reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Cześć dziewczyny,
dawno mnie nie było, ale córcia była chora - jakiś paskudny wirus panuje :/ Całe szczęście już jesteśmy po chorobie :)
Marita29 ja również biegam do toalety każdej nocy :/ może ze dwie udało mi się przespać spokojnie, chyba że akurat wstawałam do toalety żeby pomóc córci zrobić siusiu :/
Pisałyście dużo o bólu głowy, mi chyba najbardziej pomagają zimne okłady oraz świeże powietrze. A jak wszystko zawodzi biorę paracetamol. Muszę tylko pamiętać, żeby od razu brać dwie tabletki bo ostatnio wzięłam jedną i nic nie pomogło. Dobrałam później drugą i niestety to również nie pomogło - a jak biorę dwie naraz to przechodzi już po chwili.

Moja córcia ostatnio mnie wykańcza, nie chodzi do przedszkola więc nie mam kiedy od niej odpocząć :( na ostro zaczął się u nas bunt dwulatka i objawia się głównie wielkimi histeriami z byle powodu i jakby tego było mało zanosi się płacząc :( Odpoczęłam podczas jej choroby bo miała gorączkę i całe dnie leżała w łóżku i przysypiała, ale znowu strasznie się o nią martwiłam :(

Wszystkie chwalicie się brzuszkami, a mi głupio dodać zdjęcie i chyba będę musiała się w końcu zmusić :D

U mnie ciśnienie okolo 105/65 ale teraz w drugim trymestrze i wyższe czasami sie zdarza.

Ja zjadłam hot doga i frytki :szok: tylko ze w cycki to juz chyba bardziej mi nie pójdzie...

Martita29 zazdroszczę tego hot-doga i frytek :) ja mam cukrzycę ciążową więc codziennie razowe pieczywko, warzywka, 0 owoców, 0 słodyczy, 0 soków ;(
Ale po porodzie (o matko, to jeszcze 5 miesięcy) się najem! Taaaa... jak będę karmić to może owoce i soki ale ze słodyczami też nie poszaleje :)

bluelovi nie, nie ja nie twierdzę, ze to babciny serial, po prostu tak mi się od razu z nia skojarzyło bo ona wielka fanka :)

aniabuu a to nie wiedziałam :) a Ty masz lekarza a nie położną? lekarza ginekologa? jesli tak to jakim cudem sie do niego dostalas? :) ja myślałam, ze ginekolog to tu taki lekarz-widmo :)

Drobi ja na ostatniej wizycie mialam ciśnienie 120/70.

Antus ja tez jeszcze nie dodalam zdjęcia brzuszka :) poczekam na dział zamknięty bo nie chcę by ktoś przypadkiem mnie rozpoznał tutaj ;)
duzo zdrówka dla córci życzę!

Oooooo chcę hot-doga... albo kurczakburgera...albo nie wiem sama co.
Moje ciśnienie w domu jest idealne 120/80, ale jak jestem u ginki to mam 150/110. Przez to musiałam prowadzić dzienniczek codziennie mierzyć ciśnienie.

My po USG, wsio wporządku, dzidziuś cały zdrowy :) ale płeć jeszcze nie znana. Ja nadal pracuję, ale mam już serdecznie dosyć. Nawet wstawać mi się nie chce. W weekend jedziemy do Zakopanego załatwić ślubne formalności :) co raz bliżej dzień "0"a my w czarnej d*****.

Może, któraś zmamusiek jest z Zakopanego i mogłaby doradzić?

Miladyyy a na kiedy macie ustaloną datę ślubu?
Byłam z mężem w te wakacje, na początku lipca w Zakopanem. Piękne miejsce, mąż zakochał się w górach :-)

reklama
Schauma masz prawo być taka jaka jesteś i czuć to co czujesz każda matka zachowuje się inaczej i inaczej przeżywa różne rzeczy :-) ale to nic złego, że tak czujesz, jak akurat z tych mam co nie chciałam wracać do pracy a musiałam, teraz pewnie też nie będę chciała iść do pracy tylko być w domu ale będzie trzeba bo pieniążki potrzebne
Beata super, że jednak odpoczywasz :-)
Martita ja wczoraj zjadłam lody i dużą porcję spaghetti :-D

hej kochane ja nie dość, że wstaje do WC w nocy to jeszcze córeczka mnie budzi kilka razy i jeszcze do tego nie mogę zasnąć, jestem zmęczona a nie mogę spać ciągle coś ;-) dzisiaj mam wizytę u stomatologa już się boję...a jakie plany u was?

Do góry