reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Alunia gratki zdania egzaminu :) podziwam, ze jeszcze dajesz rade sie uczyć.

rsz to masz teraz leżeć i odpuścić sobie aktywność. A jak wyszlo ktg w szpitalu, miałaś jakies skurcze??

reklama
U mnie tez ruchy sie zmieniły, od dwóch dni są łagodniejsze i słabsze, wczesniej Alicja potrafiła bardzo szaleć. Troszkę mnie to niepokoi ale sobie mowię że i dzieci maja gorsze i lepsze dni.

Rsz odpoczywaj duzo. Nie szalej ;)
Kitki czytałam o Twpich dylematach na wątku lekarskim- dziewczęta maja racje, poczekaj z tym rezonansem to ciężka sprawa ale ten kontrast dla zdrowych jest dużym obciążeniem a co dopiero dla kobiety w ciazy i dzidZi.

Mi nadal rozchodzi sie miednica i kości bolą i strzykaja, twardnienia miewam rzadko kilka razy dziennie ale sadze ze to zasługa melisy i rumianku ;)

Ciezki dzien za nami. Teraz marzy mi sie kapiel i sen, a ten moj wariat na basen chce jechac odpoczywać...
Rsz to dobrze ze w domu, dbaj o siebie i odpoczywaj.
Moj maluszek tez inaczej sie rusza, bardziej delikatnie. Nie wiem czy ma mniej miejsca czy zmienil pozycję ale poki co sie yym nie denerwuje bo jednak czujr jakies musniecia. W czwartek wizyta wiec go podejrze

Rsz - szybko Cie wypuscili. Dobrze ze choc sterydy podali. Lez i odpoczywaj i nie szalej;)

Antus - biedny maluszek. Wspolczuje jego mamie...boze nie wiem oszalalabym chyba:(

Miladyyy ja zauwazylam zmianę w ruchach małego. od kilki dni jest spokojniejszy, właśnie tak jak piszesz - bardziej muskanie na wieczór, a do tej pory to mnie okopywal wieczorami. ale porządny kop jeszcze mu się zdarza :)

Lusinda maaatkooo, ale masakra :( nie wyobrażam sobie nawet takiego syfu, balaganu i to zaraz po remoncie :( wspolczuje bardzo...

marzenka ja tez tam na dole spuchnieta i duza jestem ;) niektóre majtki okazują się za wąskie :D

a ja dzis z mężem byłam u fotografa na sesji ciążowej :D prawie 3 godziny trwała, mąż mówi, ze nawet po pracy nie bywa tak zmęczony ;) a ja już nie mogę doczekać się efektów!! :D

Witajcie, Rsz ja tez jak wyszlam ze szpitala to marzyłam tylko o kąpieli i żeby następny raz był do porodu(chociaż to też nie wiem jak wytrzymam tyle czasu). Ja to w ogóle jestem spuchnięta nie tylko na dole, a co do ruchów to mój Krzyś bardzo kopie, najbardziej tak po 21 a wtedy to aż boli(zazwyczaj kopie mnie po pęcherzu) nie oszczędza mamy :)

U mnie z ruchami różnie, zawsze rano i wieczorem, a w dzień to przeważnie po jedzeniu i jak chwilę przysiądę żeby odpocząć. Jak jestem w ruchu to rzadko kiedy go czuję.
Co do seksu to my próbowaliśmy 6 tygodni po porodzie, trochę bolało, ale jak zaczęłam używać żelu nawilżającego to okazało się, że jest lepiej niż przed porodem :-D
Od kilku dni walczę z drzemkami córki, do tej pory chodziła spać o 20 i wstawała 7-8, potem była drzemka ok 12-13 jakieś 2 h. Teraz od kilku dni nie daje się położyć na tą drzemkę wcześniej niż o 16 (wtedy pada jak mucha), ale potem wiadomo nie chce spać wieczorem. I teraz nie wiem co robić bo na pewno nie da rady wytrzymać bez drzemki cały dzień ( o tej 16 pada sama), ale wcześniej też nie chce dać się położyć. Nie uśmiecha mi się kładzenie jej o 22 bo też chciałabym w końcu kiedyś odpocząć. Ehh muszę coś pokombinować, może rano ją wcześniej budzić, ale wstawanie o 6 ja Klaudynka też mi do końca nie pasuje :eek: Eh nie dogodzisz, jak dojdzie drugie to dopiero będą hity :-D

Antus jeśli ci to pomoże to jest grupa "wsparcia " na fb
U mnie z ruchami różnie, zawsze rano i wieczorem, a w dzień to przeważnie po jedzeniu i jak chwilę przysiądę żeby odpocząć. Jak jestem w ruchu to rzadko kiedy go czuję.
Co do seksu to my próbowaliśmy 6 tygodni po porodzie, trochę bolało, ale jak zaczęłam używać żelu nawilżającego to okazało się, że jest lepiej niż przed porodem :-D
Od kilku dni walczę z drzemkami córki, do tej pory chodziła spać o 20 i wstawała 7-8, potem była drzemka ok 12-13 jakieś 2 h. Teraz od kilku dni nie daje się położyć na tą drzemkę wcześniej niż o 16 (wtedy pada jak mucha), ale potem wiadomo nie chce spać wieczorem. I teraz nie wiem co robić bo na pewno nie da rady wytrzymać bez drzemki cały dzień ( o tej 16 pada sama), ale wcześniej też nie chce dać się położyć. Nie uśmiecha mi się kładzenie jej o 22 bo też chciałabym w końcu kiedyś odpocząć. Ehh muszę coś pokombinować, może rano ją wcześniej budzić, ale wstawanie o 6 ja Klaudynka też mi do końca nie pasuje :eek: Eh nie dogodzisz, jak dojdzie drugie to dopiero będą hity :-D

reklama
Z drzemkami jest tak ze dziecko samo sobie układa ... przechodzilam to .... jest wyjcie albo mordujesz sie np.19 i kladziesz mala spac .. rano hmmmm srednio widze ja tu poleglam . Teraz jest tak ze w wieku 24 miesięcy zrezygnował z drzemek .... wstaje 7-9 A zasypia 21-22 raz na jakiś czas ( czasem raz na 2 tyg. ) zasypia popołudniu teraz ma 31 miesięcy

Do góry