reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Jessie mamy kilka podtematow utworzonych, musisz sie cofnac na strone glowna kwietniowe mamy i przejsc do innego tematu.

Polianna daj znac.

Kasiunia jak u Ciebie?

reklama
Schauma ja też córkę rodziłam we wrześniu i nie mam żadnych ubrań ciążowych.. fajnie było że mogłyśmy chodzić w sukienkach letnich tunikach itp. A teraz będzie trzeba się zaopatrzyć przynajmniej w nowa kurtkę zimową :-p

Martita mam nadzieję, że i mi uda sie nie inwestować w ciążowe ciuszki :tak: mam też zamiar chodzić w legginsach ew. pożyczę coś od siostry
polianna czekamy na wieści z prenatalnych i trzymamy kciuki &&

Po wczorajszej wizycie trochę się uspokoiłam, cudownie jest zobaczyć maluszka :-D Tym bardziej, że ostatnio trochę mniej mam dolegliwości ciażowych, przeszła mi już senność i ciągłe zmęczenie. Zostały tylko mdłości rano i wieczorem...
Czy Wy też tak macie, że rano ważycie dużo mniej, niż wieczorem. Bo u mnie rano 1.2 kg na plusie a wieczorem 3 kg na plusie:szok: Rano brzuszek mało widoczny, a wieczorem już spory jak na 10tc.

Ja mam nadzieję, że uniknę kupowania ciążowej kurtki zimowej bo mam dwa płaszcze i kurtkę "sprzed odchudzania" na jakieś +15kg niż obecnie więc myślę, że się w nie zmieszczę bo są dość luźne. Specjalnie zostawiłam je na czasy ciąży w zimie :)

Ja się zbyt często nie ważę, przeważnie to przed wizytą u ginka bo muszę podać wagę, ale też widzę, że rano brzuch mam płaski a wieczorem po kolacji mi wyskakuje. A wahania wagi rano/wieczór to raczej norma nawet bez ciąży. Trzeba się ważyć zawsze o tej samej porze, najlepiej rano wtedy wynik nie jest zafałszowany.

Witam przyszłe kwietniowe mamy 2016:)
Dołączam do Waszego zacnego grona,jestem w 11 tygodniu ciąży,z terminem porodu na 14.04.2016. Od wczoraj mam przeogromną zgagę i uczucie obecności piłki ping-pongowej w gardle ;)Nudności raczej brak.Nadrabiam humorami,płaczem i sennością :)
Pozdrawiam !

Polianna u mojej gin obsuwy to norma, więc jak idę do niej to juz z nastawieniem, że sobie posiedzę w poczekalni ;-)

Karolina witaj :-) ja pierwszy i mam nadzieję ostatni raz wymiotowalam 2 dni temu. Spać a chociaż leżeć mogłabym caly czas :-) ale wolę spanie od ciaglego latania do toalety ;-P

opuszczam was moje drogie. Jeszcze się nie wdrozylam dlatego przenoszę się do majowek. Termin na 1 maja ;-)
Życzę wam wszystkim lekkiej ciąży i lekkich porodów i dużo zdrówka dla was i waszych skarbów :-)

Polianna super wieści z wizyty i mamy kolejną dziewczynkę :-)
Rozumiem, że tak wczesnie dowiadujecie się o płci z usg 4d??? A z takiego zwykłego jak myślicie kiedy można określić płeć??
KarolinaM. witamy :-)

Mi powiedziała że dziewczynka ze zwykłego USG ale powiedziała, że mam się tym nie sugerować bo to jeszcze wcześnie, w każdym razie na razie nic nie wystaje, ale to się jeszcze może zmienić.

reklama
Lekarz oczywiście nie dał 100% pewności. Ale ma dobry sprzęt, doświadczenie wieeeeloletnie i mówił, że 90% ze zwykłego usg. Między nogami takie dwie kreseczki były ;)

Do góry