reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kurczę muszę poczytać o tym napięciu bo trochę mnie nastraszylyscie.
Moja Marcyśka już dosyć wysoko podnosi głowę i ją przytrzymuje. I już tak się buja na boki jak leży na brzuchu ze lada moment zacznie mu się obracać.

Tu zdjęcie jak podnosi głowę. Nie za wysoko jak na skończone 5 tyg?
087d8ba8482b407507e2d41ff40a5af5.jpg

reklama
Kitki krótko, kilka razy bylismy u rehabilitantki i ze dwa miesiące w domu ćwiczyliśmy. My mamy do zrobienia usg glowki i okolicy krzyżowej.

Alunia a dlugo tak utrzymuje glowie?

Dziewczyny a w szpitalu robili Waszym dzieciom usg glowki? Bo w tym szpitalu co rodzilam to na 2 czy 3 dobe brali dzieciaczki i robili im usg glowki przez ciemiaczko. I wtedy dr mowil ze u dawidka wszystko ok[emoji2] corka nie miala w szpitalu robionego.wiec nie wiem czy to jskis teraz standard czy co.

U corki jak robilismy usg glowki to miala ze 2 mce. Wyszly jej poszerzone komory czy jakies kanaly w mozgu i mielismy obserwowac czy sie bedzie poglebiac czy nie bo tak na granicy chyba byly. Po 3 mcach robilismy kontrolne usg i juz bylo ok. Nie powiekszylo sie nic. Pamietam ze wtedy z nia stresa mielismy. Teraz juz wiem co i jak.

Jutro mam tego pediatre. Pewnie zacznie sie od tego czemu nie dalam go zaszczepic w szpitalu bo polozna zabrala pusta karte szczepien i mowila ze pediatra pytala czemu pusta czy byly przeciwskazania do szczepien a na karcie wypisowej ze szpitala dawida jak byk pisze ze matka nie wyrazila zgody na szczepienie dziecka. Mam przygotowana spiewke o corcevi napieciu i odroczonych szczepieniach i ze dopoki sie nie upewnie ze z malym ok ze zdrowy i bez problemow neurologicznych to nie zaszczepie i koniec

Martita no ze 20-30 sekund. I tak ze 3 razy z rzędu podnosi i trzyma. Później się męczy i denerwuje i zaczyna kolysac na boki.
Wyczytałam też ze objawem mogą być czesto zaciśnięte piastki - u mojej to prawie na okrągło. No i sztywne raczki czy nóżki przy ubieraniu... Boję się tego, a raczej by tego nie przegapić, bo mała urodziła się z niedotlenieniem przecież.

Kitki tak, to chyba jest teraz standard bo u mnie w szpitalu wszystkim dzieciaczkom robili.
U nas wyszla na tym usg wzmożona echogenicznosc i w 3 mc musimy zrobić powtórkę.

Alunia a kiedy macie wizytę u neurologa?

Kitki my robimy usg ze względu na drgawki u Julii, w standardzie to chyba u nas nie robią. Julia miała kilka razy robione, w ogóle jej bardzo późno zarośli ciemie, pamiętam ze kontrolnie mielismy tez skierowanie do neurochirurga z tego powodu.

Kitki u nas też robili usg główki, brzuszka i jąder u chłopca. Z Majką (w tym samym szpitalu) tego nie robili. Pewnie jakieś nowe zalecenia. Alunia, jezeli masz wątpliwości może rozważ wizytę u neurologa prywatnie. Kosz okolo 100 zł a masz pewność, że wszystko w porządku lub wiesz co masz robić. Mój pediatra przegapił u Majki zespół ATOS a neurolog wyłapał od razu.

Taki mam zamiar[emoji2]

Dawid dzis przechodzi samego siebie chyba mu sie pomylil dzien z noca[emoji19] w dzien pieknie spal i jadl co 3.5godz a od 22 karmilam go juz 3 razy i ciagle steka i wyje[emoji45] dalam mu bobotic o 19 22 i 24 i co chwila sadzi baki brzuch go denerwuje. Wscieka sie stwka a kupy nie ma i spania tez nie[emoji30]

Do tego maz sie wyniosl do drugiego pokoju no go zab boli i nie wytrzyma do rana[emoji33] [emoji12] walczy salej o przezycie biedaczek[emoji6] i jeszcze przed chwila corka wstala bo ja pewnie dawid obudzil i oznajmila ze chce pic i jesc[emoji30] [emoji30] ....
Poprosze juz o poranek[emoji5] [emoji5] [emoji5] [emoji5] [emoji5]

reklama
Wizyta u neurologa za 2 mc. Pójdę najpierw do pediatry zobaczymy co mi powie, a jak nie to sprawdzę prywatnie co i jak z tym tak jak radzicie.

Kitki współczuję nocki :-/
Moja tylko kolo 4 zaczęła stękać, więc już do rana spała u mnie na brzuchu.

Do góry