reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Martita nawet nie wiedziałam, że są takie krople
Popristu zamiast mleka krowiego zaczęłam używać koziego, to samo z serem, musiałam uważać na pieczywo, mięso. Szynkę piekłam sama itp.
I to zdecydowanie pomogło.

Nikos ma teraz 2,8 l ,pije mleko bez laktozy, bo on go dużo pije ale naleśniki robimy już ze zwykłego, trochę śmietany fi zupy możemy dodać,czasem i pierogi ruskie zje.
Czasem dostaje malutkiej wysypki po tym ale przechodzi. Najważniejsze, że.brzuszek nie boli.

reklama
Milka dobrze że się odezwałaś :)
Też czekam na wieści od Dżoany :/
U nas dziś nocka ładna dał pospać 2 razy po 4godz :yes: Ale za to mam problem z Damianem. On jest pozytywnie nastawiony do brata, pomaga we wszystkim, pilnuje go ale jest też zazdrosny. Jak karmię Małego albo trzymam na rękach to zaraz chce natychmiast do mnie i wtedy cuduje, mężowi już gwiezdne wojny z płaczem zrobiłam to się poprawił bo wcześniej zamiast go zająć czymś to tylko opieprzał i wyganiał więc ja chwilami serce mam rozdarte :(
Moja mama to też widzę że sobie wynajduje zajęcia inne byle by się tylko ze starszakiem nie bawić... Także czasem to jestem bardziej zmęczona tym towarzystwem i chciałabym już totalny spokój w domu choć nie powiem bo z domowymi zajęciami mi pomaga.

1. Witajcie dziewczyny, dawno się nie udzielałam, ale koncówka jest dla mnie wykańczająca, cały czas zmęczona chodze jakby czołg po mnie przejechał. Gratulację dla nowych mamuś i maluszków:) Kasiunia to widzę że mamy tą samą datę porodu, ja jesli do 16 nie urodzę to 18 mam się zgłosić. Jejku piszecie o tych witaminach K i D a dla mnie to jakaś czarna magia, ale w zasadzie położna obiecała że wwszystko mi wytłumaczy jak urodzę.

Trix dziękuję, samopoczucie dużo lepsze :) tydzień mi zajęło uporać się z tym całym baby blues... teraz juz po prostu jestem zmęczona, ale hormony się uspokoiły na szczęście :)

renia :* cudnego masz maluszka, widzialam na fb :) zazdroszczę nocki, zebym ja tak mogla 4h przespać ech :) dobrze ze męża opitolilas, niech zajmuje jak karmisz lub przewijasz malenstwo.

Renia, ja mieszkałam tydzień u teściów i mama pomagała mi na początku ale najlepiej jest teraz jak już wróciliśmy do domu i na spokojnie sami zajmujemy się maluchami. Mąż już pracuje, więc jestem sama maluchami i dajemy radę

Milka to cudownie, że baby blues już minął
Trix w aptece można kupić laktazę i ona pomaga trawić laktozę. U mojej Majki pomogło w 100%

reklama
Martita o jej :-( oby teraz było inaczej
Trix ja zaraz zobaczę ile u mnie jest K
Milka widzisz :-D z czasem jest coraz lepiej :-D wieczorem też padam ;-)
Reniu fajna nocka u was :-) moja też była mocno zazdrosna ale minęło z czasem teraz jak karmie a ona chce do mnie to sobie siada przy mnie i ja jedna ręką tule albo się bawię co mogę albo tłumacze że zaraz z nią coś zrobię tylko nakarmie i jest ok
Dzoana daj znać :-*
My czekamy na brata m z rodzinką :-) chcemy poprosić jego żonę żeby była chrzestna malutkiej :-D

Do góry