reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

no Martita rozkręcaj się rozkręcaj :)

ja jutro wizytuje, zobaczymy jak z moim podwoziem ;)

Ja nie mam rozstępów i myślę, że to genetyczne, w pierwszej ciąży inwestowałam w kosmetyki, w tej zupełnie nie, po prostu regularnie smaruje się masłem shea lub olejkiem z dzikiej róży. Wprawdzie widzę, że skóra wokół pępka jest już na skraju swojej wytrzymałości :p więc może się coś przydarzyć na koniec.

Rozmawiałyście o szpitalach to powiem Wam, że ja w swojej mieścince mam luksusy :) na porodówce mało porodów ( średnio 2 na dzień, ale wiadomo może się zdarzyć że jednego dnia tłok a potem nic ), a później na położnictwie pokoje dwu lub jednoosobowe z łazienką. Tylko z tą porodówką mnie rozśmieszają bo od trzech lat stoi wanna zakupiona w celu odbierania porodów w wodzie i do tej pory nie działa :)
Jeśli chodzi o odwiedziny to ja też nie życzę sobie odwiedzania w szpitalu, dla mnie to żadna przyjemność, wręcz odwrotnie. Tamtym razem, wiem że teściowie się wprosili a ja ledwo się toczyłam po cc...teraz mają zapowiedziany: zakaz odwiedzin w szpitalu.

reklama
Uwierzcie mi, ze mnie tez juz szlag trafia... Czop odchodzi teraz juz resztki chyba bo lacznie to jakis mega dlugasny byl, boli mnie w krzyzu i dole brzucha, ale do skurczy porodowych to jeszcze daleko. Chyba Kaja naprawde czeka do jutra.

Moj maz tez nie chciala uprawiac sexu ale tak go meczylam, ze sie w koncu zgodzil.
Ktoras pytala o to czy bez zabezpieczenia, zdecydowanie tak bo sperma zawiera jakis tam hormon ktory ma zmiekczac szyjke.

ania50 oj, to z mamą spróbuj poważnie porozmawiać, ze nie będziesz mieć siły na tyle "pomocy" z jej strony, może poskutkuje? chyba ze się obrazi... co swoją drogą tez nie jest złe w jej przypadku chyba ;)
powodzenia na wizycie! trzymam kciuki!! :*

renia wow, u Ciebie tez juz konkretne oznaki!!! i tak na luzaku sobie piszesz o nich :D

klaudyna super, ze mała traci żółty kolor! :) jeszcze chwila i będzie różowiutka :)
a pytałaś może lekarza albo kogoś o te bóle? może to macica się kurczy?

ja wysprzatalam w pokoju małego, ubrałam łóżeczko i kosz Mojżesza, wyjęłam wszystkie sprzęty i ustrojstwa i na wieczór chcę je rozpracowac z M - musimy nauczyć się ich używać. przepakowalam tez torbę dla małego.
mamy które juz urodziły - co przydało wam się w szpitalu; kocyk czy otulacz czy pielucha czy rożek? nie wiem co spakować.
druga sprawa - mam ten kombinezonik zimowy, pod nim mały będzie mial body z długim, pajac, czapeczke, skarpetki. czy tak ubrany musi mieć jeszcze kocyk na sobie?

reklama
Do góry