reklama
renia1321
Fanka BB :)
Hmmm jak dla mnie różnica idealna Ja się nie zajadę bo starszy w przedszkolu ale jednak będą mieć swoje towarzystwo a jak patrzę na koleżanki, które mają rok po roku albo 2lata różnicy to szczerze im współczuję Pewnie, że to jest też fajne że dzieciaki od małego razem się bawią i rozwijają tego zazdroszczę, coś za coś... z resztą wszystko ma swoje plusy i minusy, mi tam nasza różnica odpowiada Długo po porodzie mówiłam że w ogóle nie będzie 2, miałam traumę, potem jak mnie zaczęły myśli nachodzić jak Młody miał gdzieś 2,5r to akurat mieliśmy zawirowania z przeprowadzką do Niemiec i tak o to się stało że jest jak jest
Ja dziewczyny też mam codziennie ochotę mega na owoce, mąż co wieczór mi serwuje pokrojone do chrupania co tam tylko mamy w lodówce arbuzy, nektarynki, jabłka- taki deser po kolacji a co
Ja dziewczyny też mam codziennie ochotę mega na owoce, mąż co wieczór mi serwuje pokrojone do chrupania co tam tylko mamy w lodówce arbuzy, nektarynki, jabłka- taki deser po kolacji a co
tulipanek84
Początkująca w BB
Megi o widzisz! Mamy to samo, to napewno objaw ciążowy
Martita tak jakoś wyszło, tzn ja nawet chciałam wcześniej ale małż nie. A poza tym po urodzeniu w poprzedniej pracy miałam trochę wychowawczego i już nie wróciłam do pracy (nawet nie chciałam tam wracać) bo mi się umowa skończyła. Ponad rok temu znalazłam pracę ale na umowę zastępstwo i tak czekałam kiedy bym mogła zaciążyć żeby mieć macierzyński. No a potem po macierzyńskim już umowy mieć nie będę więc znowu zostanę na lodzie (chociaż praca do kitu więc żal aż tak mi nie będzie). Mam 31 lat i nie chcę dłużej czekać. Powiedziałam małżowi albo teraz albo wcale bo za chwilę za stara będę
Martita tak jakoś wyszło, tzn ja nawet chciałam wcześniej ale małż nie. A poza tym po urodzeniu w poprzedniej pracy miałam trochę wychowawczego i już nie wróciłam do pracy (nawet nie chciałam tam wracać) bo mi się umowa skończyła. Ponad rok temu znalazłam pracę ale na umowę zastępstwo i tak czekałam kiedy bym mogła zaciążyć żeby mieć macierzyński. No a potem po macierzyńskim już umowy mieć nie będę więc znowu zostanę na lodzie (chociaż praca do kitu więc żal aż tak mi nie będzie). Mam 31 lat i nie chcę dłużej czekać. Powiedziałam małżowi albo teraz albo wcale bo za chwilę za stara będę
Renia to u mnie bylo podobnie, bardzo długo nie miałam ochoty na drugie dziecko, a kiedys sobie powiedziałam, ze jak dzieci to tylko do 30 wiec idealnie się wyrobiłam.Ja tez sobie tlumacze, ze jak Jula będzie w przedszkolu to będzie mi łatwiej, oby bo z nią jak byla mala to mielismy duże przeboje;-)
Tulipanek to będziemy razem szukac bo ja do pracy gdzie teraz jestem na pewno nie wrócę, chociaż mam normalna umowę i mogłabym. Zanim zaplanowaliśmy starania szukalam czegos innego, ale potem zdecydowaliśmy o dziecku :-)
tulipanek84
Początkująca w BB
megi to jutro już będziesz wiedzieć oj kusisz, kusisz nie wiem gdzie mogłabym ją zrobić, tam gdzie zwykle chodzę badać krew pobierają do 11ej. Nie robiłam nigdy bety więc nie wiem jak to jest, kiedy si robi i kiedy wyniki?
martita tak to jest z pracą - nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko. Jeszcze teraz się dowiedziałam że chcą mi dać normalną umowę z początkiem września ale jak zaciążyłam to nie wiem jak to będzie W sumie nie wiążę z tym zakładem pracy swojej przyszłości, miałam szukać czegoś innego ale tak wyszło...
Edit. Męczyłam się nad suwaczkiem a jednak jest
martita tak to jest z pracą - nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko. Jeszcze teraz się dowiedziałam że chcą mi dać normalną umowę z początkiem września ale jak zaciążyłam to nie wiem jak to będzie W sumie nie wiążę z tym zakładem pracy swojej przyszłości, miałam szukać czegoś innego ale tak wyszło...
Edit. Męczyłam się nad suwaczkiem a jednak jest
U mnie jak się robi do 13 to o 19 mam wyniki juz. Po 13 to na drugi dzień a w sobotę z samego rana jeśli chce tego samego dnia mieć. Nie musisz być na czczo ani nic. Im wcześniej tym lepiej bo dostajesz wyniki tego samego dnia
Tulipanek ja się zupełnie wypalilam w obecnej pracy, zreszta wiele rzeczy sie zmienilo przez trzy lata jak tam jestem na gorsze.
Gdyby przedluzyli Ci umowę to masz gdzie wrócić... Z drugiej strony jak masz się tam męczyć to bez sensu. Dobrze, ze masz jeszcze chwile żeby to przemyslec :-)
Gdyby przedluzyli Ci umowę to masz gdzie wrócić... Z drugiej strony jak masz się tam męczyć to bez sensu. Dobrze, ze masz jeszcze chwile żeby to przemyslec :-)
reklama
Z różnicą wieku są plusy i minusy. Jak jest większa, to lepiej dla nas- matek, bo przy starszaku nie ma już tyle obowiązków, a jeszcze może czasem przypilnuje na chwilkę czy choćby pampersa poda, ale znowu ciężej będzie im się dogadać (przynajmniej w wieku dziecięcym). Znowu jak jest mała różnica wieku, to prawdopodobnie będą mieć lepszy kontakt, bo będą na takim samym etapie, ale znowu matka ma przerąbane przez kilka lat Oczywiście to nie jest reguła. Ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że posiadanie brata 10 lat młodszego od siebie nie jest fajne, bo nawet nie ma o czym ze sobą pogadać (ja chłopaki-on zabawki, teraz on-dziewczyny-ja dzieci).