reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ewe - moj dawid identyko sie zachowuje jak twoja corcia...tez sie wygina. Cofa mu sie jedzenie do buzi nawet po dlugim czasie i czesto kicha kaszle i ogolnie ma odruch wymiotny ale czesto nie wymiotuje tylko tak jakby chcial

Ja dzis wybylam z domu na spotkanie z kolezankami na 2h. O dziwo mezus nie wydzwanial co chwila. Tylko ze od mojego powrotu dawid wali co chwila kupy. Ciagle puszcza baki i ciagle jakis kleks jest. Boje sie ze sie odparzy i ciagle zmieniam pieluchy przez co maly sie irutuje i awantura gotowa. Pytam co mu dali - mleko i wode bo sie dopominal. I 3krople bobotic bo kazalam. Maly dzis od rana ze 200ml przez dzien tej wody wypil. Moze od tego miec cos na ksztalt rozwolnienia? <br />Jezu jeszcze niedawno kup nie robil, teraz wali na potege...i wez tu zrozum i ogarnij[emoji45] jak nic za stara jestem na takie atrakcje. Stresa mam zeby wszystko z nim bylo ok. Teraz zasnal ale wciaz puszcza w pieluche. Nie spraqdzam bo nie moge go co chwila tarmosic. Maz wyniosl sie do pokoju drugiego "bo chce sie wyspac choc 1noc" kurde a kiedy ja sie wyspie? Hmm wymysle mu jakas kare no co to ma byc za dezercja[emoji34]

reklama
Kitki przewijanie a szczegolnie po jedzeniu jeszcze poteguje te objawy :( ja jak tylko siku albo kleks czekam co najmniej godzine. Smaruje grubo kremem i nue ma idparzen. Jak kupa to od razu na przewijak i mimo ze podniesiony to i tak jej sie wraca.
U nas noc tez ciexka. Po mleczku o 24 wrocilo sie jej i meczylo. A o 3 megaaa kupa i dziecko znowu umeczone. Nie mowiac o nas. Ehhh trzeba przetrwac.

Ewe zdrówka dla córci :-*
Moja też ulewa niestety :-( ma już od dawna w łóżeczku skos i w wózku żeby główka była wyżej, odbijam po i pomiędzy karmieniami, w dzień karmie też tak żeby główkę miała wysoko, jest lepiej niż było ale i tak ulewa. Przybiera ładnie więc nie martwię się o to aż tak.

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Kitki to na pewno od wody. Zobacz, ze jak maluchy ząbkują to produkują dużo śliny. Łykają jej dużo i mają rozwolnienie. Mój Antek tez pije max 30 ml wody. Cały czas wyje jakby był glodny ale ma teraz okres skoku rozwojowego więc to na pewno od tego bo je i przybiera normalnie.

Mamusie czy jesli jestem chora to jest szansa ze nie zaraze Coreczki? Zdaje sie ze mam angine, rozklada mnie z godziny na godzine a odizolowac sie nie da, jestesmy same. Jest szansa ze kp uchroni? Miala ktras z Was taka sytuacje? :(

reklama
Ania, jest szansa że się nie zarazi, ale mysle ze najlepiej będzie jak założysz maseczkę. Chociaż z drugiej strony - na anginę nie chorują niemowlęta. Pamiętaj, ze karmi się określonego poziomu gorączki. Chyba nie można powyżej 38 stopni. Dużo zdrowia życzę i szybkiego powrotu do zdrowia. Aha. Na pewno nie powinnaś rezygnować z kp przy chorobie, bo organizm tworzy przeciwciała, które przekazuje dziecku.

Do góry