reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Moje dziecko wrocilo z dworu wlasnie. Jutro juz miala isc do szkoly wiec ja puscilam na dwor troche. Wrocila z bolaca kostka. Podobno na rolkach sobie wygiela[emoji53] nie wiem jeszcze czy udaje zeby nie isc do szkoly czy ma spuchnieta. Na razie siedzi w wannie.

A poza tym dzis brzuch stawia mi sie non stop. Nie boli mocno ale jest twardy. To chyba dalej orzepowiadacze co?

Moja też jest coraz częściej aktywna, najczęściej pod wieczór ;-)
Ewe super ze w domu i że się układa wszystko :-)
Faktycznie cisza dziś :p
Kitki jak porodowe to muszą być z bólem jak na okres lub z pleców
Dziś super podoba było to i sił więcej, nocka u nas lepsza chyba po tym sab simplex :-) dużo też masuje brzuszek i kładę na brzuszku. Jak u was nocki minęły i dnie :-)?
Brzuchatki jak sie czujecie :-)?

Dzieki, tak myslalam ze to zwykle przepowiadajace[emoji4] plecy mnie nie bola a brzuch boli tylko od tego napinania jakby mial mi peknac ale nie jest to bol jak na @ na pewno.

Kitki, a nie przemęczasz się trochę? Pytam, bo mi brzuch twardniał zawsze jak za dużo pochodziłam, albo za dużo postałam. Zwłaszcza pod sam koniec.
Ewe super, że już w domku!
Dziewczynki badałam dzisiaj znowu bilirubinkę u Antosia - w czwartek było 14,4, w piątek 12,9, a dzisiaj 11,3 tak więc powoli, ale spada! :) Nie grożą nam już naświetlania - jupi! Ogólnie mój maluszek budzi się co 2 godziny zarówno w dzień, jak i w nocy. Całe szczęście (pfu pfu) w nocy nie ma okresów czuwania i prawie od razu zasypia, a jak nie może zasnąć to 5 minutek pobujam koszyczkiem i śpi jak kamień :) Majeczka coraz lepiej radzi sobie z zazdrością o brata, ale wczoraj porozmawiałam z nią szczerze - ciężko było, bo 2,5 letnie dziecko nie jest dobrym kompanem do poważnej rozmowy - i doszłyśmy do tego, że Maja chciałaby żebyśmy ją więcej przytulali. Ogólnie staje na wysokości zadania (Maja) i jak Antoś płacze, to ona od razu biega do mnie i krzyczy "Antoś płacze - chce mleko", albo daje mu smoczek i buja w koszyczku. Mój mały pomocnik :) Synuś rośnie jak na drożdżach, przybrał już pół kilo i powolutku niektóre ciuszki robią się ciasne, Ogólnie zrobił się z niego pulpecik i ma już drugą bródkę :D
jutro wrzucę jakieś zdjęcie, bo jak tylko próbuję coś wrzucić to pokazuje, że za duży plik :/

Dzoana aż mi łezka w oku się zakreciła, cudowny mąż:tak:
Ania ale rosną Ci chłopcy :biggrin2:
Beata przykro, że Ciebie coś takiego musiało spotkać:hmm:
Nam pediatra pepuszek kazał oczyszczać tylko suchym patyczkiem do uszu. A jak się pojawi jakaś wydzielina to przemywac gazikiem.
Dominika super, że już po wszystkim. Gratulacje:-D
Marciosz ale duży chłopiec
Drobi super postanowienie, trzeba teraz poświęcić się dla dzidziusia
Kitki Ty to się masz z tą corcią, zawsze jakieś przeboje. Oby nie było to nic poważnego.
My juz jutro do domku, niech ta noc szybko zleci.... bo wiecie jak to noce w szpitalu...
Jestem zauroczona młodszą córeczką, a tęsknię już za starszą, choć codzień nas odwiedza. To nie ma to jak w domku...

Antus super masz córeczkę i super że spada bilirubina u Anatosia.

Kitki jeszcze trochę i będziesz miała Dawidka przy sobie.

Kasiunia czyli już do domku, całą rodzinką.

A mój mąż cały dzień od rana w pracy, jeszcze nawet nie wyszedł z pracy, i tak codziennie :(

Damianek pozdrawia e-ciocie ;)

Załączniki

• tmp_9711-DSC_0047-1374443442.JPG
    tmp_9711-DSC_0047-1374443442.JPG
    674,1 KB · Wyświetleń: 144
reklama
Antos super ze bilirubina spada ;)) bardzo rezolutna masz ta majke moj wojtek jeszcze tak nie wytlumaczy on to narazie jak cos chce to poprostu to robi hehe :)

Kitki to pewnie przepowiadacze :) ale by bylo smiesznie jak przed terminem cc by cie zlapalo :)

Klaudyna super ze nocki lepsze :) teraz z gorki ;)

Beatka nie przejmuj sie musisz zorganizowac sobie jakos fajnie czas zebys sie nie nudzila ja tez jestem sama z trojka cale dnie ale staram sie jakos umilic sobie dzien i staram sie wszystko pporobic do popoludnia bo pozniej mam dwa swoje ulubione seriale :)

Kasiunia super ze jutro do domku ;)

Do góry