reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Nam tez pediatra zapisala Gastrotuss baby. Ale na eazie daje raz dzienie i sama walcze dlugim pionizowamiem kladzeniem na boczku itd. ja przy tym ulewaniu jedynie martwie sie o ewentualne infekcje typu zapalenie pluc bo u bas to idzie az do gardla i nosa i zalega. Na szczescie coraz rzadziej.
Do tego doszla nowa atrakcja - kryzys laktacyjny 6 tygoda. Noc nie orzespana. Domi non stop na cycu

reklama
hejo :) U mnie kryzs dzieciowy .... Czy Wasze 3latki tez tak krzycza ogolnie halasuja ? Kryzsy laktacyjny 6 tyg tez mnie dopadl ... Wiszę na cycu non stop .... Co do ulewania to Madzia tez ma ta przypadlosc ... Wlasnie wygonilam meza z przedszkolakiem i Madzikiem na spacer a ja delektuje sie cisza .

Tymek też główkę podnosi, ale to akurat nic dobrego w jego wieku :( wzmożone napięcie mięśniowe. U mnie kryzys laktacyjny wystąpił w 3 tyg. ale trwał tylko dwa dni, uff

Tymek też główkę podnosi, ale to akurat nic dobrego w jego wieku :( wzmożone napięcie mięśniowe. U mnie kryzys laktacyjny wystąpił w 3 tyg. ale trwał tylko dwa dni, uff
No nasz miał akurat obniżone napięcie mięśniowe zaraz po urodzeniu. Dlatego mieliśmy wizytę w poradni rehabilitacyjnej wieku rozwojowego tydzień temu. Po badaniu lekarka stwierdziła, że wszystko ok. Napięcie, odruchy itp. Tylko mały woli trochę bardziej prawą stronę i mamy kłaść zabawki na lewą stronę żeby to wyrównać. Na szczęście jest to na tyle niewielka skłonność, że został wypisany z poradni i nie wymaga kontroli. A Wy rehabilitujecie jakoś Tymka?

No nasz miał akurat obniżone napięcie mięśniowe zaraz po urodzeniu. Dlatego mieliśmy wizytę w poradni rehabilitacyjnej wieku rozwojowego tydzień temu. Po badaniu lekarka stwierdziła, że wszystko ok. Napięcie, odruchy itp. Tylko mały woli trochę bardziej prawą stronę i mamy kłaść zabawki na lewą stronę żeby to wyrównać. Na szczęście jest to na tyle niewielka skłonność, że został wypisany z poradni i nie wymaga kontroli. A Wy rehabilitujecie jakoś Tymka?
Takie aktywowanie drugiej strony poprzez zabawki albo np lampkę nocną powinno szybko załatwić sprawę :)
My dopiero w pt. dostaliśmy skierowanie do neurologa, wcześniej było OK, ale mam wrażenie, że źle go nosimy przez to, że nie lubi pozycji fasolki :/

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_m5100714.jpg Nasza Julia zbyt szybko obracala sie z brzucha na bok, ukladala sie na jesna strone i nie ciagnela gloqy przy podciaganiu za rece do siedzenia. Jakis czas ja rehabilitowalismy z czego pamietam sposob noszenia jak na gorze. Do tego przy przewijaniu nie powinno sie podnosic pupy dziecka do gory zeby podlozyc pieluche.

Załączniki

• C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_m5100714.jpg
    C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_m5100714.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 73
Martita - moja corka miala podobnie jak Twoja Julia. Mielismy idroczone szczepienia z tego powodu. Teraz synek podobnie jak u Drobi. Wysoko dzwiga glowe ale go przewala na prawa strone i wygina mi sie w luk. Jak lezy to taki luk robi na prawo. To chyba tez nie za dobrze co? Jejku nie znam sie[emoji53] jutro mam pediatre to zapytam

A mojego meza zab boli...walczy biedak o przetrwanie[emoji30] [emoji6] [emoji6] [emoji6] takze mam 3 dzieci w domu[emoji45]

reklama
Tak myslalam[emoji45] ja bralam tyle lekow w ciazy ze nawet sie nie dziwie. Oby tylko to napiecie bylo. Mozna to rehabilitowac. Z corka 2-3razy na rehabilitacji bylismy pani pokazala cw i po 2 mcach bylo po problemie. A corka wcale glowy nie dzwigala. Miala non stop zacisniete piastki. Byla takim lezacym plackiem - jak to dr nazwala. Mielismy neurologa usg glowki 2 razy i wlasnie ta rehabilitacje.
Martita - a Wy dlugo Julie rehabilitowaliscie?

Do góry