, głupich, brzydkich i ladnych...

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

p19ucsqvyg9mlpha.png
U nas w de dzieciaki uczą się literek w 1 klasie( czyli 6 lub 7 lat), czytają "dobrze"dopiero w 2 klasie. Oczywiście są prymusy, ale jak i wszedzie;)

Mojego synka też często porownywali z innymi. On późno zaczynał wszystko ale szybko opanowywal.

Np
Raczkowal gdy miał 11,5 miesiąca a wstał po 2 tyg, samodzielne pewne chodzenie po następnych 4tyg.
Ogólnie w wieku 12 miesięcy, był bardzo komunikatywny, rozumiał wszystkie polecenia, pytania. Mówił kilka słów, niestety po szczepionce był półroczny regres i przestał mówić.

Miał 2,5 roku jak zaczął powtarzać slowa, w wieku 3,5 roku opowiada pięknie swój dzień w przedszkolu i potrafi porozmawiać na interesujące go tematy;) oczywiście zdaniami. Dziecko dwujęzyczne.

Ale ile się nasluchalam, że jest coś nie tak. Ze mój to już to.... że moja to już to...

Mimo że jestem pedagogiem z wykształcenia, i wiedziałam że wszystko ma swój czas, że to w taki w jaki sposób moje dziecko się rozwija jest normalne i tak przeplakalam wiele nocy.

Mamy są wrażliwe na słowa krytyki, które są kierowane w strone ich kochanych dzieci.

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiem dokładnie o czym mówicie. Moja Gabi bardzo lubi śpiewać, słucha w kółko piosenek zagranicznych, a później słuchając samego podkładu śpiewa słowo w słowo, uwielbia opowiadać, raz przeczytaną jej książkę potrafi opowiedzieć bez zastanowienia, zaczęła chodzić jak miała 11 miesięcy, jak miała 1,5 roku potrafiła łączyć słowa. Młodsza zaczęła chodzić w wieku 12 miesięcy, mówić pojedyncze słowa dopiero w wieku 2 lat, zanim zaczęła mówić umiała ułożyć puzzle 60 elementowe bez niczyjej pomocy. Uwielbia kolorowac, gdy tylko wyjedzie za linie każe drukować nowy rysunek. Dwie dziewczynki wychowywane tak samo, a tak bardzo się różnią. Kocham całym sercem, pomimo tego co potrafią a czego nie. Najbardziej boli jak ktoś mnie krytykuje że one czegoś nie potrafia, gdy one siedzą obok. Wiecie ja dodatkowo jestem dyskryminowana za to że jestem tak młoda mama. W końcu jutro skoncze 23 lata a tu 3 dziecko w drodze.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Do góry