reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Trixi gratuluję córeczki, odpoczywajcie po cc:tak:
Kitki Tobie również gratuluję, w końcu doczekała ś się porodu...
1. Do dzisiejszego dnia musze bardzo powoli przekręcać się na bok, bo inaczej blizna szczypie i boli. A w szpitalu spałam tylko na plecach bo bolało bardziej...
2. Po cewniku też miałam bóle i jeszcze troszkę odczuwam ból jak siusiam
3. A z wyróżnieniem też miałam problem, ale jakoś po 2 dniach się udało. I obyło się bez pomocy

Trix gratulacje. Dorodne coreczka;)

Kitki miałam te dolegliwości które opisujesz. Spałam na plecach z dodatkową poduszka chyba że 3 miesiące. Po cewniku może nie miałam parcia na sikanie ale też bolalo i szczypalo. A na wyproznianie brałam espumisan bo myślałam że skrętu kiszek dostane. Moze spytaj pielęgniarki i dostaniesz coś co ci ułatwi załatwianie się.
A jak synuś? Masz już mleczko?

Synus o dziwo ladnie kapie cycka. Moze tak ciumkac z pol godz co jest dla mnie bolesne. Az w koncu sie meczy i zasypia. Ale nie wiem co tam ciumka bo nic z piersi nie leci no sprawdzalam. O 4 go dokarmilam 10ml pozniej cycka dostal i spi od 6. Wykapalam sie. I zmywalam te plame po znieczuleniu z plecow. Wyszlam i zaczela mnie szyja bolec z prawej strony. Pozniej doszedl bol prawej reki i prawego zebra. Czekam na obchod. Antus Ciebie pamietam dopadly jakies bole po cc. Podobnie mialas? Kurde jestem zdechlak. Pecherz szczypie. I ten bol co mnie teraz zlapal. Do tego 2dni temu truli ze mam wysokie tsh a dzis mi zmniejszyli eutyrox. Tez Wam zmniejszali??? Jezu jestem jak dziecko we mgle

Trix gratulacje! :)

Antuś u nas w 10 dobie bilirubina była 12,5, potem a dobę odstawiłam od piersi i w 14 dobie spała do 10,1. Teraz zrobiłam kontrolnie po dwóch tygodniach i spadło z tych 10 na 7,7. Prób wątrobowych nam nie zleciła, podpytam dziś lekarkę.

Klaudyna z tymi deskami też trzeba uważać i przymierzyć do wózka bo ja w sklepie próbowałam przymierzyć tą deskę którą kiedyś Antuś wstawiła chyba na wątku zakupowym i ona nie pasowała do mojego stelaża a jest to dość popularny model. Dlatego najpierw najlepiej przymierzyć w sklepie i ewentualnie wtedy zamówić w necie. Co do smoczka to rzeczywiście może być ciężko odstawić, ale potem Ula szybko o nim zapomni :)

Trix gratuluje!

Kitki pieknie podsumowalas swoja wypowiedz :)

Nie wiem czy u mnie stosuja jakies pradawne metody czy co ale na szkole rodzenia nam mowili ze po cc 24h lezy sie plackiem bez podnoszenia glowy :eek: i jesli nie ma zadnych komplikacji to wypis najwczesniej po 7 dniach.

reklama
Kitki mnie pęcherz bolał długo przy sikaniu i tak porządnie. Źle to wspominam. Mi na drugi dzień po pionizacji walneli lewatywe nie pytając o nic więc wesoło. Później bez parcia się nie obyło bo dostałam koński dawkę żelaza na anemię. Rana bolała mnie przy zmianie pozycji ale przy leżeniu juz nie. W ogóle krótko środki przeciwbólowe dostawałam. Zaraz po cięciu była morfina a potem paracetamol w tabletkach na drugi dzień i później juz nic. Tylko pytali czy chce ale ja już nie potrzebowałam.

Do góry