reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dziewczyny poradzcie coś . Jestem w 6 tyg i byłam dziś u lekarza. Jest tylko pęcherzyk, a nie ma widać zarodka.A jak było u was? w tym tygodniu? kazała mi przyjść za 2 tyg. Naczytałam się w necie ż eczesto w 6 nie widac ale i tez było dużo takich pan które miały pusty pęcherzyk i czekało ich łyzeczkowanie.

reklama
Alex, nie martw sie. A wiesz może jaki duży ten pecherzyk był? Bete hcg kiedy robilas i ile było? A dokładnie który to tydzień i dzień. Może tak być ze babka ma stary sprzęt albo takie podejście skoro ci nie wyjaśniła...

Alex ja na pierwszym badaniu USG byłam w 6 tygodniu i 3 dniu ciąży (czyli siódmy tydzień). Maleństwo miało 5 mm długości i biło serduszko.
Lekarz powiedział mi, że jeżeli chce się już zobaczyć maleństwo, to najwcześniej należy iść na USG po pełnych sześciu tygodniach ciąży (czyli w siódmym tygodniu).
Także nie masz co się martwić, na następnym USG na pewno zobaczysz już swoje maleństwo i bijące serduszko :-)

Ja też poszłam i nie było widać nic po za pęcherzykiem. Ale później się i dzidzia pokazała. Wiec spokojnie. Lekarz co robił mi Usg to kompletnie nic nie powiedział. Następnym razem idę do innego,
Dziewczyny macie jakiś sposób na ujarzmienie 5 latki. Dzisiaj dała mi tak popalić że normalnie padam z nóg,

Byłam dziś na wizycie. Jednemu Maleństwu przestało bić serduszko...całe szczęście drugie rozwija się prawidłowo, brałam pod uwagę taką możliwość, ale mimo wszysko przywykłam do wizji bliźniaczków :-(
Następna wizyta dopiero za 4 tyg, ja nie wiem jak ja wytrzymam tyle czasu w stresie czy wszystko oki...

Alex i moja ginekolog kazala robic usg dopiero w 7 tygodniu, nie masz sie czym stresować.

Infini przykro mi :-( ale widocznie tak miało być, tamten dzidziuś byl zbyt slaby.

reklama
Niesmialo dolaczam do forum. Jestem w 6 tyg 2 dniu swojej pierwszej ciazy. Do tej pory troche was podczytywalam ale nie bylam pewna czy dolaczyc gdyz od 2 tyg mam plamienia i nie bardzo bylam pewna jak to sie potoczy:-(. Mieszkamy na stale w UK i mamy z UK, co juz wczesniej pisaly, wiedza ze tutaj zbyt wczesnych usg sie nie praktykuje a do gina to tylko jak cos zlego sie dzieje ...ale poszlam w tamtym tyg do lekarza pierwszego kontaktu obwiescic ze jestem w ciazy ale tez ze sie martwie o te plamienia...koles spoko zareagowal i wyslal mnie do szpitala do oddzialu wczesnej ciazy (nawet nie wiedzialam ze takie istnieja) ale dopiero na ten tyg po w tamtym bylo za wczesnie...zatem w srode mialam swoje pierwsze usg.. ale i tak malo bylo widac, ale przynajmniej wiadomo ze wewnetrzych krwotokow nie ma i ze nie jest to ciaza pozamaciczna.....ale sie rozpisalam:-D za 2 tyg mam znow przyjsc na usg aby posprawdzac dzidzie i wtedy mam nadzieje ze tez serduszka posluchac i ze cos wiecej bedzie widac:-p

Do góry