reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Fenika - kciuki za badanie malutkiej

Madzia - to moze Ty bierz ten 14[emoji6]

Z nudow sciagnelam sobie igrzyska smierci kosoglos I i II. Jakos wczesniejsze czesci mnie nie porwaly ale z nudow obejrze bo co tu robic.
Wisialam od rana godz na tel z infolinia z pracy takze kawy juz nie potrzebuje, no ale najwazniejsze ze w koncu wszystko zalatwilam

Beatko twój Damianek jest przecudny, chyba mały rozrabiaka z niego będzie bo taką zaczepną minkę robi :) Rzeczywiście przekichane masz z tym mężem skoro tak późno wraca, mojego nie ma od 6 do 18-19 ale jakby mi codziennie o 22 wracał to bym go pogoniła. A mąż ma chociaż wolne weekendy? Nie dziwię Ci się że smutno Ci samej w domu. Nie może Cię ktoś odwiedzać? Mama, koleżanka, siostra? U mnie wczoraj była mama, a jutro przychodzi kuzynka i jakoś te dni szybciej lecą.

Antus super że bilirubina spada. My też chcemy jeszcze skontrolować ale poczekam aż mały skończy miesiąc, bo była położna i mówi że nóżki ma już zupełnie blade więc żółtaczka schodzi. Za jakiś czas jeszcze raz skontrolujemy poziom ale myślę że jest ok.

Kasiu gratulacje! Kurcze pomylili się o 1 kg!!!:errr: U mnie była pomyłka tylko o 20 g :)

Kasiunia masz rację nie ma jak w domu :)

U nas nocka nie najgorsza, dopiero o 5 rano mały zaczął stękać, ogólnie nad ranem chyba gorzej trawi. Sab simplex podaje sporadycznie w sumie to nie wiem czy działa, ale włączyłam na stałe probiotyk Igorowi się trochę pupka odparzyła ma czerwoną, ale smaruje tym Beptahntenem extra od pierwszych dni życia i jest poprawa.

Miłego dnia :)

U nas ciężko, Julia zdazyla juz przywlec katar z przedszkola a Kaja cala noc prezyla sie i stekala bo nie mogla kupy zrobic :/ zaczelam jej podawać Espumisan, zobaczymy czy cos pomoże... Dzis sama jestem, Julie w domu zatrzymalam wiec biegam od pokoju do pokoju zeby zadna nie byla stratna :/

schauma a jaki probiotyk podajesz?

marciosz powodzenia na wizycie.

Renia z umiarem mysle, ze można.

Drobi, absolutnie popieram twój pomysł żeby drzemać w dzień kiedy maluch śpi, bo sama tak robię. Jak tylko uda mi się położyć dwójkę jednocześnie (co jest nie lada wyczynem) to sama idę odpocząć. Tak jak piszesz posprzątać czy zakupy zrobić zawsze zdążę :) Wczoraj wpadł do nas na chwilę brat mojego męża i w rozmowie mówię, że tylko jak położymy dzieci to o godzinie 21 ja już w łóżku jestem i śpię, a on zdziwiony, że jak mogę być zmęczona o 21 przecież nie chodzę do pracy tylko w domu siedzę. No myślałam, że mu nakopię, ale takie jest właśnie myślenie bezdzietnych kawalerów :errr:

Martita ja podaję Bio Gaia, bo u Laury się sprawdziły.

Renia co do solarium to nie mam pojęcia, ale skoro można się opalać na plaży karmiąc to na solarium chyba też :)

Kitki jak czytam o twojej córce to często zastanawiam się nad tym co mnie jeszcze czeka :-D

Kasia gratulacje! Rany bo juz głowę trace.
Beatka Damianek jest śliczny chłopak.
Z solarium tak właśnie na necie piszą ze mozna wiec chyba sie przejdę ze 2-3 razy tylko żeby karnacji nabrać :D
Ja nie podaje na razie probiotyku ale sama biorę dicoflor. I sama jestem w tej chwili po drzemce :) U nas noc ok spaliśmy od 22 do 5 z jedna szybka przerwa na karmienie o 2. Za to o 5 juz zaczęłam dzień on usnał po 7 a ja poszłam Damiana odprowadzic.

Dzięki Dziewczyny. Ja też Kitki budziłam się co pół godziny, na skurczyk,ale tak to sobie przysypiałam i tak się już przyzwyczaiłam że się aż dziwnie czuje jak mnie nie weźmie raz na jakiś czas haha :) Z tym masażem to bardzo bym chciała, ale nie wiem czy mi zrobi, jestem tak zdesperowana, że jak nie zaproponuje to sama go poproszę i zapewne wyjde na jakąś nawiedzoną, ale co mi tam...jak nie to będę musiała iść do szpitala więc raz się żyje. Tylko wiem, że lekarze nie lubią jak im się mówi co mają robić więc obawiam się reakcji... a do tego masażu to muszą być jakieś warunki chociaż ? tzn szyjka skrócona i te inne sprawy ?

reklama
Kasiunia, już po wypisie? Pewnie, ze w domu najlepiej :)

Beata, już 4 tygodnie??? Aż mi się wierzyć nie chce! Ale czas pędzi :)
codziennie mąż po tyle godzin pracuje? Może mógłby choć dwa razy w tygodniu kończyć wcześniej, żeby trochę czasu spędzić z Tobą? A jak Ty się czujesz po porodzie? Może niedługo dasz radę zapisać się na jakieś ćwiczenia dla mam z maluchami? Zawsze to miła odmiana, towarzystwo a do tego trochę ruchu i zaraz energia zacznie inaczej krążyć :)

Kasia P-P, gratulacje :) ale numer z wagą Ci zrobili ;) Uściski dla Ciebie i Maksa.

Marciosz, ciekawe co dzisiejsze badanie wykaże. Koniecznie daj znać :)

Ja też niespecjalnie się orientuję w skurczach itp. Mogłabym zaryzykować, ze żadnego nie miałam :) ale zdarzają mi się bóle jak na @, brzuch też się napina, tyle że do tej pory byłam przekonana, że to Mały się rozpycha... No i najwięcej się dzieje w nocy więc ciężko mi obserwować, bo raczej się wściekam, że spać nie mogę ;)

Do góry