reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Marciosz zdrówka dla małego :-* mam pytanie do ciebie twój synek ma 2 lata i 4 miesiące i chodzi do przedszkola? Ja się zastanawiam czy moją córeczkę mogła bym posłać na przyszły rok we wrześniu do przedszkola, a nie będzie miała skończonych 3 lat...
Marzenka super, że już czujesz ruchy tak wyraźnie, zazdroszczę :-D trzymam kciuki za badana na pewno będzie wszystko dobrze :-*
Kiki kochana idź do gina i idź na L4 ciążowe to wam zrobi najlepiej :-) też nie chciała bym wrócić na chwilkę i znowu iść do domu bo się źle czuję, to tylko mieszka w grafikach i stresuje niepotrzebnie
hej kochane, ja wieczorem czułam się kiepsko, najgorzej jest rano wieczorem i jak jadę dłużej autem :baffled: u mnie jutro się skończy 14tc a dalej źle się czuję, więc raczej będzie mnie trzymać tyle co z córcią w ciąży, ginekolog mi poleciła jakieś tabletki na wymioty i mdłości, muszę poczytać o nich i zobaczyć cenę, używała któraś z was Prevomit?
Idę zjeść płatki i zrobić obiad

reklama
klaudynaaa moja siostra uzywała i mi właśnie o nich mówiła. Siostra wymiotowała codziennie, nawet czasami dwa razy dziennie. Brała dwie tabletki dziennie, cena była chyba 20-25 zł za ok. 30 tabletek. nie zużyła całego opakowania i było jej o wiele lepiej:) kilka tabletek też brałam od niej i powiem Ci, że było mi o wiele lepiej, nie wymiotowałam ale samopoczucie było 100razy lepsze :)

Aga - nie odrzuca mnie od jedzenia, no może mniej słodyczy jem bo ja z tych słodkolubnych i nie było dnia bez batonika. Za to o wiele wyrażniej czuje zapachy, np. ostatnio na spacerze jabłka takie spady pod drzewami tak mi śmierdziały ze myślałam ze pawia puszcze a mój mąż nic nie czuł. I pies mi smierdzi choć domownicy mowia ze wymyślam, jak będę się w miare czuła to go dziś wykąpię i tyle.
U mnie waga niestety nie spada, choć bym się nie obraziła :-) na razie mam 2kg na plusie. Chciałabym max 12 przytyć wiec musze się pilnować, poprzednio "urosłam" 20kg i 8 po ciąży mi niestety zostało, także startuje z nie małą wagą

może i ja sobie zakupię te tabletki bo już mam dość - dziś zjadłam o 8 bułkę z białym almette, po godz zaczęł mnie brzuch bolec, polezałam. Teraz zgłodniałam wiecstwierdziłam ze zamiast kanapki odgrzeje zupę i zjadłam mała miseczkę (mojej córki) pomidorówki z makaronem, ledwo zjadłam i po chwili znów kłuje mnie w mostku i zaczyna brzuch bolecdo tego w głowie mi się kreci:baffled: ja już nie wiem czy to typowo ciążowe czy cos nie hallo. Generalnie mam wrażliwy żołądek i wiem ze leki robią swoje wiec boje się ze to od leków, już kiedyś sobie załatwiłam zoładek lekami i leczyłam się pol roku, najchętniej wzięłabym controlog bo załatwiłby sprawę ale w ciąży się boje. Pogadam jutro z ginem, chociaż ide do tego mało kumatego i pewnie powie jak zawsze "noooooo w sumie to nie wiem, jak pani uważa" taki to lekarz:baffled:

Ostatnia edycja:
Przesylam Wam pozytywne fluidy żeby ciążowe dolegliwości odpuscily :-)

Klaudyna ale Twoja corka we wrześniu przyszłego roku będzie już rocznikowo trzylatkiem? Bo jeżeli tak to nie ma problemu, moja corka jest z listopada a z nia sa w grupie dzieci o prawie rok od niej starsze ale z tego samego rocznika.

Dziewczyny doradzcie... Właśnie byłam w toalecie i zauważyłam na bieliźnie rozowawe plamy, tak jakby krew ze sluzem wymieszaną. Ilosc określiłabym jako średnia jak na początku miesiączki.
I nie wiem, pędzić do lekarza czy obserwować?

reklama
I tak chyba zrobię. Czytam i czytam ale co kobieta to przypadek i każda poszla do lekarza. Poki co się nie przejmuję bo jest delikatne, ale lekarza odwiedzę wcześniej.

Do góry