reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Polianna ja też nie kupuje typowo ciążowych ciuchów są strasznie drogie chyba że używane albo okazja w internecie się trafi, ja chodziłam i chodzę w legginsach , sukienkach i dłuższych bluzkach
Karolina witaj :-)
Fasolka mnie trzymało do 17tc około to może teraz trzymać :-D oby nie:p
Ja mam wizytę 5pazdziernika ale uważam że to za wcześnie na poznanie kto mieszka w brzuszku poczekam spokojnie na polowkowe :-D
Co do kupowania ciuchów ciążowych to pewnie kurtkę zimowa będę musiała kupić bo nie mam, a tak to chodzę w legginsach dwie pary dokupilam i jeszcze jakieś bluzki dłuższe muszę kupić może coś upoluje w lumpku zawsze mi się udaje:-D
Miłej nocy kochane :-*

reklama
Witam. Od dłuższego czasu śledzę ten temat i wkońcu postanowiłam do was dołączyć:-). O dzidziusia dość długo się staraliśmy a tu taka niespodzianka. Termin mam na 24.06 a badania prenatalne dopiero 12.10 i już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć że z moim bobaskiem wszystko ok. Czuję się dobrze tylko ciągle bym spała a mdłości już mi minęły. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy:-)

Ania witamy w naszym gronie. Ja również długo starałam się o dziecko bo ponad 3,5 roku. Jestem mega szczęśliwa a jednocześnie przerażona, bo to moje pierwsze :-)

Witam Aniu :-)

Jesli chodzi o ciuchy to mam swietny ciucholand obok siebie i tak za całe 50 zl zaopatrzylam się w plaszczyk ciążowy z h&m, 2 pary ciazowych spodni ale to na pozniej i bluzkę z dlugim rękawem.
Takze jak dla mnie to tylko lumpki wchodzą w grę [emoji4]

Witamy Aniu :tak:
Z tymi lumpkami to świetny pomysł, chyba i ja wybiorę się na łowy :-D jeśli jeszcze można dostać spodnie ciążowe, to świetnie.
Ja myślę, że w kurtkę zimową zmieszczę się na początku zimy, także poczekam na promocje z zakupem większej ;-)

Ja mam prenatalne teraz we wtorek, bardzo chciałabym poznać już płeć no ale to nie wiadomo nigdy czy coś tam już dojrzy także wolę się nie napalać.
Z zakupów dla maluszka to i tak nawet jeśli już się dowiem czy to chłopiec czy dziewczynka to muszę najpierw przepatrzeć co mam po Damianie, nawet jak będzie córcia to przecież te pierwsze body, pajacyki dużo mam w neutralnych kolorach, trzeba będzie to najpierw przeliczyć co tam jest ale dopiero w grudniu bo zostało to w Pl u teściów.

Dopiero dziś zobaczyłam, że lekarz zrobił na genetycznym USG zdjęcie maluchowi miedzy nóżkami, choć nie pytałam o płeć... I chyba widzę siurka zdjęcie jest od dołu, są dwie podkurczone nóżki, pupka i chyba siusiak pomiędzy nóżkami. Za 1,5 m-ca mam połówkowe , to spytam lekarza w tej kwestii. Choć mogę się mylić, w końcu nie jestem specjalistką od USG... Co by nie było i tak się cieszę, byle dotrwać do końca ciąży.

Dzis mega niewyspana jestem, kiepsko spalam w nocy a jeszcze musialam wstac z samego rana i do endokrynologa pojechac. Przy okazji zrobilam rroche zakupow dla corki i dla dzidziusia zakupilam dwie sztuki body i dwie sztuki spodenek.

reklama
Jezeli chodzi o uzywane ubrania to ja nigdy nie potrafilam sie przemoc zeby zalozyc cos z lumpeksu. Nie wiem z czego to wynika, ale moja corka nie miala zadnych ubran uzywanych, nawet ze znajomych jak ktos chcial nam oddac to nie bralismy. Nie potrafie sie przemoc i juz :-)

Do góry