reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dzień dobry :)

Ja się dziś obudziłam z jakimś uczuciem paniki ze nie ogarniam tego co jeszcze trzeba zrobić / kupić a czasu już mało. Takie "ataki paniki" są moją najgorszą dolegliwością w tym trymestrze póki co. .. Planuje jakaś porządna listę dziś zrobić, może się trochę uspokoje ehh

reklama
Współczuje dziewczyny :* chociaz ja nie raz rycze przez mojego A dlatego ze nic mi nie pozwala. Wiem musze lezec :/
Klaczek dużo zdrówka dla Was ;)
Barbablue ojej współczuje ;( moja córka nie odczuła ząbkowania
No ja juz wszystko ma ale ogarnia mnie panika ze nie zdążę po swojemu łóżeczek ubrać i ciuszki beda nie poprasowane ;)

Heej,
A ja za to obudziłam się z mega bólem głowy... Może przez te poryte sny. Normalnie nie wiem jak mogą się śnić takieglupstwa:D
Ja jeszcze wczoraj wieczorem zamowilam kilka rzeczy dla siebie i małej. Wszelakiego rodzaju higieniczne artykuły plus termometr bezdotykowy. Dzisiaj wezmę się za wybór drzwi i futryn i farb do domu. Znalazlam też ladne mebelki, używane w dobrej cenie i muszę zadzwonić się dowiedzieć co i jak z nimi. Z ciuszkami sie jeszcze chwilę wstrzymam i poczekam do ostatniego usg zeby mi na 100% potwierdzili płeć:)

Hej brzuchatki ☺. Nie straszcie mnie tym ze w III trymestrze juz calkiem zaczne sie sypac i w ogole kaplica:) ja jeszcze nie zaczelam ostatniego trym i na razie nie jest zle. Ciagle mnie cos pobolewa ale nie sa to jakies strasznie mocne bole i jesli tak by bylo do porodu to extra:) marzenia co?:D

Sweetka ja piłam urolackt przez 2 tyg
Schauma supet że wizyta udana
Mikulinka nie martw się, porozmawiaj może z mężem, na pewno po porodzie wszystko się zmieni zakocha się w malenstwie i będzie pomagać i się interesować
Klaczek zdrówka
Lusinda u mnie podobnie z plecami w nocy dziś nie mogłam się przekręcić na drugi bok tak mnie bolały
Barbablue super ze wychodzą u nas ostatnia 3 się przebila, 4 już mamy teraz 5 przed nami, już się boję i martwię jak to bedzie i czy czasami nie zaczną wychodzić wtedy gdy córeczka się urodzi
Hej :-) U nas noc lepsza dzisiaj, co do objawów to ja czuję że to końcówka ciągle coś mnie boli, kluje itd brzuszek duży ciężko mi cokolwiek zrobić, mecze się szybko, ale kwiecień już się zbliża :-D czekam dziś znowu na kuriera z łóżkiem dla córci starszej i wtedy zacznę urządzać kącik dla malutkiej :-) ciekawa jestem jak będzie się spało córci, ma któraś z was już takie większe łóżko dla dziecka w podobnym wieku co moja córcia? Moja ma rok i 7 msc łóżko 160/70 będzie z barierka mam nadzieję że nie wypadnie z niego...

Kitki pociesze Cie, ze nie kazda z nas przechodzi ciaze z jakimiś dolegliwościami. W pierwszej to nic a nic mnie nie bolało, no może jedno popołudnie plecy, ale to dlatego ze mnie przewiało. Na koncowce pamiętam jakies klucia w pochwie, ale nigdy nie było to nic co utrudniałoby mi zycie. Czasami to nawet chciałam, żeby mnie cos zabolało bo czułam się bardzo nieciazowo. W tej ciąży jest podobnie, czasami pojawia się bol w brzuchu/okolicach, ale nie jest silny i zaraz przechodzi. Generalnie to mogłabym skakać i robic wszystko normalnie ;) tylko brzuch mi przypomina, ze nie za bardzo :D

Milka ale Ty masz super w pracy, ze możesz sobie drzemke zaliczyć :) a wiesz już od kiedy będziesz miała wolne?

Mnie tez dopadają chwile zwątpienia, czy ze wszystkim zdaze. Najbardziej martwię się o lozeczko, bo dopiero jak pomalujemy to będę mogla je zamowic i poskladac. Ubranka mam już gotowe, dzięki uprzejmości mojej kochanej babci. U nas jest bardzo duzy problem z wentylacja i suszeniem prania, wiec babcia zaproponowala, ze mi wszystko upierze i poprasuje u siebie. Wszystko już gotowe tylko odebrać jak już będę miała gdzie poukladac :)

Ja dziś sama w domu, maz w pracy od rana. O 15 jade po corke do przedszkola, bo na 16 mam z nia endokrynologa zapisanego.

Hej:) katar mnie dalej męczy :/...... właśnie wstawiłam kolejną pralkę z ciuszkami, część już jest sucha i będę dziś prasować, potem zawinę je w jakieś folie, bo jeszcze troche poleżą w szafie.... A Wy jakie plany na dziś?

Martita - chcialabym przechodzic ciaze tak bezobjawowo jak Ty:) moja poprzednia ciaza na tym etapie to 2pobyty w szpitalu pod kroplowkami na skurcze, caly czas bol brzucha i lezenie. Takze teraz na razie mimo roznych przebojow i bolow nie narzekam;)

reklama
a ja dziś tylko obiad mam w planach do zrobienia no i podłogi po odkurzam no i laba :) chciałam jechać ze swoim facetem do ikei bo jechał do bydgoszczy no ale na myśl że mam wstać o 5 bo wyjeżdżał po 6 więc zrezygnowałam. Kiedy indziej go wyciągnę jak będzie miał trochę więcej czasu:tak:
u nas znowu śniegu napadało już mam dosyć zimy bo z domu nie wychodzę bo wszędzie lód na chodnikach, a już w ogóle u nas na parkingu przed domem :growl:

Do góry