reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ja tez nie byłam w lidlu ...
Ivete dzięki przekaże ...
No faktycznie dziewczyny produkują post za postem.

reklama
Ania1982 my zalapalismy sie na jakas promocje jesli chodzi o komorki macierzyste i wzielismy pakiet zloty. Sa 4 pakiety: czerwony czyli podstawowy oznacza pobranie krwi pepowinowej i tu oplaty sa takie: 680 przy podpisaniy umowy (do 7 dni od podpisania) i po porodzie druga platnosc (tak jak Schauma pisala jak wszystko z krwia bedzie ok) 1690. Potem pozostaja oplaty roczne za przechowywanie tj. 550 rocznie. Chyba ze placisz przedplata to masz przechowywania 18 lat za 5500.
Sa jeszcze pakiety blekitny: tu pobiera sie krew z pepowiny i kawalek sznura pepowinowego. Pakiet granatowy: tu bankuje sie krew z pepowiny ale i z lozyska i pakiet zloty gdzie pobiera sie to wszystko. Ceny odpowiednio wyzsze w tych pakietach. Wszystko jest na stronie PBKM.
My zalapalismy sie na promocje ze do tej wstepnej oplaty dostalismy roczne ubezpieczenie dla dziecka gratis, druga oplata pomniejszona o 850 zl (znizka plus 200 za polecenie)

Ewe1982 widzę, że przez półtora roku dużo się pozmieniało, weszły nowe pakiety i opcja tego sznura - dużo to droższe wszystko, będziemy jutro rozważać.

Ja też biorę pregna plus z witamin od niedawna, a był taki okres że w ogóle nie brałam witamin bo moja gin nie zalecała. Teraz też nie karze brac codziennie tylko jak mi się przypomni. Moja waga to już 13 kg na plusie, startowałam z 56,8 kg a teraz 69.8kg zobaczymy jak się zakonczy...

Moja domowa waga pokazuje rozbieznie z tą u ginekolog, ale jakoś mniej więcej mam 5kg na plusie, max 6. W przyszłym tygodniu w piątek mam wizytę to się okaże :) ale słodycze zjadam jak jakaś nienormalna... jak sobie próbuje odmówić to i niczym innym nie mogę myśleć. Najbardziej na czekoladę mam smak i mogłabym tabliczkę dziennie jesc :( no i ulegam

Z suplementów biorę pregna plus, pregna dha i żelazo a co jakiś czas kuracja trivaginem na jelita. Odpukać te straszne kolki onktorych się tutaj zaliłam w drugim trymestrze teraz ustąpiły. Póki co trzeci trymestr lepszy dla mnie niż drugi... ciekawe jak długo :)

reklama
Doczytalam juz ze to bardziej na uklad moczowo plciowy dziala. To ja chyba jednak zakupie sanprobi na te jelita

Do góry