reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

rsz pisala, ze wymiary sa tydzien do tylu ale nie wierze w to bo moja juz kilka dni byla mlodsza na tym etapie a i tak wagowo ponad pol kilo wiecej :/

reklama
Renia nie jeszcze nie mamy uregulowanego snu ;) ale tak juz spi :))

Kitki wedlug mnie rsz jest nie powazna powinna isc do innego gina na usg chyba ze sie nie martwi ...

Dobranoc dziewczyny ide lapac troche snu puki moj kurczeniek spi ;)

Drobi ja juz sama nie wiem, chyba w domu urodze. Jeszcze dzis trafilam na usg do lekarza co w miedzylesiu pracuje i on tak zachwalal, ze tam malo kobiet rodzi a dobry szpital i co ja mam biedna zdecydowac ;)
Z wolominem jest taki problem, ze maz mialby problem z dojazdem bo on auta nie prowadzi, a od nas to chyba nie bardzo jest dojazd komunikacja...

Renia to kiedy drugie podejscie?
Ha ha, to faktycznie masz dylemat ;) a do Międzylesia macie dobry dojazd? Skoro lekarz sam zachwala, to może warto się nad tym zastanowić. Z Wołominem bardziej żartowałam, ale gdybyś jakimś zbiegiem okoliczności tam trafiła i czegoś potrzebowała, to pisz śmiało.
A co do Rsz to jest dziwne, że z wymiarów wychodzi tylko tydzień mniej przy tak niskiej wadze dziecka. I że lekarza to nie zastanowiło. Warto pokusić się o konsultację z innym lekarzem i badanie na innym sprzęcie, sprawdzenie czy łożysko za szybko się nie starzeje, czy córcia nie ma hipotrofii. Tylko skąd biedna pierworódka ma wiedzieć takie rzeczy, gdy jej lekarz milczy na ten temat a w szpitalu przekonują, że wszystko w porządku?

Fenika trzymaj się, będzie wszystko dobrze :-*
Martita jej już 38tc, super to teraz czekać na akcję :-D
Reniu to fajnie, że tyle do opieki będzie osób u mnie tylko babcie są :-D
Ewe mam taką samą poduszkę do karmienia i właśnie mi przypomniałaś, że muszę ja sobie uszykować obok torby :-D
Schauma też czasami mam wrażenie że brzuszek mi pęknie, ale ty masz kochana już sporego dzidziusia w brzuszku to on już ma ciasno ;-) ja ruchy czuję cały czas podobnie ;-)
Milady dokładnie :-) one wiedzą co robią, w trakcie porodu dużo rzeczy wychodzi, nie da się tego zaplanować, ja np chciałam bardzo od razu po porodzie dostać córeczkę i z nią leżeć przez dłuższy czas, a urodziłam wcześniej i od razu ją zabrali do inkubatora, nie mogłam tego przewidzieć, więc te plany porodu są bez sensu wg mnie
Karolina jakoś mnie wszystko zabolało jak to opisałaś, że małego przestawiła ;-)
Bluelovi o tym samym chciałam napisać, że są do 100 to wtedy się rodzi :-D kochana jak u ciebie? Jak z maluszkiem?
Rsz ja nie znam się na pomiarach ale jak dziewczyny napisały to może warto iść do innego lekarza żeby to skontrolował i te twoje bóle bo to jest niepokojące i dziwne, że cię nie zatrzymują w szpitalu z nimi...
kochane ja dziś miałam chwilami taki napięty brzuch, że ciężko mi się oddychało,teraz jest wszystko ok, córeczka dziś miała gorszy dzień i dosłownie padam ;-) więc idę się zaraz położyć bo już nie mam sił, i też mam ostatnio takie napady, że muszę szybko coś zjeść i nie mogę się najeść, macie coś takiego ?! Jutro jedziemy do teściów na weekend to będzie przyjemny weekend a jakie plany u was :-) ?

Klaudyna ja to mam raczej tak że cały czas czuję się najedzona, chyba tak już mam ściśnięty żołądek. A jak wypiję kubek herbaty to mam wrażenie, że mi brzuch eksploduje. Ale w mózgu ochota na jedzenie jest, gorzej z miejscem w brzuchu :)

Dziewczyny a mnie Mała dzisiaj tak obkopała przez cały dzień, że aż mnie skóra na brzuchu boli :( W ogóle wyjątkowo aktywna dzisiaj jest. U nas plany takie, że jutro standard sprzątanie domu itd., a w niedzielę do spaaa :)

klaudynaa z tym jedzeniem to moze zbierasz zapasy na porod :D

U nas planow na weekend brak, corka chora wiec nigdzie sie nie wybierzemy jutro a w niedziele maz do pracy.

reklama
dżoana ajjj, wypocznij w tym spa za nas wszystkie :D

klaudyna tez mam czasem takie napady glodu i nie mogę się napchac wtedy, jem i jem, jak krowa siano a ulgi nie czuję ;)

bluelovi mamusiu leć spać :* dobranoc, niech maluszek slodko śpi i da pospac mamie :)

Do góry