reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dziewczyny dopadło mnie przeziębienie. Jakby nie dość ze mam mdłości i wymiotuje, że miałam biegunkę to teraz gardło i katar. Poradźcie czy iść do lekarza czy walczyć samej. To chyba wirus. Najbardziej dokucza mi zapchany nos, nie umiem oddychać przez buzię, zawsze stosowałam xylorin, ale teraz nie mogę. Co w ogóle mogę??? Chociaż apap?

reklama
Tusia kochana :)jak miło ze pamiętasz o mojej wizycie :)* mam na 4.30..obecnie jest 2.30...uwielbiam podczytywać to nasze forum....Haha właśnie czytałam w którymś dziale ze dziewczyna z zachcianek miała miedzy innymi wąchanie paletki do pingponga :)hahaha ..ciąża to naprawdę dziwny stan :)...zaraz idę sie szykować...ostatnio miewam mdłości popołudniowo-wieczorne..czasem jak sie kładę spać to tak zle sie czuje ...a z rana mogłabym góry przenosić !:)właśnie teraz mnie mdli...zjadłam miseczkę arbuza i poleciałam do łazienki...:(

sylwia duża dawka witaminy C i herbatki napotne proponuję, bo w sumie żadnych leków w ciąży i tak brać nie należy. Ale dla pocieszenia dodam, że mnie też coś chyba rozkłada, wczoraj rozwolnienie a dzisiaj woda z nosa, cały dzień....:wściekła/y:

Miladyyy ja ostatnio tez odmówiłam obecności na ślubie i weselu...mieliśmy ostatnio duzo nieprzewidzianych wydatków to tez miedzy innymi z tej przyczyny jak rownież data ślubu była 2dni po mojej wizycie w szpitalu i krwawieniu...duzo sie działo jakos nie miałam ochoty na takie imprezy...ogólnie unikam tez takich imprez ..chyba ze sprawa dotyczy bardzo bliskiej rodziny..nie przejmuj sie kuzynka teraz myśl o swoim maluszku...jesli masz leżeć i odpoczywać to tak zrób wszyscy napewno zrozumieją sytuacje...wiele razy robię cos wbrew sobie bo jakos ciezko jest odmówić a potem sie z tym mecze...uczę sie wyrażać własne zdanie i jesli chodzi o przyjaciół i rodzine jest mi najtrudniej ..czasem ludzie sa super wyrozumiali a czasem robią dramat z byle powodu wiec nie zawsze umiem przewidzieć jaka będzie reakcja...

Nie, nie mam. Ale bardzo boli mnie głowa wiec chyba ten apap wezmę. Ktoś pisał że Wit C to nie bardzo wiec sama już nie wiem. Szukam w necie jakieś domowe sposoby na katar i zapchany nos. Leżę plackiem, nie mam siły.

Ja od dłuższego czasu leczę moje dzieci i nas syropem z imbiru ..korzeń imbiru miele w blenderze dodaje cytrynę i duzo miodu ..troszkę wody i pijemy taki syrop ..a pomiędzy podawaniem syropu robię gorący napar ..miąższ z tego syropu zalewam wrzątkiem...bardzo mocne ale i na mdłości i wirusy wszelkiego rodzaju rewelacja...u nas już wiele razy taka kuracja zatrzymała choróbsko na samym początku ...nawet wirus żołądkowy ;)

reklama
Do góry