renia1321
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 13 Wrzesień 2011
- Postów
- 2 533
Moja mama do ciasta na pierogi czy uszka daje jajko ale mi zaczęło ciasto super wychodzić jak przestałam to jajko dawać Bo z jajkiem mi szybko wysychało i źle mi się lepiło, tym razem zrobiłam z samej mąki i wody i wyszło super elastyczne Na 1 kg mąki 2-3 szklanki gorącej wody i pół łyżeczki soli.
A farsz to u mnie z cielęciny, najpierw ją obgotowałam i na wywarze zrobiłam zupę, a mięso zmieliłam z cebulką zeszkloną, sól, pieprz i po łyżce oleju i wody żeby nie było za suche Do pierogów był farsz z kapusty i pieczarek to tak pod Damiana Kapusta kupiona kiszona ale taka raczej słodkawa w smaku była no i podsmażone pieczarki z cebulą
A farsz to u mnie z cielęciny, najpierw ją obgotowałam i na wywarze zrobiłam zupę, a mięso zmieliłam z cebulką zeszkloną, sól, pieprz i po łyżce oleju i wody żeby nie było za suche Do pierogów był farsz z kapusty i pieczarek to tak pod Damiana Kapusta kupiona kiszona ale taka raczej słodkawa w smaku była no i podsmażone pieczarki z cebulą