reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Martita nawet nie wiedziałam, że są takie krople
Popristu zamiast mleka krowiego zaczęłam używać koziego, to samo z serem, musiałam uważać na pieczywo, mięso. Szynkę piekłam sama itp.
I to zdecydowanie pomogło.

Nikos ma teraz 2,8 l ,pije mleko bez laktozy, bo on go dużo pije ale naleśniki robimy już ze zwykłego, trochę śmietany fi zupy możemy dodać,czasem i pierogi ruskie zje.
Czasem dostaje malutkiej wysypki po tym ale przechodzi. Najważniejsze, że.brzuszek nie boli.

reklama
Milka dobrze że się odezwałaś :)
Też czekam na wieści od Dżoany :/
U nas dziś nocka ładna dał pospać 2 razy po 4godz :yes: Ale za to mam problem z Damianem. On jest pozytywnie nastawiony do brata, pomaga we wszystkim, pilnuje go ale jest też zazdrosny. Jak karmię Małego albo trzymam na rękach to zaraz chce natychmiast do mnie i wtedy cuduje, mężowi już gwiezdne wojny z płaczem zrobiłam to się poprawił bo wcześniej zamiast go zająć czymś to tylko opieprzał i wyganiał więc ja chwilami serce mam rozdarte :(
Moja mama to też widzę że sobie wynajduje zajęcia inne byle by się tylko ze starszakiem nie bawić... Także czasem to jestem bardziej zmęczona tym towarzystwem i chciałabym już totalny spokój w domu choć nie powiem bo z domowymi zajęciami mi pomaga.

1. Witajcie dziewczyny, dawno się nie udzielałam, ale koncówka jest dla mnie wykańczająca, cały czas zmęczona chodze jakby czołg po mnie przejechał. Gratulację dla nowych mamuś i maluszków:) Kasiunia to widzę że mamy tą samą datę porodu, ja jesli do 16 nie urodzę to 18 mam się zgłosić. Jejku piszecie o tych witaminach K i D a dla mnie to jakaś czarna magia, ale w zasadzie położna obiecała że wwszystko mi wytłumaczy jak urodzę.

Trix dziękuję, samopoczucie dużo lepsze :) tydzień mi zajęło uporać się z tym całym baby blues... teraz juz po prostu jestem zmęczona, ale hormony się uspokoiły na szczęście :)

renia :* cudnego masz maluszka, widzialam na fb :) zazdroszczę nocki, zebym ja tak mogla 4h przespać ech :) dobrze ze męża opitolilas, niech zajmuje jak karmisz lub przewijasz malenstwo.

Renia, ja mieszkałam tydzień u teściów i mama pomagała mi na początku ale najlepiej jest teraz jak już wróciliśmy do domu i na spokojnie sami zajmujemy się maluchami. Mąż już pracuje, więc jestem sama maluchami i dajemy radę

Milka to cudownie, że baby blues już minął
Trix w aptece można kupić laktazę i ona pomaga trawić laktozę. U mojej Majki pomogło w 100%

reklama
Martita o jej :-( oby teraz było inaczej
Trix ja zaraz zobaczę ile u mnie jest K
Milka widzisz :-D z czasem jest coraz lepiej :-D wieczorem też padam ;-)
Reniu fajna nocka u was :-) moja też była mocno zazdrosna ale minęło z czasem teraz jak karmie a ona chce do mnie to sobie siada przy mnie i ja jedna ręką tule albo się bawię co mogę albo tłumacze że zaraz z nią coś zrobię tylko nakarmie i jest ok
Dzoana daj znać :-*
My czekamy na brata m z rodzinką :-) chcemy poprosić jego żonę żeby była chrzestna malutkiej :-D

Do góry