reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

no Martita rozkręcaj się rozkręcaj :)

ja jutro wizytuje, zobaczymy jak z moim podwoziem ;)

Ja nie mam rozstępów i myślę, że to genetyczne, w pierwszej ciąży inwestowałam w kosmetyki, w tej zupełnie nie, po prostu regularnie smaruje się masłem shea lub olejkiem z dzikiej róży. Wprawdzie widzę, że skóra wokół pępka jest już na skraju swojej wytrzymałości :p więc może się coś przydarzyć na koniec.

Rozmawiałyście o szpitalach to powiem Wam, że ja w swojej mieścince mam luksusy :) na porodówce mało porodów ( średnio 2 na dzień, ale wiadomo może się zdarzyć że jednego dnia tłok a potem nic ), a później na położnictwie pokoje dwu lub jednoosobowe z łazienką. Tylko z tą porodówką mnie rozśmieszają bo od trzech lat stoi wanna zakupiona w celu odbierania porodów w wodzie i do tej pory nie działa :)
Jeśli chodzi o odwiedziny to ja też nie życzę sobie odwiedzania w szpitalu, dla mnie to żadna przyjemność, wręcz odwrotnie. Tamtym razem, wiem że teściowie się wprosili a ja ledwo się toczyłam po cc...teraz mają zapowiedziany: zakaz odwiedzin w szpitalu.

reklama
Uwierzcie mi, ze mnie tez juz szlag trafia... Czop odchodzi teraz juz resztki chyba bo lacznie to jakis mega dlugasny byl, boli mnie w krzyzu i dole brzucha, ale do skurczy porodowych to jeszcze daleko. Chyba Kaja naprawde czeka do jutra.

Moj maz tez nie chciala uprawiac sexu ale tak go meczylam, ze sie w koncu zgodzil.
Ktoras pytala o to czy bez zabezpieczenia, zdecydowanie tak bo sperma zawiera jakis tam hormon ktory ma zmiekczac szyjke.

ania50 oj, to z mamą spróbuj poważnie porozmawiać, ze nie będziesz mieć siły na tyle "pomocy" z jej strony, może poskutkuje? chyba ze się obrazi... co swoją drogą tez nie jest złe w jej przypadku chyba ;)
powodzenia na wizycie! trzymam kciuki!! :*

renia wow, u Ciebie tez juz konkretne oznaki!!! i tak na luzaku sobie piszesz o nich :D

klaudyna super, ze mała traci żółty kolor! :) jeszcze chwila i będzie różowiutka :)
a pytałaś może lekarza albo kogoś o te bóle? może to macica się kurczy?

ja wysprzatalam w pokoju małego, ubrałam łóżeczko i kosz Mojżesza, wyjęłam wszystkie sprzęty i ustrojstwa i na wieczór chcę je rozpracowac z M - musimy nauczyć się ich używać. przepakowalam tez torbę dla małego.
mamy które juz urodziły - co przydało wam się w szpitalu; kocyk czy otulacz czy pielucha czy rożek? nie wiem co spakować.
druga sprawa - mam ten kombinezonik zimowy, pod nim mały będzie mial body z długim, pajac, czapeczke, skarpetki. czy tak ubrany musi mieć jeszcze kocyk na sobie?

reklama
Do góry