reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Oda ja pewnie zacznę brać witaminy od następnej wizyty. Mysle ze jak lekarz tak mówi to nie zaszkodzi :tak: Zreszta pamiętam, ze jezeli chodzi o witaminy to co lekarz to inna opinia, mój ginekolog z pierwszej ciąży kazał mi odstawić witaminy w 3 trymestrze bo wg niego byly juz niepotrzebne a tylko mogly zwiekszac wagę urodzeniową.

reklama
Dostałam też skierowanie na badania na fundusz : morfologia, mocz, WR, HIV,TSH, HCV,HBS , obciążenie 75 g glukozy na czczo, po godzinie i po 2 godz. ( z racji cukrzycy ciężarnych w ostatniej ciąży)
Prywatnie mam zrobić toksoplazmozę IGM, IGG bo jej nie przechodziłam i antyciała przeciwko różyczce. Cytomegalii nie muszę robić po w poprzedniej ciąży 2013r. wyszło w badaniach, że ją przechodziłam i to dawno.
Z leków dostałam Infolic zamiast zwykłego kwasu foliowego i Lactovaginal , bo mam małą kwasowość w pochwie. Następna wizyta u gina za miesiąc wtedy poda mi dokładną datę porodu , bo z tym jest problem...
Według ostatniej miesiączki 05.06 powinnam być w 8/9 tyg. ciąży ale cykl mi się popaprał i wiem a lekarz to potwierdził, że ciąża ma 4/5 tyg. Także jak będzie na następnym usg widać zarodek , to zmiwrzy maleństwo i poda dokładną datę porodu ( pierwszy raz mam takie z tym zamieszanie)

To moje testy i zdjęcie usg z kropkiem :)

Załączniki

• WP_20150730_004-crop.jpg
    WP_20150730_004-crop.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 155
  • WP_20150730_019-crop.jpg
    WP_20150730_019-crop.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 149
Lunka na mnie działała nospa forte i dużo leżenia. W pierwszej ciąży miałam okropne bóle przez trzy pierwsze miesiące w terminie @.

Witajcie...
Dawno mnie na forum BB nie było ale 3 dni temu zrobiłam test- pozytywny, wczoraj znów i dziś.. (jak widać, nie wierzę :p ). Wszystkie testy wyszły w ciągu kilku sekund.
W poniedziałek mam lekarza i zastanawiam się czy w ogóle cokolwiek będzie już coś widać ale chcę iść gdyż w piątek jedziemy na tydzień do Włoch i nie chcę ryzykować bez rozmowy z lekarzem.
Mam nadzieję,że razem wszystkie dotrzemy do szczęśliwego finału!!

reklama
Agga no właśnie co lekarza to mówi co innego. Mój mi powiedział, że nie mogę nospy forte - ale nie wiem czemu.

Annika - śliczna Kropeczka :-D

Do góry