reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kasiagaw..dla dziecka to ogromna zmiana w życiu..rozłąka z mama na wiele godzin..przez 2tyg dziecko adoptuje sie do nowej sytuacji..duzo zależy ile pracy włoży w ten czas pani w przedszkolu zeby ułatwić dziecku przejście przez ta zmianę...napewno wiele wiele dzieci dziś płakało z powodu rozłąki...będzie dobrze..nagradzanie dziecka napewno pomoże i zmotywuje dziecko..będzie dobrze ..z doświadczenia wiem ze dla dobra dziecka nie warto i nie wolno przeciągać pożegnań...koniecznie trzeba powiedzieć ze mamusia po ciebie wróci..zeby dziecko miało świadomość ze mama za jakiś czas przyjdzie po mnie..najgorzej właśnie jest jak dochodzi do łez i rozczulen przy pożegnaniu..lepiej szybko wyjsć nawet ze łzami w oczach i klucha w gardle...

reklama
Cześć dziewczyny :-)
Ale mi zrobiłyście ochotę na kanapkę z pasztetem i pomidorkiem! Muszę zjeść :-)
Wczoraj byłam u ginekologa i znowu chciał mi wcisnąć L4 ale boję się tych kontroli z zusu i czytałam, że podobno kobiety prowadzące działalność są bardzo skrupulatnie kontrolowane.
Kazał mi też zrobić między 14 a 18 września USG ale według niego to nie to genetyczne. Więc nie wiem już na jakie się umówić. Dzwoniłam do dwóch przychodni i.wszędzie mi mówią, że to genetyczne w tym czasie przez co droższe a według mojego ginekologa genetyczne mam zrobić między 16 a 17 tygodniu.
Odnośnie samopoczucia to powiem Wam, że oprócz zachcianek od wczoraj nic innego już mi nie dolega :-)

ja też dziś na śniadanie kanpka z pasztetem borowikowym i pomidorkiem:) nie dokończa dozwolone ale jakie pyszne:)

odebrałam betę i kamień z serca.. 5895mIL/mL więc chyba ok jutro powtórzę

LUNKA dziwne że na genetyczne tak późno każe ci iść przecież robi się je między 12-16tc...

MARZENKA a ja mam odwrotnie u mnie jest płacz że już po niego przyszłam do przedszkola.. że on chce zostać.... a ja nie widzę sensu zeby on był tak długo w przedszkolu jak ja w domu siedze... nauczycielki pewnie myślą ze jakaś wyrodna matka ze on nie chce iść do domu... a jemu po prostu w domu się nudzi...

Kochane genetyczne I trymestru robi się od 11t0d-13t6d. Potem jest połówkowe miedzy 18-22 Tc.
Lunka także Twój gin jakieś dziwne ma te terminy...

Bafinka ja robilam tydzien temu w srode I mialam 6500 bete , w poniedzialek na wizycie nie wiele bylo Jeszcze widac pecherzyk z cialkiem zoltym I cos malego nawet nie dalo sie zmierzyc. Wszystko przed nami , nie martw sie!

no ja tez jadlam z pasztetem wlasnie borowikowym, tesciowa mi na rynku kupila ;)

mąż wrócil po 6 rano, wgl jakie cyrki ,wylaczylam wczoraj forum , zasnelam po 22 , o 23.40 dzwoni moj m i mowi wstawaj szybko ojciec mial wypadek musisz mi na druga karte euro przelac, i sie rozlaczyl, dodzwonic sie nie dało do niego ja spękana brzuch mnie zaczal bolec, zasnelam przyjkechal rano i co sie okazalo ze tesc jak juz byl tam w niemczech pod samym blokiem gdzie miał m mieszkac na czas pracy to jakas babe stuknal i rozwalone ma z przodu swiatło tylko , no jak sie wkur**** na niego , mógł powiedziec ze tylko stluczka i pieniadze na mandat potrzebowal a nie ze wypadek a ja juz sto mysli na minute a pozniej nie zadzwonil ani nie odpisal, boze jak mi pokazal zdjecia z tego mieszkania i tych ludzi to poprostu kosszmar, melina melina i melina , ludzie codziennie nachlani i nacpani ,szkoda gadac ,

Mi to wgl przykro jak czytam ze wasze dzieciaczki do przedszkola ;( moja lusia tak bardzo chciala isc do przedszkola (ur.czerwiec 2012) i ssie nie dostala bo ja nie pracuje ehh niby ta dyrektorka mowila ze luska jest na 2 rezerwowym miejscu wiec jak sie 2 dzieci wykruszy to ona moze isc ale narazie cisza chyba jkutro podjade zobaczyc co tam sie dzieje .

Lunka- zaufaj intuicji i swojej wiedzy. USG genetycznie musi być zrobione do 13tc (od 11.tc). 16-17 tc to już za późno.

Pierwsze usg genetyczne najcześciej jest bezstresowe..ja najbardziej boje sie połówkowego...ohhh normalnie stres jak tylko pomyśle o tym...najważniejsze pomiary i ewentualne nieprawidłowości wtedy sa wykrywane...

A ja dziś zajadam sie malutkimi sledzikami w occie ...z cebulka... Jej sa tak pyszne ze sie nie moge ich przestać jeść:)chyba zjem cały słoik ..z chlebkiem razowym...:)od lat nie jadałem śledzi ..pycha :)teraz ze słodyczy to śledzie sa moim przysmakiem :)

reklama
Wróciłam z pracy ..zjadłam słoik śledzi...dzieci w szkole...ale luz :)ale tęskno mi za nimi....biorę sie za obiad i porządki,,,,u mnie schabowy, mizeria, młode ziemniaczki z koperkiem i sos z prawdziwych grzybków :)..mama ma ochotę na taki obiad wiec wszyscy teraz jedzą to co ja :)))

Do góry