reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Schauma ja sama nie wiem gdzie rodzić, fajnie że ty z polnej byłaś zadowolona, ja z lutyckiej nie za bardzo trafiłam na głupią zmianę chyba, ale małą jak urodziła się wcześniej i było kilka komplikacji to dobrze się zajęli
Milka kochany twój mąż jest :-D kochana ja też przed badaniami krwi, na prenatalne chyba się zapiszę, ale cały czas nie wiem czy iść czy nie
Frambuesa mnie czasami tak zaboli i od razu lecę do łazienki sprawdzić czy znowu nie plamię, u mnie na razie od kilku dni spokój, ja dwa razy miałam żywą krew a tak to ciemne brązowe upławy, i te są częściej, na pewno kiedyś to wszystko się skończy u mnie tak na zmianę są i nie ma ich, jej dziwnie u was w tym szpitalu, no ale teraz po prostu musisz się uspokoić :-* dużo leż i odpoczywaj :-*
Milady trzymaj się kochana :-* oby szybko przeszło, ja niestety w poprzedniej ciąży miałam tak codziennie :-(
Tusia to kciuki za wizytę :-*

ja ruchy w pierwszej ciąży poczułam w 16 tygodniu, wiem, że co ciąża to wcześniej można je wyczuć, też mi się raz zdawało, że to mogą być ruchy ale myślę, że to za wcześnie nasze bąble mają po około 2 cm i raczej tego jeszcze się nie czuję tak myślę, ja jestem już po pobraniu krwi, jutro do endo ide więc potrzebowałam po południu będą wyniki, zjadłyśmy śniadanko późne i zaraz mała na drzemkę pójdzie a ja pewnie z nią :-) tak pisałyśmy o tych pyzach, że dzisiaj będę mieć na obiadek poznańskie pyzy z sosem pieczeniowym i kotletem schabowym :-D
kochane wszystkie idziecie na prenatalne ?

reklama
Ja czułam pierwsze ruchy w ciąży jakos kolo 15 tygodnia kolejna ciąża podobno szybciej ale nie wiedziałam ze takiego małego ludka 10 Tc można juz poczuć.

Klaudyna daj znac jak Twoje tsh, ja mam juz podwyzszona dawkę i pewnie na takiej sie nie skończy.
A to na prenatalne można nie iść? Wydawalo mi się ze usg 11-13 Tc jest obowiązkowe.

Milka a kiedy masz pierwsze usg??

Hej kochne, od piątku do Was nie zaglądałam i tyle czytania ;-)
W niedzielę miałam imprezę urodzinową córci i było trochę przygotowań. Ale gotowaniem zajęła się moja mama i teściówka bo ja teraz tylko mogę gotować to, na co tylko mam ochotę. Inne dania mnie odrzucają...
Powielam pytanie, czy wszystkie robicie badanie prenatalne??
W pierwszej ciąży miałam, ale wtedy mieszkałam w UK a tam robią wszystkim ciężarnym...
A Wy sobie robicie prywatnie, czy na NFZ??

A co do ruchów dziecka w pierwszej ciąży to ja poczułam w 14tc. takie pękające bąbelki, takie muskanie.
Fajnie, że w drugiej ciąży czuje sie wcześniej :-)

U mnie nie przespna noc...bol brzucha tak do 12 w nocy mialam...terz juz preszedl, po tym jak wczoraj czerwona krew ze sluzem mi poleciala to balam sie dzis rano do lazienki isc...no i na wszelki wypadek podpaske na noc zalozylam...no i dzis sporo sluzu ale takiego ciemno brazowego jak czekolada i brzuch nie boli...oczywiscie do szpitala sie nie kwalifikuje w tej sytucji....

chcialam sie was zapytac bo kolezanka ma progesteron, ktory przywiozl z Polski bo tez planowali cize... czy powinnam go wzisc? W jakich ilosciach?Czy mi nie zaszkodzi? Czy moze pomoc?

Bardzo prosze o rade

Cześć dziewczyny podczytuje was po cichutu od jakiegoś czasu i mam pytanko... Jestem po in vitro (27.07 transfer, 5 dniowego zarodka). Czyli dzisiaj zaczynam 6 tydz po transferze, lekarz liczy + do tej daty ok 2 tyg wiec wychodzi 7t5d. I martwie się strasznie bo nie mam żadnych objawów. Piersi praktycznie nie bolą, żadnych mdłości, czasami troszkę zaboli brzuch jak na @ ale dosłownie kilka sekud... Jutro jade na usg i mamy słuchać serduszka ale martwi mnie ze czuje sie zupełnie normalnie. Czy ktoras z Was tez tak ma ?

Frambuesa3 ja bym na Twoim miejscu nie brala nic bez konsultacji z lekarzem. Nie masz możliwości żeby zadzwonić do jakiegoś doktora ?

reklama
Frambuesa- ja bym zadzwonila do lekarza spytać, najlepiej polskiego ;) ale pewnie bym wzięła. Progesteron nie zaszkodzi . Biorę go od początku,wg mojej lekarki trochę "na wszelki wypadek" bo kiedyś miałam niższy progesteron, plamienia między miesiączkami i choć to przeszło to mi dała. (co prawda zmieniam teraz ginekologa na mojego "starego" i on nie rozumie skąd ten duphaston,jednak kazał brać do 12 tygodnia skoro juz biorę).
Problem w tym,że tego progesteronu musisz mieć na zapas, do chociażby tego 12 tygodnia a potem odstawiać powoli. Najlepiej jednak to skonsultować z lekarzem. Ja biorę 2 tabletki po 10mg.

Do góry