reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kitki a jestem ja bede odbierac 1000becikowego przez rok bo nie pracuje inie bd na zadnym macierzynskim :)

Maz dzisiaj w jednej pracy pozniej w drugiej ,czyli sie dzis nie zobaczymy
A ja sie juz nasprzatalam od rana i mi kregoslup wysiada ,czassem sie zastanawiam po co tyle sprzatam a pozniej zdycham :0 czasami sie zapominam ze to ostatnie tygodnie ;/

reklama
a ja właśnie leżę i się relaksuję cały dzień :D po weekendzie przy chłopakach moich to zawsze muszę sobie odpocząć :D

Ja też nie pracuję tutaj, nie mam tu nikogo do dziecka a ciężko znaleźć w takich godzinach pracę w jakich ma przedszkole 7:30-14:30 pracujący rodzice mogą trochę przedłużyć no ale ja skończyłam tu kurs języka i stwierdziłam że pora się decydować na drugie bo czas ucieka

Tez czasami się zastanawiam po co sprzątam skoro moje dziecko jak wroci to zaraz zrobi bałagan :)

Ja po urlopie mam w planie szukac nowej pracy, ale tak licze ze mam rok tego macierzyńskiego, do tego zalegly urlop i jeszcze trzy miesiące wypowiedzenia w obecnej pracy to może z poltora roku uda mi się w domu posiedzieć. A potem chciałabym cos na pol etatu gdyby dalo rade.

renia to krotko macie tam u siebie przedszkola otwarte. Nasze jest do 18 chociaż wiadomo, ze większość dzieci to tak max do 17 jak rodzice z pracy wracają.

Z tym sprzątaniem to ja w głowę dostaje. Moja córka taki bałagan robi a ja z wszystkim musze czekać aż maz wróci i posprząta. Tylko wiecie on nie zawsze widzi bałagan. Wg niego jest czysto :)

Ania mój maz to nigdy bałaganu nie widzi, dla niego wszystko można zrobić później ;) teraz to się w ogole rozleniwil bo jak ja jestem w domu i mam czas na wszystko to on niewiele robi. Na jutro mu zapowiedziałam sprzątanie w garażu to już krecil nosem ;D

Martita właśnie się dowiadywałam co do becikowego to trzeba mieć zaświadczenie o dochodach twoich i męża za 2014 z US (kiedyś można było napisać tylko oświadczenie na podstawie PITa) i z Zusu zaświadczenie o wysokości składek zdrowotnych 9% też za 2014 - nie można tego wziąć z PITa bo tam są tylko te 7% uwzględnione. Warto wcześniej te papierki pozałatwiać żeby później nie latać. Do tego oczywiście wniosek i akt urodzenia. Jeśli się w 2014 zmieniało pracę to chyba jeszcze umowę o pracę trzeba przedstawiać, przynajmniej u mnie w MOPSie tak było. Dochód na członka rodziny nie może być wyższy niż 1922 zł licząc już z maluchem w brzuchu :)

reklama
Do góry