reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Wypisali mnie.....mam w poniedziałek iść do swojego ginekologa...wypis dostane w poniedziałek.... kazali mi brać luteinę ..... pierwsze co zrobiłam to poszłam pod prysznic spłukać cały ten szpital...... mam nadzieję, że teraz dopiero trafię tam na poród...

reklama
Lusinda moim zdaniem nie przeoczysz twardnien brzucha to mocno czuć. Mi też się wtedy ciężko oddycha
Rsz to teraz lez i odpoczywaj i będziesz musiała zwolnić...a co ci powiedzieli ze masz leżeć czy że masz się oszczędzać?
Marzenka masakra!! Co za babsztyl!
Dorbi tamponow nie można, alaaa;-) !!zresztą nie była byś w stanie uch używać po porodzie tam jest wszystko obolałe, rana po nacieciu, tylko podkłady na początek muszą być bo są grubsze i inaczej zrobione, specjalnie na ten czas, tylko one wytrzymają ;-) na początku jest w nich wygodniej (z tymi matkami specjalnymi też jest wygodniej nosić podkład )podkłady w szpitalach trzeba używać, często tego wymagają, później w domu możesz już normalne podpaski używać, ja wszystko zacznie się uspokajac,ja tak zrobiłam.
Marzenka po 6 tyg jest wizyta u ginekologa kontrolna po porodzie i on powie czy już można zacząć czy nie

Dobrze ze o położnej któraś z was napisała muszę w końcu iść zmienić, ja od rana porządki teraz odpoczywam, jest u mnie siostrzenica szaleją z małą ale obecnie śpią, po obiedzie zabieramy ja na łyżwy z mężem :-) takie plany na dziś :-)
Co do kg ja już się boję wejść na wagę w pon na wizycie po 4 tyg :-(

Drobi hahaha ja tez sie czuje jak niewiasta :)maz sie przytula i tylko tyle ;) jest kochany i taki cierpliwy...podkreśla moj stan i mówi o mnie ciężarna żono;)ma ogromny szacunek do mojego stanu wiec cierpliwie czeka :) wczoraj przy goleniu wzięłam lusterko zeby dokładniej sie wygolic ,,.masakra...jej mam nadzieje ze nie tylko ja taka "duża" i spuchnięta tam na dole jestem ;)

Lusinda alunia ma racje ..ecoli,gronkowce ,paciorkowce...niech inni tez maseczki zakładają bo kto wie co za chwile moze sie przyplątać...zwłaszcza najbliżsi którzy bedą was odwiedzać po porodzie i mężu

Ojej Antus :( jej ciężka ekstremalnie sytuacja dla mamy tego maluszka ..moja bliska koleżanka urodziła w 26 tyg i maluszek jest całkowicie zdrowy właśnie obchodziła swoje 1urodzinki...takie maluszki maja wole walki o życie ..napewno walczy i oby wygrał ta walkę ..az płakać mi sie chce na sama myśl:(..zawsze do końca jest nadzieja...w którym tyg urodziło sie to dzieciątko ?

Wiecie , że nic konkretnego mi nie powiedzieli... dali recepte na luteine i zelazo... kazali isc w poniedzialek do prywatnego lekarza z wypisem ktory dostane w poniedziałek... ogolnie dzisiaj byl lekarz z poznania pełnił tam jednorazowy dyzur wiec mial to gdzies..... wiem tyle ze szyjka jest zamknieta i mam leżeć

dziewczyny, ten maluszek urodził sie w 26 tygodniu, ale miał nierozwinięte płucka, przeszedł sepsę i martwicze zapalenie jelit. Wszystko bylo juz dobrze, ale okazało się, że mózg obumiera i dzidzia nie reaguje już nawet na światło. Jeżeli dzidzia nawet by przeżyła to może być kaleką do końca życia przez uszkodzenie mózgu całe szczęście kuzynka ma starszą córeczkę, chociaż ona nie zastąpi nigdy tego maluszka.
Raz super, że Cię wypisali ale teraz odpoczywaj, bo przetrzepiemy przez kolano!
milady, Antoś wcześniej dużo kopał, a teraz bardziej się wierci ale codziennie wyraźnie go czuję.
Lusinda, masakra....

reklama
Antus smutna historia, ciężko znaleźć słowa które mogłyby pocieszyć w takiej sytuacji :(

Miladyyy a moze Dzidzia sie przekrecila i dlatego inaczej czujesz ruchy? Nigdy nie jest tak żeby dziecko ruszalo sie dokladnie o tych samych porach. Najlepiej zacząć liczyć ruchy, w okresie aktywności powinno ich byc conakmniej 10.

Do góry